وی افزود: بعد از حوادث و اتفاقات آسیبزا احتمال بروز برخی مشکلات روانی و رفتاری وجود دارد که از دید علمی و عملی چه بسا مهمتر از خود حادثه و چگونگی برخورد با آن هستند. از طرفی طبق شواهد علمی، کمکهای جزئی در زمان مناسب اثربخشتر از اقدامات گسترده بعد از دوره بحران بودهاند. این موارد و البته بسیاری دادههای دیگر از جمله دلایلی هستند که ما را به ترجمه این اثر ترغیب کرد؛ به نحوی که با حمایت مرکز تحقیقات تروما و پژوهشهای جراحی تروما، وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران و همراهی مسئولانه انتشارات ارجمند تصمیم به ترجمه کتاب گرفتیم.
این مترجم با اشاره به مخاطبان اصلی کتاب گفت: هدف این کتاب کمک به ارتقای بهداشت روانی و افزایش تابآوری است. روشی که مولفان برای این منظور انتخاب کردهاند، کتاب را برای عموم افراد از جمله کسانی که دانش قبلی روانشناسی ندارند هم کارآمد میکند. البته که برای نیروهای هلالاحمر، آتشنشانی، نظامی، انتظامی و تمام مداخلهگران در حوادث بحرانی کاربردیتر از دیگران خواهد بود.
به گفته وی، یکی از مهمترین آسیبهایی که موقع بروز حوادث عارض میشود، مشکلات روانشناختی است که معمولا به نسبت سایر جنبههای امداد و درمان مغفول میمانند. کمکهای اولیه روانشناختی اولین بار همزمان با جنگ جهانی دوم تدوین شده و مورد توجه قرار گرفته است. از آن زمان روشهای مختلفی برای آن ارائه شده و تغییرات و اصلاحات فراوانی در آنها اعمال شده است. دستورالعمل دانشگاه جانز هاپکینز یک مدل منحصربهفرد است؛ چون دارای تاریخچه، برآمده از نظریه، متأثر از شواهد و مبتنی بر مطالعات تجربی است. همچنین اعتبار و کارآمدی آن در پژوهشهای مختلف به اثبات رسیده است.
گفتنی است این اثر از سوی اتشارات ارجمند تابستان امسال راهی بازار کتاب شد.
نظر شما