کتاب «معرفی مجلات خارجی در حوزه مطالعات دینی» به قلم سیدمجید نبوی و رباب شاهمرادی از سوی انتشارات جهاد دانشگاهی منتشر شد.
در مقدمه این کتاب آمده است: در هر کشوری، سخن از مباحث دینی متناسب با دین و مذهب آن کشور وجود دارد و مسائل دینی در هر کشوری به صورت کتاب و مجله و... منتشر میشود. مجلات علمی، سطح علمی مناسبی دارند؛ ازاینرو، شناخت مجلات خارجی در حوزه مطالعات دینی برای پژوهشگران امری مفید و لازم است. با شناخت و مطالعۀ این مجلات میتوان از مباحث مطرحشده در آن آگاه شد و از علم روز دنیا در موضوعات دینی، اطلاعاتی به دست آورد. همچنین، پژوهشگران با شناخت این مجلات میتوانند مقالههای خود را به مجلات مرتبط ارسال کنند و از امتیاز علمی آن بهرهمند شوند و سبب شناختهترشدن ایران و فرهنگ ایرانی اسلامی در مجامع بینالمللی شوند.
پس از بررسیهای فراوان، بیش از پانصد مجله دینی در موضوعات مختلف شناسایی شد که در چند دسته قرار میگیرد: 1. اسلام؛ 2. مسیحیت؛ 3. یهود؛ 4. سایر ادیان؛ 5. مطالعات دینی (بهطور کلی). البته برخی مجلات در دو یا چند دسته قرار میگیرد که در این نگارش سعی میشود هر مجله تنها در یک دستهبندی موضوعی ذکر شود.
پیش از پرداختن به بحث اصلی، ذکر توضیحی درباره اعتبارسنجی مجلات ضروری مینماید. با توجه به اینکه ممکن است اعتبار مجلات تغییر کند، پژوهشگران قبل از اقدام به انتشار مقاله، باید اعتبار مجله را بررسی کنند. به همین منظور، وب سایتهایی را در این کتاب معرفی شده که میتوان با درج کد آیاساسان هر مجله در آن بهراحتی اعتبار آن را سنجید.
1- ژورنالچکر داتایآرjournalchecker.ir ؛ 2- ایمپکت فاکتور داتایآر impactfactor.ir؛ 3- سامانۀ منبعیاب وزارت بهداشت rsf.research.ac.ir؛ 4- سایمگو scimagojr.com؛ 5- وب آو ساینس ip-science.thomsonreuters.com/mjl؛ 6- ایاسسی isc.gov.ir/en؛ 7- اسکوپوس scopus.com؛ 8- دوآج doaj.org؛ 9- ایمپکتفاکتور مجلات bioxbio.com
در این اثر تلاش شده است که عناوین مجلات انگلیسی را ترجمه و عنوان انگلیسی آن در پاورقی بیاید؛ اما برخی از عنوانهای مجلاتی که به زبانهای آلمانی و اسپانیولی و عربی و... است، ترجمه نشده و همان عنوان مجله ذکر شده است. در این کتاب، مجلات بر اساس موضوعات گفتهشده، معرفی میشود.
در بخش اول این کتاب 127 مجله در حوزه اسلام، در بخش دوم 183 مجله در حوزه مسیحیت، در بخش سوم 35 مجله در حوزه یهود، در بخش چهارم 18 مجله در حوزه سایر ادیان و در بخش پنجم 198 مجله که در حوزه مطالعات دینی به طور کلی فعالیت می کنند؛ معرفی شده است. در انتها نیز، مجلات به همراه کد Issn آن ها ذکر شده است.
هدف اصلی این نگارش، معرفی مجلات خارجی در حوزه مطالعات دینی است تا مخاطبان بتوانند از آخرین مطالب منتشر شده در این مجلات در حوزه مطالعات دینی باخبر شوند و هم اگر پژوهشگر یا محقق هستند بتوانند مقالات خود را جهت انتشار به این مجلات ارسال کنند.
امکان دسترسی به فایل pdf کتاب جدید «معرفی مجلات خارجی در حوزه مطالعات دینی» از سوی نویسندگان این اثر برای علاقه مندان، فراهم شده است که به صورت رایگان قابل دانلود است.
نظر شما