پنجشنبه ۳ تیر ۱۴۰۰ - ۰۸:۳۰
طرحی نو در درمان خانواده‌های دارای تعامل‌های اسکیزوفرن

«تناقض و ضدتناقض» گزارش اولین پژوهشی است که در مرکز خانواده ‏پژوهی میلان در اواخر 1971 طرح‌ریزی و در ابتدای 1972 اجرا شد. این کتاب اقدام‌های درمانی نویسندگان را برای پانزده خانواده گزارش می‏‌دهد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) انتشارات ارجمند کتاب «تناقض و ضدتناقض (طرحی نو در درمان خانواده‌های دارای تعامل‌های اسکیزوفرن)» نوشته مارا سلوینی پالاتزولی، لوئیجی بوسکولو، جیان‌فرانکو چکّین، جولیانا پراتا با ترجمه عباس موزیری و فاطمه نادری را روانه بازار کتاب کرد.

«تناقض و ضدتناقض» گزارش اولین پژوهشی است که در مرکز خانواده ‏پژوهی میلان در اواخر 1971 طرح‌ریزی و در ابتدای 1972 اجرا شد. این کتاب اقدام‌های درمانی نویسندگان را برای پانزده خانواده گزارش می‏‌دهد.

در پنج خانواده فرزند آشفته روان‌پریش و در ده خانواده، بزرگسال اسکیزوفرن حضور داشت. دکتر سلوینی پالاتزولی و همکارانش بنیانگذاران رویکرد خانواده‌درمانی سیستمی میلان بودند و این کتاب از اولین کتاب‌هایی است که این رویکرد درمانی را معرفی کرد که رویکرد سیستمی در خانواده‌درمانی را متحول و درک جدیدی از سیستم خانواده فراهم کرد.

در رویکرد میلان هر چند اصطلاح بلولریِ اسکیزوفرنیا را پذیرفته‌اند، اسکیزوفرنی را فقط تشخیصی برای توجیه بیماری فرد در قالب مدل سنتی پزشکی به کار نمی‌بندند، بلکه به تعامل‌های اسکیزوفرنیک در خانواده توجه می‌کنند که کاربست درمانی و نقش مهمی در تغییر دارد.

نویسندگان ابتدا به موضع علم مدرن درباره نقش محوری تناقض به‌عنوان منبع آشفتگی‌ها و دگرگونی‌های خلاق اشاره می‌کنند و سپس نشان می‌دهند با تغییر و اصلاح الگوهای تعاملی اصلی و تناقضی می‌توان خانواده دارای تعامل‌های اسکیزوفرن را درمان کرد. ضدتناقضی را که طی این فرآیند به‌وجود می‌آید، می‌توان با مثال‌های بی‌شمار به تصویر کشید، و بر اساس مدل‌های مفهومی نظریه عمومی سیستم‌ها، سیبرنتیک، و فلسفه عملی روابط انسانی تحلیل کرد.

در بخشی از مقدمه کتاب به قلم نویسندگان می‌خوانیم: «این کتاب گزارش پژوهشی است که نویسندگان کتاب اواخر 1971 طراحی و در ژانویه 1972 آغاز کردند. «تناقض و ضدتناقض» مداخله‌های درمانی را گزارش می‌­دهد که روی 15 خانواده انجام شده است. پنج خانواده کودکان 5 تا 7 ساله داشتند که رفتارهای روان‏پریشی شدید نشان می‏دادند، و 10 خانواده نیز فرزندانی 10 تا 22 سال داشتند که تشخیص اسکیزوفرنی برای آنان داده شده بود و هیچ درمان رسمی دریافت نکرده بودند.

خانواده‌­هایی که بیمارشان سابقه درمان رسمی داشت از پژوهش حذف کردیم تا درمان را گام­‌ به گام پیش ببریم. پژوهش‌‏های ما با وجود همکارانی کارگر افتاد که سخاوتمندانه به ما کمک کردند.
انتشار این گزارش مقدماتی پاسخی است به درخواست­‌های بی­شماری که اصرار داشتند روش و تأثیر مداخله‌­هایمان را گزارش کنیم. صرف­نظر از این که چقدر مطالب ما ناپخته است، با درخواست­‌ها موافقت کردیم زیرا خانواده‏‌های بسیاری تغییرهای فوری و چشم‏گیری نشان دادند که البته مجال پیگیری آنها نبود.

به خاطر تسهیل درک عموم ما هم از اصطلاح بلولری اسکیزوفرنیا استفاده می­‌کنیم که در دنیا رواج دارد، هرچند تأکید می‌کنیم که منظورمان بیماریِ یک نفر نیست، بلکه الگوی ارتباطی خاصی است که نمی­توان آن را از الگوهای ارتباطی عینی در گروه‌‏های طبیعی تفکیک کرد و این­جا منظور ما خانواده‌­هایی است که در تعامل­های اسکیزوفرنیایی گرفتارند.

پژوهش ما در پی دست­یابی به یک روش منسجم، و تکنیک‌­ها و کاربست­‌های درمانی معتبری است که با مدل مفهومی ما جور در آید.

مهم­ترین جنبه این گزارش معرفی ابتکارهای درمانی ماست. به عبارت دیگر، گمان می‌­کنیم آن‏چه انجام می‌دهیم برای خواننده جالب­تر از افکاری است که در مواجهه با تعامل‏های اسکیزوفرنیایی در سر داریم. با وجود این، در بخش دوم کتاب آراء و افکارمان را با هدف تفهیم اقدام­ها و مداخله‌­هایمان پیش­کش می‏‌کنیم.»

این کتاب در 200 صفحه با قیمت 48 هزار تومان از سوی انتشارات ارجمند روانه بازار نشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها