یکشنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۰ - ۰۹:۳۵
کتاب «چگاسفلای من» رونمایی می‌شود

کتاب «چگاسفلای من» در خانه موزه خیمه شب‌بازی رونمایی می‌شود. چگاسفلی یکی از مهم‌ترین محوطه‌های باستان‌شناسی کشف‌شده در بهبهان خوزستان است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، انتشارات دادکین پنجشنبه چهارم آذر سال ۱۴۰۰ به همراه مهدمهرمیبد و خانه‌موزه خیمه‌شب‌بازی رونمایی برای این کتاب گرفته است. این رونمایی از ساعت ۱۰ تا ۱۳ در خانه‌موزه خیمه‌شب‌بازی برگزار می‌شود.  علاقه‌مندان می‌توانندبرای شرکت در این رونمایی به صفحه اینستاگرامی انتشارات دادکین @dadkinpublisher  مراجعه کنند یا با شماره ۰۹۱۲۳۰۸۲۱۸۸ تماس بگیرند. 

کتاب «چگاسفلای من»، از مجموعه نقش‌نگاره‌های کودکانه ایران منتشر شد. سال گذشته در حالی که چگاسفلی در خطر نابودی قرارداشت، بسیاری از کودکان ایران به فراخوان «انتشارات دادکین، پاسخ دادند و نقش‌نگاره‌های خود را از محوطه‌ی باستانی چگاسفلای بهبهان در خوزستان برای ما فرستادند و حمایت خود را از این محوطه تاریخی اعلام کردند. این نقش‌نگاره‌ها برگرفته از نقش‌ها، سفالینه‌ها و یافته‌هایی است که باستان‌شناسان از این محوطه دیرینه کشف کرده‌اند.

انتشارات دادکین برای آشنایی و تشویق‌ بیش‌تر بچه‌ها با آثار تاریخی و میراث‌فرهنگی ایران این فراخوان را داده است تا کودکان ایران بیش‌ از پیش با آثار باستانی ایران آشنا شوند و خودشان حافظان میراث‌فرهنگی این سرزمین باشند.

چگاسفلی یکی از مهم‌ترین محوطه‌های باستان‌شناسی کشف شده در بهبهان خوزستان است که در کنار محوطه با ارزش ارجان باستانی هویت خلیج‌فارس ایران را بیش از پیش تثبیت می‌کند. این محوطه در فهرست لنداسکیپ آیینی خاور نزدیک ثبت موقت جهانی شده است. باستان‌شناسان نخستین گورستان آجری جهان، در شش هزار سال پیش را در چگاسفلی بهبهان کشف کردند. شهری آیینی که تاریخ شهرنشینی در حاشیه خلیج فارس را عوض می‌کند. 

عباس مقدم، سرپرست هیات باستان‌شناسی چگاسفلی با جان و دل پاسدار این محوطه تاریخی بوده و در مقدمه این کتاب می‌نویسد: «طی سال‌های گذشته، دستاورد‌های ارزشمند کاوش‌های باستان‌شناسی در چگاسفلی به شیوه‌های مختلف روایت شد. هدف اصلی ما در روایت گسترده دستاوردهایمان، جلب مشارکت همگانی در حفاظت از چنین میراث ارزشمندی بود. در مقابل این اقداماتِ ما، دستاوردهای متعلق به شش ‌هزار سال پیشِ چگاسفلی مورد استقبال خیل گسترده‌ای از افراد چه در مجامع علمی داخلی و خارجی و چه آحاد مردم با خاستگاه‌های مختلف قرار گرفت. با تلاش‌های صورت گرفته، جمع گسترده‌ای از دانش‌آموزان توانستند از نزدیک اکتشافات صورت گرفته در گورستان چگاسفلی را شاهد باشند. در این بین، هنرمندان سفالگر نیز به بازآفرینی ظروف سفالین و نقش‌های نمادین چگاسفلی دست زدند.»

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها