آسمان برایش از همان کودکی پرابهت بود و باشکوه. ستارگان پرفروغ و سیارگان دلربا، گروهی ثابت و استوار و گروهی دیگر چالاک و پرشتاب، هردو در سینه آسمان برای او مظهر راز و رمزهایی فراوان بودند.
متن این شماره قاب روایت به شرح زیر است:
آسمان برایش از همان کودکی پرابهت بود و باشکوه. ستارگان پرفروغ و سیارگان دلربا، گروهی ثابت و استوار و گروهی دیگر چالاک و پرشتاب، هردو در سینه آسمان برای او مظهر راز و رمزهایی فراوان بودند. رؤیت هر شب آنها در تنهایی و سکوت و تاریکی بر شگفتی و حیرت او میافزود. پسربچه با چنین عشق وافری از آسمان، بزرگ و بزرگتر شد و به دانشگاه رفت.
با اینکه در دانشگاه مهندسی خواند؛ اما مطالعه و جستوجوگری درباره آسمان را هرگز فراموش نکرد. او از سالهایی دور آموزش همگانی نجوم را از طریق رسانه ملی و طرق دیگر در دستور کار خویش قرار داد و بهواسطه همین تلاشهای داوطلبانه در فراگیری و ترویج علم ستارهشناسی به «پدر نجوم آماتوری ایران» شهرت یافت.
مهندس احمد دالکی نخستین و در برخی موارد تنها ایرانی است که مراکز ستارهشناسی مهم جهان را از روی علاقه و با امکانات شخصی دیده و با الگوبرداری از آنها در تأسیس بناهایی مشابه در ایران همت گماشته است که رصدخانه زعفرانیه یکی از آنها است. بهراستی همانقدر که به ستارهها در آسمان عشق میورزد، به جوانان سرزمین خود در زمین نیز علاقهمند است. برای آنها کلاس درس میگذارد؛ سخنرانی میکند؛ با آنها به مشاهده آسمان مینشیند و هرکاری را که باعث شود نظر جوانان و نوجوانان به گنبد نیلگون جلب شود، انجام میدهد. از مهندس دالکی تاکنون کتابهای فراوانی با زبان ساده تألیف یا ترجمه شده است که راهنمای فضا، صورتهای فلکی و دانشنامه همگانی نجوم ازجمله آنهاست.
نظر شما