چهارشنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۳
توصیه‌های آن رایس به نویسندگان تازه‌کار/ دنیا برای صداهای تازه جا دارد

پس از درگذشت آن رایس، نویسنده معروف آثار گوتیک مجله ادبی لیت‌هاب با مراجعه به سایت شخصی نویسنده و بررسی مصاحبه‌‌هایش با مجلات و روزنامه‌های مختلف توصیه‌هایش به نویسندگاه تازه‌کار را در یک مطلب جمع‌آوری کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از لیت‌هاب، چند روز پیش آن  رایس نویسنده مشهور آمریکایی رمان‌های گوتیک در سن 80 سالگی از دنیا رفت. رایس بیشتر به خاطر نوشتن رمان «مصاحبه با خون‌آشام» شهرت پیدا کرده بود. این رمان اولین بار در سال 1976 میلادی منتشر شد و طرفداران زیادی پید کرد. در این کتاب یک خون‌آشام داستان زندگی‌اش را برای روزنامه‌نگاری تعریف می‌کند. از روی این رمان فیلمی با همین نام ساخته شده است.
 
رایس در طول عمرش بیش از 30 کتاب و رمان نوشت که بیش از 150 میلیون جلد از آنها در سراسر جهان فروخته شده است. رایس با نام مستعار «آن رامپلینگ» در ژانرهای دیگر داستانی نیز کتاب می‌نوشت که کتاب «خروج به سمت بهشت» از جمله آنها محسوب می‌شود.
 
مجله ادبی لیت‌هاب با مراجعه به سایت شخصی رایس و مصاحبه‌‌هایش با مجلات و روزنامه‌ها بعضی از نکات مربوط به توصیه‌های این نویسنده به تازه‌کارها را جمع کرده است که مشروح آن را در زیر می‌خوانید:
 
بنویسید. نه بیشتر نه کمتر
اگر می‌خواهید نویسنده شوید، تنها کاری که باید انجام دهید، نوشتن است. اگر احساس می‌کنید احساس‌تان متوقف شده است، با همین احساس متوقف شده بنویسید و بعد متوجه می‌شوید که خودش به جریان می‌افتد و فوران می‌کند.
 
از خوشی‌ها و سختی‌های زندگی بنویسید
قوانین خودتان را داشته باشید. یادتان باشد که شغل نویسندگی هیچ قاعده و قانونی ندارد و هر نویسنده باید راه و قوانین خودش را برود. هرجا که دوست داشتید درباره خوشی و لذت بنویسید و هرجا که دوست داشتید درباره غم و درد یادداشت بردارید.
 
منتقدان را نادیده بگیرید
 هر خواننده می‌تواند منتقد بالقوه نوشته‌های شما باشد. اگر بخواهید به همه این نظرات و انتقادات توجه کنید، مطمئن باشید که هیچ وقت نویسنده نخواهید شد. این مسئله را فراموش نکنید که همه می‌توانند در جایگاه منتقد قرار بگیرند ولی هر کسی توانایی این را ندارد که در جایگاه نویسنده بنشیند. ارزش نویسندگی بالاتر از این حرف‌هاست که بخواهید به نظرات مثبت و منفی توجه داشته باشید.
 
ادامه دهید
 یادتان باشد که اگر بخواهید نویسنده موفقی باشید، باید داستان‌تان را در هر سطح ادبی تمام کنید. قبل از اینکه به فکر ویرایش یا اصلاح نوشته‌های قبلی خود باشید داستان را تمام کنید و بعد به عقب برگردید و به آنها نگاهی کنید. ممکن است از نوشته خودتان زیاد خوشتان نیاید و تصمیم بگیرید آن را دور بیاندازید ولی آن را نگه دارید. این کار در عصر تکنولوژی خیلی راحت و به سادگی باز کردن یک فولدر گوشه یکی از درایوهای کامپیوتر است.
 
خود را دست کم نگیرید یا در جایگاه بالا نیبینید
 با گفتن این توصیه می‌خواهم این مسئله را بازگو کنم که خیلی خودتان را بالا تصور نکنید و خیلی هم ارزش خودتان را پایین نبینید. فکر کنید شما تنها نویسنده اعجوبه زمین هستید و از آن طرف هم خیلی نوشته‌های خودتان را ارزشمند تصور نکنید. فقط روی این مسئله تمرکز کنید که می‌توانید آن کار را انجام دهید و همین.
 
تازه‌کارهای امروز و کلاسیک‌های آینده
 همه نویسنده‌ها یاس و امید را با هم تجربه می‌کنند. همیشه در دنیا جای کمی برای تازه‌کارها و صداها و چهره‌های تازه کنار گذاشته است ولی یادتان باشد همین صداهای تازه در آینده به آثار کلاسیک ادبیات جهان تبدیل خواهند شد.
 
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها