دوشنبه ۱۷ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۲
بازارهای مجازی ثابت راهکار آینده صنعت چاپ و نشر کتاب

سیاست‌های مربوط به رعایت کپی‌رایت در دوران کرونا و قرنطینه همچنان یکی از اولویت‌های اتحادیه ناشران آمریکا خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از پابلیشرزویکلی، اتحادیه ناشران آمریکا (aap) چند روز پیش دومین کنفرانس سالانه خود را به صورت مجازی در اپلیکیشن زوم (Zoom) برگزار کرد و در این سمینار دوساعته چالش‌های مربوط به صنعت نشر در دوران کرونا بررسی شد. اعضای اتحادیه در بیانیه‌‌ای مشترک ضمن انعکاس نگرانی ناشران از وضعیت کپی‌رایت و حقوق مولفین و نویسندگان بر ایجاد راهکارهایی برای حفظ حقوق نویسندگان تاکید کردند.
 
«برایان ناپک» رئیس اتحادیه ناشران و مدیر انتشارات جان وایلی و همچنین «ماریا پالنت» مدیر اجرایی اتحادیه در سخنرانی‌های جداگانه‌ای از اولویت‌ها و سیاست‌های این اتحادیه در دوران کرونا گفتند. بر اساس این گزارش سیاست‌های مربوط به رعایت کپی‌رایت در دوران کرونا و قرنطینه همچنان یکی از اولویت‌های اتحادیه ناشران آمریکا خواهد بود.
 
ناپک در سخنرانی خود از جریان همفکری ناشران در رفع مشکلات مربوط به صنعت نشر و چاپ کتاب در دوران کرونا تشکر کرد و گفت: امیدواریم بتوانیم همچنان در این دوره سخت با چالش‌های مخالف آزادی بیان و حقوق نویسندگان و کپی‌رایت مقابله کنیم. وی گفت: در دوره کرونا ناشران آمریکایی با مشکلات زیادی روبرو بوده و همچنان درگیر هستند که به طور حتم این مشکلات به نویسندگان نیز تعمیم داده شده است.
 
وی افزود: اتحادیه ناشران در آینده‌ای نزدیک قوانین سخت‌تری نسبت به حقوق نویسندگان و کپی‌رایت کتاب‌ها مربوط به ناشران اجرا و اعمال خواهد کرد. گزارش‌ها و آمارهای فروش کتاب در دوره کرونا ثابت کرده که کتاب هیچ وقت نمی‌میرد و همچنان این پدیده مهمترین ابزار اطلاع‌رسانی و سرگرمی نسل بشر خواهد بود و ناشران اتفاقاً در این زمان سخت باید نیازهای مخاطبان خود را بیشتر شناسایی کنند.
 
ماریا پالنت مدیر اجرایی اتحادیه ناشران آمریکا نیز با ایراد سخنرانی اعلام کرد که برای بهبود وضعیت و نظم‌دهی به بازار کتاب یک سری راهکارها و اصولی برای رقابت سالم و بازارهای مدرن مجازی ایجاد خواهد شد که به نظر می‌رسد در سطح ناشران کوچک و بزرگ قابل اجرا باشد. وی گفت: پس از این شرایط بازار کتاب همچنان در ابهام قرار دارد و باید برای بازار کتاب محل‌هایی مجازی به صورت ثابت در نظر گرفته شود.
 
پالنت گفت: در بازار کتاب آمریکا همیشه عوامل و شرکت‌های غیر از انتشارات به دنبال منافع خود بوده و هستند و اجرای قوانین محافظتی در مورد حقوق ناشران و نویسندگان یکی از ضروریات بازار کتاب خواهد بود. بسیاری از شرکت‌های تکنولوژی و حتی کتابخانه‌های عمومی در ایالت‌های مختلف از کنگره خواسته‌اند قوانین سبک‌ترین نسبت به کپی‌رایت برای استفاده از کتاب‌ها تصویب کند.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها