سه‌شنبه ۱۳ مهر ۱۴۰۰ - ۰۹:۳۲
آرشیو کتاب‌های دیجیتالی پروژه آلمانی در رقابت با پروژه گوتنبرگ

بعد از پروژه گوتنبرگ در تجربه آرشیو و کتاب‌خانه‌های دیجیتال در کارولینای شمالی حالا پروژه آرشیو دی‌گروتر در آلمان در طول چهار سال گذشته مجموعه عظیمی از کتاب‌های دیجیتالی شده را گردآوری کرده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از پابلیشینگ پرسپکتیو، پروژه گوتنبرگ کوشش داوطلبانه برای دیجیتالی کردن و بایگانی کارهای فرهنگی برای تشویق تولید و پخش کتاب‌های دیجیتالی است. این پروژه در سال ۱۹۷۱ به وسیله مایکل اس هارت بنیان‌گذاری شد و امروزه قدیمی‌ترین کتابخانهٔ دیجیتال است و دارای گنجینهٔ منحصربه‌فرد کتاب‌های الکترونیکی رایگان به‌شمار می‌رود. هارت در آن زمان و در ساعت استفاده رایگان کامپیوتر دانشگاه، کار صد کتاب اول را خودش انجام داد و از آن پس همه عمر خود را به آن پروژه اختصاص داد.
 
امروزه او را به عنوان کسی می‌شناسند که بینشی فراتر از زمان خویش داشت؛ او خودش را یک رمانتیک علاج ناپذیر و یک ایده‌آل‌گرای پرکار و مفرط ذاتی نامیده‌است. هارت از ابتدا می‌دانست ایده کتابخانه دیجیتال او می‌تواند جهان را دگرگون کند و سطح دانش را بالا خواهد برد.
 
بعد از پروژه گوتنبرگ در تجربه آرشیو و کتاب‌خانه‌های دیجیتال در کارولینای شمالی حالا پروژه آرشیو دی‌گروتر در آلمان در طول چهار سال گذشته مجموعه عظیمی از کتاب‌های دیجیتالی شده را گردآوری کرده است. پروژه دی‌گروتر در شهر برلین در حال حاضر مجموعه‌ای از کتاب‌های دیجیتالی بیش از 53هزار جلد است که قدمت بعضی از آنها به سال 1749 میلادی می‌رسد.
 
آرشیو دی‌گروتر واقع در شهر برلین -که حاصل مشارکت چهار ناشر بزرگ آلمانی است- امکانی برای کاربرانش فراهم کرده است که کتاب‌های مورد نظر خود را چاپ کنند. کاربران می‌توانند به‌طور رایگان کتاب‌های دلخواه را دانلود و چاپ کنند.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها