وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست کارگروه رصد فرهنگی کشور بیان کرد؛
هشدارها در رصد فرهنگی باید در نظر باشد
صالحی با اشاره به اهمیت ادبیات مشترک و مستحکم در کارگروه رصد فرهنگی گفت: ادبیات این کارگروه باید به یک نظریه مشترک ختم شود، باید ببینیم که از رصد فرهنگی چه میخواهیم، ما در رصد فرهنگی باید به دنبال هشدارهای فرهنگی باشیم و از دادهها به تصمیمات مدیریتی برسیم.
وی ادامه داد: از طرفی دیگر اطلاعات مرتبط با رصد فرهنگی کشور باید برای عموممردم و جامعه نخبگانی قابل دسترس باشد تا به اطلاعات فرهنگی که نیاز دارند دست پیدا کنند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: در طول یک سال گذشته چند اتفاق خوب در رصد فرهنگی کشور رخ داده است که یکی از آنها سامانه دادههای فرهنگی است، این سامانه به عنوان نقطه آغاز کار باید جدی گرفته شود و تمام دستگاههای عضو و غیرعضو به بالا بردن کیفیت این سامانه کمک کنند.
صالحی یادآور شد: ما به عنوان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تمام آنچه مربوط به حوزه فرهنگ است را در این سامانه بارگذای میکنیم اما نیاز است سایر دستگاهها هم در این امر کمک لازم را داشته باشند.
وی با اشاره به سایت رصد فرهنگی کشور تصریح کرد: سایت رصد فرهنگی که اخیرا کار خود را آغاز کرده است فرصت جدیدی در کنار سامانه دادههای فرهنگی فراهم کرده و این دو میتواند برای مدیریت فرهنگی و اقدامات عملی کمککننده باشد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: از ابتدای دولت دوازدهم پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات تلاش خود را در این مسیر آغاز کرده است و مهم این است که تا پایان دولت دوازدهم کارهایی که مدنظر است سرعت پیدا کند.
صالحی تصریح کرد: در رصد فرهنگی بحث اطلاعرسانی عام و خاص بسیار مهم است زیرا باید مطالبهگری را در پی داشته باشد، به همین منظور در مدت کوتاه باقیمانده از دولت سایت اطلاعرسانی باید کار خود را آغاز کند، از این رو دستگاهها باید اطلاعات خود را بارگذاری کنند. البته در این زمینه باید بحث روزآمدی مورد توجه باشد و اطلاعات به روز باشد.
وی ابراز داشت: البته باید یک ساز و کار برای بارگذاری اطلاعات محرمانه تدوین شود، همچنین فرآیند اینکه چه اطلاعاتی در قالب محرمانه قرار بگیرد نیز باید مشخص شود، در این میان استاندارد اطلاعات و بارگذاری آن هم مهم است و باید منطقی برای دادهها وجود داشته باشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه خروجی مطالب در رصد فرهنگی نیز مهم است، خاطرنشان کرد: فرآیند خروجی اطلاعات مهم است به همین منظور باید یک کار مطالعاتی در این راستا انجام شود، البته اینکه کدام پژوهشها به مطالعات تحقیقی تبدیل میشود خیلی مهم است، پس باید یک فرآیند حرکتی از سمت دادهها به سمت مطالعات و اقدامات عملیاتی داشته باشیم.
صالحی اضافه کرد: ادبیات این کارگروه باید به یک نظریه مشترک ختم شود، باید ببینیم که از رصد فرهنگی چه میخواهیم، ما در رصد فرهنگی باید به دنبال هشدارهای فرهنگی باشیم، از این رو ادبیات نظری این کارگروه باید مستحکمتر شود و از دادهها به تصمیمات مدیریتی برسیم.
وی در پایان گفت: امید است کارگروه رصد فرهنگی که بهطور جدی کار خود را در پیش گرفته بتواند بیش از گذشته به حوزه فرهنگ کمک کند.
نظر شما