چهارشنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۰۹:۰۲
کتاب «تاریخ فلسفه معاصر غرب» نقد و بررسی می‌شود

نشست نقد و بررسی کتاب «تاریخ فلسفه معاصر غرب» با همکاری موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران به صورت مجازی از اینستاگرام شهر کتاب برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) تاریخ فلسفه‌ معاصر، تاریخ جریان‌های فلسفی متعدّد است. کثرت جریان‌ها و موضوعات فلسفی یکی از اوصاف بارز فلسفه در دوران معاصر است. در گذشته، سالیان دراز طول می‌کشید تا جریان‌ها و مکاتب فلسفی شکل گیرند. این شکل‌گیری، چنانچه پذیرش آرای افلاطون و ارسطو را در نظر گیریم، بعضاً حتی به بیش از هزار سال نیز رسیده است.

اندیشه‌ افلاطون به‌واسطه‌ نوافلاطونیان ادامه پیدا کرد و در قرن یازده میلادی با کشف آثار اصلی افلاطون مجدداً احیا شد و در قرن‌های چهارده و پانزده میلادی با قول به اصالت اسم (Nominalismus) از نو زاده شد. به‌همین ‌ترتیب، مسلمانان و مسیحیان در قرن سیزده میلادی با کشف آثار اصلی ارسطو و تفاسیر خود بر آنها باعث تجدید حیات و شکوفایی آن شدند. امّا وضعیت در مورد فلسفه‌های قرن بیستم به‌گونه‌ای دیگر است؛ به‌طوری‌که جریان‌های فلسفی زودبه‌زود و به فاصله‌ی ده تا بیست سال جای خود را به دیگر جریان‌ها می‌دهند. به تازگی کتاب «تاریخ فلسفه معاصر غرب» توسط انتشارات موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران منتشرشده است.
 
منظور از «فلسفه‌ معاصر» در عنوان این کتاب فلسفه‌ قرن بیستم است. با یک استثناء و آن هم کیرکگور است که به قرن نوزدهم تعلق دارد؛ اما شرح اندیشه‌اش به لحاظ تأثیر بسزایی که در فلسفه‌ی معاصر به طور کل در اندیشه هیدگر و یاسپرس به طور خاص داشته است در اینجا آمده است.
 
نشست نقد و بررسی کتاب «تاریخ فلسفه معاصر غرب» نوشته بهمن پازوکی با همکاری موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران در روز سه‌شنبه هفتم اردیبهشت ساعت ۱۱ صبح با حضور امیراحسان کرباسی‌زاده، احمد رجبی و بهمن پازوکی به صورت مجازی برگزار می‌شود. علاقه‌مندان می‌توانند این نشست را از اینستاگرام مرکز فرهنگی شهرکتاب به نشانی ketabofarhang، کانال تلگرام bookcitycc  و صفحه‌ی این مرکز در سایت آپارات پیگیری کنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها