مطالعه هر کتابی به آدمها فرصت میدهد تا بیشتر شنونده باشند و خوب گوش بدهند. مطالعه دانش افراد را بالا میبرد و باعث میشود تا دایره لغات ما افزایش پیدا کند و در نتیجه بتوانیم بهتر حرف بزنیم، بهتر بنویسیم و بهتر ارتباط برقرار کنیم.
همیشه سعی میکنم در برنامه روزانهام مطالعه کردن را لحاظ کنم. معمولاً در دو نوبت صبح و عصر حدود نیمساعت مطالعه میکنم. بسیار دوست دارم که موقع بازگشت به خانه در داخل مترو کتاب بخوانم. کتابهایی که میخوانم معمولاً از سه حوزه هستند، حوزه مدیریت، منابع انسانی و تاریخ. در کنار کتابها به خواندن مقالات محیط زیستی هم علاقه دارم. دوست دارم بدانم که چه اتفاقاتی در محیط زیست ما میافتد و چه راهکارهایی برای کمک به محیط زیست وجود دارد.
اگر بخواهم در زمینه مدیریت کتابی به مدیران سازمانها معرفی کنم. کتابهای «وسواسی باشید یا معمولی باقی بمانید» نوشته گرنت کاردونه، «شرکت خلاقیت» نوشته اد کتمول و «اثر مرکب» نوشته دارن هاردی از بهترین کتابها در این حوزه هستند. دو کتاب اول بیشتر به درد مدیران سازمان میخورند، ولی «اثر مرکب» به نظر من کتابی است که هر انسانی میتواند برای مدیریت زندگی خودش از آن استفاده کند. چون راههای بهتر زندگی کردن را به آدمها یاد میدهد.
متاسفانه در زمینه منابع انسانی، اکثر کتابهای موجود در بازار کتاب ایران ترجمه هستند و من معمولاً کتابهایی را در این حوزه میخوانم که سازمان مدیریت صنعتی به چاپ میرساند. سه کتابی که در این زمینه برایم جذاب بودهاند، «هوش هیجانی در مدیریت و رهبری سازمانی» نوشته دانیل گلمن، آنی مکی مک، ریچارد بویاتزیس، بهمن ابراهیمی، «مصاحبهگری و استخدام موفقیتآمیز» نوشته راب یونگ و «شرکتهای موفق جهان چگونه استخدام میکنند» نوشته بهزاد ابوالعلائی هستند که همانطور که گفتم چون معمولاً چالشهای شرکتهای جهان اول را مطرح میکنند، ما نمیتوانیم مستقیماً تمام راهکارهای آنها را در سازمانهای خودمان به کار بگیریم. چون ما چالشهای متفاوتتری داریم. ولی خواندن این کتابها به همراه تطبیقشان با فرهنگ و نیروی انسانی خودمان میتواند به مدیریت سازمانها کمک کند. در زمینه تاریخ بیشتر درباره دورههای اشکانیان، ساسانیان، هخامنشیان و حتی قبل از این سلسلهها مطالعه داشتهام.
ما خانوادگی به مطالعه علاقه داریم، سرمنشأ این علاقه پدرمان است. به همین دلیل همیشه سعی میکنیم این علاقه را با خودمان به محل کار ببریم. ما در استودیو یک کتابخانه کوچک ولی جامع داریم که با سازوکاری شبیه به کتابخانهها، کتابها را در اختیار هنرمندان قرار میدهیم. به نظر من مطالعه هر کتابی به آدمها فرصت میدهد تا بیشتر شنونده باشند و خوب گوش بدهند. مطالعه دانش افراد را بالا میبرد و باعث میشود تا دایره لغات ما افزایش پیدا کند و در نتیجه بتوانیم بهتر حرف بزنیم، بهتر بنویسیم و بهتر ارتباط برقرار کنیم.
نظر شما