دوشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۴
تلاش ناشران برای مقابله با دزدی ادبی در بریتانیا

بسیاری از ناشران کتاب‌های علمی و آموزشی در کشورهای اروپایی توانستند موافقت دولت بریتانیا را برای پیگیری قانون دزدی ادبی را در این کشور دریافت کنند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از تورنت فریک، بسیاری از ناشران کتاب‌های علمی و آموزشی در کشورهای اروپایی توانستند موافقت دولت بریتانیا را برای پیگیری قانون دزدی ادبی را در این کشور دریافت کنند. انتشاراتی مثل الزاویر، اسپرینگر و دیگر انتشارات کتاب‌های آموزشی می‌گویند سایت‌های قانونی در بسیاری از کشورها آثار چاپ‌‌شده آنها را در اختیار کاربرانشان قرار می‌دهند.
 
بر اساس آخرین گزارش اتحادیه ناشران بریتانیا بیشتر سایت‌های غیرقانونی دانلود و ارائه خدمات کتاب‌های الکترونیک به‌صورت رایگان مطالب انتشارات مذکور را عرضه می‌کنند و هنوز هم قانون جامعی برای مقابله با این سایت‌ها وجود ندارد؛ ولی برای مسدودکردن این سایت‌ها کمپین‌هایی از انتشارات معتبر اروپایی آغاز شده است.
 
اتحادیه ناشران گفته است طبق قانون کپی‌رایت تصویب‌شده در سال 1988 سایت‌های دانلود غیرقانونی نمی‌توانند مطالب کتاب‌های چاپ‌شده را در اختیار کاربرانشان قرار دهند؛ ولی ظاهراً این قانون به‌طور کامل اجرا نمی‌شود.
 
 اتحادیه ناشران بریتانیا گفته است در حال تلاش برای تصویب قوانینی جامع برای مقابله با سایت‌های غیرقانونی دانلود کتاب‌ها و مطالب علمی منتشرشده توسط انتشاراتی مثل الزواویر است؛ ولی از هم‌اکنون کمپین‌های مختلفی برای این کار در سطح سازمان‌های دولتی و غیردولتی آغاز کرده است.
 
بر اساس قانون فعلی نقض کپی رایت در انگلیس(مصوب 1988 ) حداکثر مجازات زندان در صورت نقض حقوق مالکیت معنوی برابر با دو سال زندان است که قرار است به 10 سال زندان مبدل شود. در قانون جدید نقض کپی‌رایت آنلاین و آفلاین تخلفی یکسان دانسته شده و توجه جدی به آن مورد تاکید قرار گرفته است.
 
دولت انگلیس تصریح کرده که از این پس توجه جدی‌تری نسبت به مساله حقوق مالکیت معنوی مبذول خواهد داشت. ارزش این حقوق برای اقتصاد بریتانیا بالغ بر 7 میلیارد دلار براورد شده است. پلیس این کشور هم از به‌روزرسانی قانون مذکور استقبال کرده است.
 
قوانین دولتی در بریتانیا در حالی اجرا می‌شود که بسیاری از شرکت‌ها و ناشران اروپایی از این مسئله شکایت دارند که قانون کپی‌رایت آنها توسط دولت انگلیس اجرا نمی‌شود. کریس اسکیدمور وزیر علوم انگلیس و بسیاری از دانشگاه‌های این کشور تصریح کرده‌اند که این کشور دستورالعمل کپی رایت دیجیتال اتحادیه اروپا را اجرا نخواهد کرد.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها