بیستوسومین دوره جشنواره قصهگویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با رقابت ۸۱ قصهگوی ایرانی و خارجی از ۲۵ تا ۳۰ آذر ماه به صورت مجازی برگزار میشود.
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان نوجوانان تصریح کرد: با توجه به شرایط کرونایی مجبور شدیم که این دوره از جشنواره قصهگویی را به صورت مجازی در سه مرحله استانی کشوری و بین المللی برگزار کنیم و از مجموعه ۲۷ هزار اثری که به جشنواره رسید، در نهایت پس از بررسیهای مختلف ۸۱ قصهگوی ایرانی و خارجی به مرحله نهایی راه یافتند.
وی با بیان اینکه امروز،جشنواره قصهگویی به برند ویژهای برای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تبدیل شده است و ما در سال جاری، شاهد حضور قصهگویانی از پنج قاره دنیا هستیم، تاکید کرد: این جشنواره به صورت حضوری در تهران و مجازی در سراسر کشور حتی خارج از ایران برگزار میشود. اگرچه که داوری آن متمرکز است و این اتفاق، کار را به عدالت مداری نزدیکتر میکند. یعنی امسال تلاش شده است سنجههای داوری روزآمد و متحول شود. به گونهای که کمتر خطایی در ارزیابی آثار وجود داشته باشد.
علی اکبرزاده «جستارنویسی» و «قصهگویی به زبان اشاره» را از بخش های تازه بیستوسومین دوره جشنواره قصهگویی دانست و گفت: با گذشت این دوران، جشنواره قصهگویی بهویژه در بخش بینالملل آن به مرحلهای رسیده که میتواند از حالت قصهگویی صرف خارج شود و به پژوهش در قصه و قصهگویی بدل شود. برای همین ما امسال مجموعه جستارنویسیها با موضوع قصه و قصهگویی را، در قالب کتابی به نام «قصهجو» منتشر میکنیم.
وی در پایان ابراز امیداری کرد که در این دوره با توجه به اینکه 21 قصهگو از پنج قاره جهان در این جشنواره حضور دارند و جشنواره به صورت مجازی برگزار میشود، شاهد حضور مخاطبان بیشتری باشیم.
محمد گودرزی دهریزی دبیر بیستوسومین دوره جشنواره قصهگویی نیز با حضور در این نشست از گنجانده شدن برنامههای این جشنواره در دو بخش اصلی و الحاقی خبر داد و گفت: جشنواره قصهگویی بینالمللی، قصهگویی ملی، آیینی و سنتی، قصهگویی با زبان اشاره، قصهگویی ۹۰ ثانیهای و قصهگویی صوتی و پادکست بخشهای اصلی این دوره قصهگویی هستند؛ اما جذابترین بخش این جشنواره، بخش الحاقی آن است که شامل «جستارنویسی»هاست. بخش الحاقی که مهمترین بخش عملی این جشنواره هم به شمار میآید به بررسی مقالات، کتاب، جستارنویسیها، پایاننامههای دانشگاهی تعلق دارد و از بهترین آثار این بخش تقدیر خواهد شد.
دبیر بیستوسومین دوره جشنواره قصهگویی تصرح کرد: در این دوره، در بخش قصهگویی بینالملل قصهگویان 19 قصهگو از ایران و 21 قصهگو از سایر کشورها به قصهگویی میپردازند. در بخش قصهگویی ملی 26 قصه اجرا میشود. یک روز هم ویژگی قصهگوییهای آیینی و سنتی که شامل پردهخوانی و نقالی و شمایل گردانی است، اختصاص داده شده است. «قصهگویی به زبان اشاره» نیز از دیگر بخشهای این جشنواره است که به صورت آزمایشی در این دوره ویژه کودکان با نیازهای ویژه اجرا میشود و امید است به زودی شیوهنامه این بخش تدوین و تهیه شود. و بالاخره بخش غیررقابتی جشنواره.
گودرزی دهریزی افزود: فکر میکنیم بعد از برگزاری بیستوسه دوره جشنواره قصهگویی، میتوان بذر غیررقابتیبودن این جشنواره را در اذهان کاشت. بخش بینالملل میتواند به صورت غیررقابتی اجرا شود و این موضوع میتواند فرصت خوبی برای توسعه فرهنگ قصه و قصهگویی در میان کشورها باشد.
دبیر بیستوسومین دوره جشنواره قصهگویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان همچنین در این نشست خبری با بیان اینکه داوران بخشهای مختلف کاملاً تفکیک شدهاند، گفت: در این دوره جشنواره دیگر نشستهای مختلفی وجود نخواهد شد و در آن فقط یک نشست در بخش بینالملل با حضور مهمانی از برزیل برگزار خواهد شد. به جای آن در پایان روزهای کاری، جلسات نقد و بررسی قصهگویان برگزار خواهد شد و بدیهی است که تیم نقد و بررسی از تیم داوری کاملا منفک است و نقد و نظرهای آنان در قضاوت داوران تاثیری ندارد.
این نشست با پرسش و پاسخ خبرنگاران پایان یافت.
نظر شما