رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه خبر داد:
افزایش دوبرابری جوایز چهل و چهارمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم
مهدی قره شیخلو گفت: در دوره قبل جوایز را نسبت به سال قبل تقریباً ۱۰۰ افزایش دادیم و امسال نیز در رشتههای مختلف جوایز تقریبا دو برابر شده است.
وی با اشاره به سابقه مسابقات سراسری قرآن، آن را قدیمی ترین رویداد قرآنی کشور دانست و گفت: این مسابقات از سال ۱۳۶۰ آغاز به کار کرد و در چهلمین سال برگزاری آن شاهد اجرای چهل و چهارمین دوره هستیم، در برخی سالها به دلیل برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن ایران، شاهد برپایی دو دوره از این رویداد در یک سال بودهایم. امسال با توجه به سیر نزولی کرونا بر آن شدیم تا مسابقات را به صورت حضوری برگزار کنیم.
قره شیخلو افزود: مرحله نخست این مسابقات در ۱۴۰ شهرستان برگزار شد و منتخبان این مرحله وارد مرحله استانی شدند. سپس مسابقات در 31 استان کشور ادامه یافت و در نهایت در مرحله نیمه نهایی به صورت غیرحضوری منتخبان به رقابت با هم پرداختند که در نهایت حدود ۲۲۰ نفر در دو گروه بانوان و آقایان به مرحله نهایی راه یافتهاند.
به گفته رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف، مرحله نهایی چهل و چهارمین دوره مسابقات سراسری قرآن از شامگاه دوشنبه ۲۹ آذرماه با برگزاری مراسم افتتاحیه و در ادامه رقابتها آغاز می شود. در ایام برگزاری مسابقات بانوان از ساعت ۹ تا ۱۲ و آقایان از ساعت ۱۸ تا ۲۳ در تالار اندیشه حوزه هنری رقابت خواهند کرد.
دبیر ستاد عالی هماهنگی مسابقات قرآن کشور گفت: با توجه به محدودیتهای کرونایی، سالن مسابقات آمادگی پذیرش 300 نفر خواهد داشت به همین دلیل سایر علاقهمندان میتوانند مسابقات را به صورت زنده از رادیو و تلویزیون دنبال کنند.
او با بیان اینکه مسابقات امسال در بخش آقایان در هفت رشته و در بخش بانوان در پنج رشته برگزار میشود گفت: رقابتها تا پنجشنبه ادامه دارد و جمعه 19 دیماه نیز شاهد برپایی مراسم اختتامیه و اهدای جوایز برگزیدگان با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خواهیم بود.
به گفته این مقام مسئول، همچنین سومین دوره کتابت و خوشنویسی قرآن کردیم نیز به عنوان برنامه جنبی برگزار خواهد شد و در آن آثار داوری شده در مرحله نهایی تجلیل خواهند شد.
قره شیخلو با بیان اینکه این مسابقات رسمیترین اقدام جمهوری اسلامی ایران در حوزه قرآن است یادآور شد: منتخبان و برگزیدگان این رویداد، نمایندگان ایران در مسابقات بینالمللی قرآن هستند.
او افزود: هر سال حدود ۱۵ تا ۲۰ مسابقه بین المللی برگزار میشود که برگزیدگان این رویداد قرآنی در مسابقات رسمی بینالمللی حضور خواهند داشت و بسیاری از چهرههای قرآنی کشور که در حال حاضر مطرح هستند محصول همین مسابقات هستند.
قره شیخلو در ادامه درباره برنامههای جنبی این دوره از مسابقات نیز توضیح داد: برای بینندگان تلویزیونی، یک مسابقه در نظر گرفته شده و هر شب به تعدادی از بینندگان شرکت کننده جوایزی اهدا خواهد شد. همچنین مسابقه پیشبینی نفرات برتر در دو رشته قرائت تحقیق و حفظ کل قرآن کریم را نیز پیش بینی کردهایم و به افرادی که پنج نفر اول این دو رشته را پیش بینی کنند به قید قرعه جوایزی اهدا خواهد شد.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف به میزان جوایز اشاره و اظهار کرد: در دوره قبل جوایز را نسبت به سال قبل تقریباً ۱۰۰ افزایش دادیم و امسال نیز در رشتههای مختلف جوایز دو برابر شده و در رشته قرائت و حفظ کل برگزیدگان اول تا پنجم به ترتیب، 35، 30، 25،20 و 15 میلیون تومان دریافت خواهند کرد. بنابراین در این دوره یک میلیارد و 200 میلیون تومان جایزه در 12 گروه در نظر گرفته شده است.
او با اشاره به استفاده از ظرفیتهای مردمی در مرحله شهرستانی و استانی در مسابقات قرآنی گفت: البته ما در عرصه بینالمللی هم تمایل داریم به شرط ارتقا کیفیت و کم شدن هزینهها آن را تشکلهای توانمند مردمی واگذار کنیم.
قره شیخلو در پایان درباره مسابقات بینالمللی قران کریم هم گفت: سی و هشتمین دوره این مسابقات نیز امسال در دور مرحله اجرا میشود که مرحله غیر حضوری آن از تاریخ 12 دیماه با حضور داوران داخلی و خارجی اجرا میشود و پس از آن منتخبان در اسفندماه به شرط موافقت ستاد کرونا به صورت حضوری با هم رقابت خواهند کرد.
نظر شما