مولف «الگوی مدیریت جهادی با استفاده از تجربه فرماندهان دفاع مقدس»:
آثار مدیریت جهادی شهید سلیمانی حتی پس از شهادتشان هم وجود دارد
حجت الاسلام علی عسگری وزیری گفت: مدیریت شهید سلیمانی حرکتی برخاسته از نیروی ایمان، اخلاص و انقلابیگری بوده و هنوز هم خون شهید آثار این مدیریتها را زنده نگهداشته است.
حجت الاسلام علی عسگری در مورد روند نگارش کتاب خود افزود: کار خود را با جمعآوری مطالب کتب، دستنوشتهها و آثار به جامانده از فرماندهان شهید دفاع مقدس آغاز کردم. بنا بود الگوی مدیریت جهادی با استفاده از تجربه فرماندهان دفاع مقدس طراحی شود. برای همین با روش خوشهای و دیگر روشهای مرسوم در مجامع علمی شروع به آمادهسازی تحقیق کرده و علاوه بر آن با برخی از فرماندهان دفاع مقدس نیز مصاحبههایی را انجام دادیم. آماده سازی این کتاب حدود 4 سال به طول انجامید که در نهایت سال 97 به الکوی مدیریت جهادی رسیدیم.
وی در مورد این الگو در ادامه گفت: این الگو دارای سه بُعد اساسی یعنی بعد زمینهای، ساختاری و رفتاری است. اینکه فرماندهان دفاع مقدس چگونه جنگ را اداره میکردند نمونهای تجربه شده برای ما است که در علم مدیریت نیز تجارب بسیار قابل اعتنا است. مطالعه میدانی در این زمینه ما را به نتایج خوبی رساند که در نهایت کتاب حاصل از این تحقیق در جشنوارههای مختلف حائز رتبه شده و از آن تقدیر شد. اثر برتر بیستمین جشنواره کتاب سال حوزه، کسب رتبه اول اثر در بین آثار مجموعه دستگاههای فرهنگی، تقدیر در جشنواره کتاب بسیج، سازمان تبلیغات و اداره ارشاد از جمله این جشنوارهها بود.
امام جمعه گاریزات در تشریح شاخصههای مدیریت جهادی در دفاع مقدس خاطر نشان کرد: مدل برامده از مدیریت فرماندهان مدلی سه شاخه است. زمینه و بستر، ساختار و رفتار این سه شاخه هستند. اگر مدیریت بخواهد فعالانه عمل کند تا از مشکلاتی مانند تحریم عبور کنیم باید به این روش مدیریتی فرماندهان ارتش، سپاه، بسیج و جهاد سازندگی رجوع کنیم. مدیریت جهادی توأم با برنامهریزی، تدبیر، تعقل، اقدام به موقع و نترسیدن است. این مدل بر مبنای تجربه بوده و این تجارب بسیار موفق بوده است.20 ابر قدرت به همراه رژیم بعث به لطف الهی و عمل به این مدل نتوانستند انقلاب نوپای اسلامی ایران را خدشهدار کنند. ایمان، خدا باوری و معنویت جزو این شاخصهها است. برای همین حضرت امام خمینی رحمه الله علیه جنگ ساله را 8 سال دفاع مقدس نامیدند. مواسات و همدلی، طرحهای معیشتی و دیگر کمکهای جهادی جهادگران نشان از عملی بودن پیادهسازی این مدل در دوران کنونی است.
وی گفت: جا دارد در بین بحث از سردار دلها شهید حاجقاسم سلیمانی رحمه الله علیه یادی کنیم. یکی از سوژههای مصاحبه بنده برای آمادهسازی این کتاب ایشان بودند. من در شهر رابر خدمت ایشان رسیدم و خیلی برای تالیف این کتاب بنده را راهنمایی کرده و به من کمک کردند. در مدتی که در کرمان بودم خدمت ایشان میرسیدم و این شهید عزیز با روی گشاده با بنده برخورد میکردند. رفتارهای ایشان با بنده بسیار درسآموز بود. همیشه به من تاکید میفرمودند که این کار و کارهای دیگر خود را خالصانه و برای کسب رضایت الهی انجام دهم که این کار را تقدیم به محضر شهدا کردم. مدیریت حاجقاسم برخاسته از ایمان و با روحیه انقلابی بود. انقلابی بودن به معنای آرمانخواهی، واقعبینی، بصیرت، دشمنشناسی، عمل به موقع، در میدان بودن و آرامش روحی است که بعد از جنگ هم ادامه داشت؛ چرا که این حرکت برخاسته از نیروی ایمان، اخلاص و انقلابیگری بوده و هنوز هم خون شهید آثار این مدیریتها را زنده نگهداشته است.
نظر شما