ناصر خدایاری، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجانغربی گفت: نقد کتاب باعث میشود در نشرهای بعدی کتاب تسطیح یابد و با توجه به اینکه، این کتابها همیشه در حال بررسی هستند و به فرهنگ ما گره خوردهاند، باید این نقدها صورت گیرد.
وی افزود: رزمندگان و ایثارگران ما که در قید حیات و راوی این داستانها هستند، خودشان کتاب آنلاین محسوب میشوند که باید به این نقطه توجه ویژهای شود.
این مسئول ادامه داد: روابط باید بررسی شود و افرادی که این صحنهها را دیدهاند و میخواهند بر روی کاغذ بیاورند را باید شناخت و بعد سراغ مطالعه کتاب برویم و باید در این راستا تاریخ را رتبهبندی بکنیم.
حجت الاسلاموالمسلمین خدایاری بیان کرد: یکی از محسنات این کتاب این است که جنگ و تکامل نیروهای نظامی و انتظامی را از حالت سادگی به سمت قدرت و اقتدار پرداخت میکند و انسجام نیروهای نظامی را بیان میکند.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجانغربی پرداختن به امنیت محورهای مواصلاتی، نشاندادن ظرفیت گردانهای داخلی، نقش سپاه پاسداران و پرداختن به شهرهای جنوب استان از جمله نکات مثبت این کتاب است.
وی تکرار مکررات و عدم طراحی نقشهها را از جمله نقدهای خود در مورد کتاب «برادههای خورشید» عنوان کرد و گفت: بزرگترین تکریم نویسنده، نقد کتاب است و آنچه مهم و باارزش بوده، جمعآوری این مطالب در یک کتاب 500صفحهای است.
وی با بیان اینکه این کتاب را میتوان روزشمار دفاع مقدس در استان آذربایجانغربی عنوان کرد، افزود: کتاب «برادههای خورشید» که در 500 صفحه به چاپ رسیده است، دارای مستندات بسیار باارزشی در رابطه با تاریخچه و عملیاتهای گردان جندالله ارومیه است و گفتمانهای انقلاب در آذربایجانغربی و پیروزی انقلاب را بررسی میکند.
وی افزود: انسجامنداشتن مطالب، جایگذاری نقشهها بهصورت خام، علمی نگاشتهنشدن نوشتهها، عدم صیقلدادن به حروف و رعایتنکردن اعرابگذاری برخی کلمات را از جمله نقدهای خود در مورد این کتاب بیان کرد.
این استاد دانشگاه بیان کرد: یکی از مباحثی که دفاع مقدس را تهدید میکند، فراموشی است؛ ولی نویسنده این کتاب کار باارزشی انجام داده است و آن هم برگزاری دورهمیها برای مصاحبه بوده که کار بسیار جالب و ارزشمندی است.
سیاوش رحیمی، ویراستار کتاب «برادههای خورشید» نیز در این جلسه گفت: قالب این کتاب تاریخی نیست و لحن این کتاب بهصورت گزارشی بوده و تمام نیروهایی که در برابر گردان عمل کرده را با ذکر زمان و مکان معرفی کرده است.
رحیمی ادامه داد: تمام کتابها که در حوزه دفاع مقدس نوشته میشود، مشکل راستیآزمایی دارند و یک روایت از نگاههای مختلف روایت میشود و نویسنده در این کتاب سعی کرده تا حدودی وفادار به لحن روای باشد و بهنظر من این حالت، کتاب را از یکنواختی درآورده است.
حسین غفاری، نویسنده کتاب «برادههای خورشید» نیز در این جلسه بیان کرد: محتوای این کتاب از عملیات سال 61 شروع کرده و با شهادت حمید فرخی در سال 74 به اتمام رسیده است.
وی افزود: در کتاب «برادههای خورشید» از 360 روستا، 102 شهید، 40 نفر آزاده، 60 عملیات و 80 نفر مصاحبهشونده صحبت شده است.
غفاری ادامه داد: مطالب کتاب پس از پیادهسازی و تدوین نهایی با حضور چند نفر از رزمندگان و فرماندهان گردان بازخوانی شده و نسبت به اصلاح و یا افزودن برخی مطالب اقدام صورت گرفته است و مجموعه حاضر تنها در دیباچهای است که میتوان چندین جلد کتاب دیگر در قالبهای مختلف بر آن افزود.
این نویسنده ارومیهای بیان کرد: این کتاب در قالب تاریخ شفاهی بیشتر به وقایع نگاری پرداخته تا همینقدر که در یادها مانده بود، در حافظه مکتوب تاریخ این سرزمین به یادگار بماند.
نظر شما