به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در خوزستان، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان در مراسم پایانی شعر خوزستان که امروز دوشنبه ۲۳ فروردین در سالن اجتماعات این ادارهکل به صورت حضوری و مجازی برگزار شد، گفت: آدمهای بزرگی در حوزه شعر و ادبیات داریم که باید قدر آنها را بدانیم و در نشستها و جلسات ادبی از آنها دعوت کنیم و نباید آنها به فراموشی سپرده شوند.
محمد جوروند با بیان اینکه استان خوزستان در حوزه شعر فارسی و عربی حرف برای گفتن دارد، بیان کرد: اشعار ملافاضل سکرانی و رازی فیصلی از شعرای عرب استان خوزستان در کشورهای عربی خوانده میشوند.
وی با اشاره به جشنواره شعر استانی افزود: هشتمین جشنواره شعر استانی چند دوره تعطیل بود که با عنایت خداوند چند سال اخیر چراغش روشن شده و در حال برگزاری است.
جوروند ادامه داد: چند سال اخیر جشنواره شعر همزمان با نمایشگاه کتاب برگزار میشد و فضای خوبی ایجاد میکرد و استقبال از آن خوب بود؛ اما شرایط کرونا ما را به این سمت و سو کشاند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان با بیان اینکه در بین هنرها، شعر جایگاه خاص و ویژهای دارد، تصریح کرد: جهان با کلام آغاز شد و ارتباط بین خداوند و انسان با کلام شکل میگیرد. نزدیکترین نوع هنر به ارتباط خدا با انسان، هنر شعر است.
وی گفت: در جشنواره هشتم ظرفیتها و رویشهای اخیر شعر خوزستان حضور دارند.
در ادامه رضا بختیاری اصل نماینده هیات داوران بیانیه داوران این دوره از جشنواره را قرائت و به نکاتی در این بیانیه اشاره کرد و گفت: در شعرهای این دوره رگههای واقعه مهم جنگ تحمیلی خود را نشان داده است و شاعرانی چند به آن پرداختهاند.
وی افزود: شعرهای شرکتکننده در این همایش غیر از معدودی، از روند کلی شعر فضای مجازی که همان دلنوشتهنویسی و سادهانگاری است، دور بودهاند.
بختیاری اصل ادامه داد: ساختار و فرم و اجتماع و در پارهای شعرها حدیث نفس برجسته بوده و بومگرایی نیز در بخشی از شعرها به نمایش گذاشته شده است.
داور هشتمین جشنواره شعر استان خوزستان تصریح کرد: شعر جوان خوزستان مانند پیشکسوتان باید این نکته را بداند که ادبیات بیحواشی و در خلوت خلاقه شکل میبندد و بند ناف خود را نباید از فرهنگ و اسطوره و شعر گرانقدر هزارساله ی فارسی قطع کند. این مهم با مطالعه شکل میبندد.
هیات داوران با معرفی برگزیدگان جشنواره در بخش کلاسیک، «جمال پناهینژاد»،«علی کاظمی» و «الهام علیپور» و در بخش سپید، «بهزاد بهادری»، «محمد جانبازان» و «اکبر آزادپور» را به عنوان برگزیدگان جشنواره بدون اولویت شناختند.
و «داود جوانی»، «سیداسماعیل شریف هاشمی» شایسته تقدیر بخش کلاسیک و «احمد تمیمی» و «ندا ذات» به عنوان شایسته تقدیر بخش آزاد معرفی شدند.
همچنین در بخش کتاب (سپید) از «میثم خالدیان» و «سیدعلیرضا شفیعی» در بخش کلاسیک تجلیل شد.
در این مراسم «علی کاظمی»، «الهام علیپور»، «اکبر آزادپور» و «سیدعلیرضا شفیعی» شعرخوانی کردند و زیبا صالحپور رئیس مجمع خیرین مدرسهساز استان خوزستان به عنوان مهمان حضور داشت.
یادآوری میشود: «بهزاد زرینپور»، «مهرنوش قربانعلی» و «رضا بختیاریاصل» داوران بخش شعر آزاد جشنواره و «غلامرضا طریقی»، «عبدالحمید ضیایی» و «کبری موسوی قهفرخی» داوران بخش شعر موزون بودند.
نظر شما