«تاریخ سیاسی زنان: مبارزات طبقاتی و آزادیخواهی زنان» (Class struggle and women's liberation, 1640 to today) در مجموعه فمینیسم در نشر افکار منتشر شده است.
در بخشی از مقدمه کتاب چنین آمده است: «جنبش زنان به درستی از اینکه زنان «از دید تاریخ پنهان ماندهاند» شکایت دارد، اما میان این ناپیدایی و ماهیت طبقاتی شیوه نگارش و آموزش تاریخی جامعه ما ارتباطی نمیبیند. تاریخی که تنها بر فعالیتهای نخبگان حاکم یعنی پادشاهان، ژنرالها، نخستوزیرها، پاپها، بانکدارها، کارخانهدارها، هنرمندان بزرگ، دانشمندان و فلاسفه متمرکز است و در میان آنها بهجز چند ملکه، امپراتریس و ژاندارک باقی همه مرد هستند. ازاینرو، تاریخ در قالب یک داستان مردانه نگاشته شده است؛ اما در میان مردان نیز تنها تعداد محدودی افتخار ورود به این تاریخ را یافتهاند.
پس این شکایت که زنان از تاریخ حذف شدهاند، بدون توجه به این که اکثر مردان نیز عملاً دچار سرنوشت مشابهی شدهاند، به معنای پذیرش انگارههای نخبهگرایانه بنیادین تاریخِ «رسمی» است. تنها مخالفان ثابتقدم این مجموعهی عقاید غالب، مارکسیستها هستند؛ آنها اعلام میکنند که «تاریخِ جوامع، تاریخِ مبارزهی طبقاتی است» و از این رو است که طبقات استثمارشده و ستمدیده نیز -چه مرد و چه زن- بهاندازه طبقات حاکم سوژه تاریخ هستند...
تأکید ما در سراسر این کتاب بر زنان طبقه کارگر بهعنوان سوژههای تاریخ است؛ بهعنوان تاریخسازان... تاریخِ تلاش برای سازماندهی زنان طبقه کارگر در سازمانهای سوسیالیستی مانند تاریخ عمومی جنبش طبقهی کارگر، داستان طولانی فرازها و فرودها است؛ داستان دستاوردهای شگرف و ناکامیهای جانسوز. با این وجود مبارزه ادامه دارد؛ حتی اگر قرار باشد که همه چیز را از نو آغاز کنیم.»
نیکزاد زنگنه، مترجم اثر، دانشآموخته مطالعات زنان از دانشگاه علامه طباطبایی است و همچنین ترجمه دیگری با عنوان «پیمانکاران اعتراض» در نشر افکار زیر چاپ دارد.
«تاریخ سیاسی زنان» با تصویر روی جلدی از نقاشی «اعتصاب فلزکاران کروسو» اکتبر 1899 اثر ژول آدلر در 450 صفحه رقعی به بهای 125000 تومان در شمارگان 500 نسخه منتشر شده است.
نظر شما