پنجشنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۵:۵۲
اگر تبریز پایتخت کتاب ایران شود میلیاردی هزینه می‌کنیم

معاون فرهنگی، اجتماعی شهرداری تبریز گفت: چنانچه تبریز به عنوان پایتخت کتاب ایران دست یابد، ما در مجموعه سازمان فرهنگی، هنری شهرداری، حاضر به سرمایه‌گذاری میلیاردی در این زمینه هستیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در آذربایجان‌شرقی، معاون فرهنگی، اجتماعی شهرداری تبریز در نشست تخصصی پنجمین جایزه ملی کتاب سال تبریز که با حضور جمعی از اعضای هیئت داوران این جایزه همراه بود، برگزاری این جایزه را زمینه‌ای برای کسب عنوان پایتختی کتاب در سال 1401 عنوان کرد.

حجت‌السلام احمد حمیدی با اشاره به تلاش‌های انجام شده در رابطه با برگزاری جایزه ملی کتاب سال تبریز گفت: پنجمین جایزه کتاب سال تبریز یکی از بزرگترین رویدادهای فرهنگی این شهر به شمار می‌رود که بعد از وقفه چند ساله با هدف حمایت از ناشران و مولفان و ارتقای سرانه مطالعه دوباره آغاز به‌کار کرده است.
 
وی در پاسخ به نکته خبرنگار ایبنا درباره اینکه انتخاب تبریز به عنوان پایتختی کتاب ایران در شرایط فعلی چندان دست‌یافتنی به نظر نمی‌رسد، گفت: ما در مجموعه سازمان فرهنگی، هنری شهرداری تبریز بارها در رابطه با حمایت مالی در این زمینه به اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی اعلام آمادگی کرده‌ایم و چنانچه تبریز عنوان پایتختی کتاب ایران را به دست بیاورد، ما حاضر به سرمایه‌گذاری میلیاردی در این زمینه هستیم.

حمیدی با اعلام آمادگی کامل برای هرچه بهتر برگزار شدن جایزه ملی کتاب سال تبریز، تاکید کرد: با توجه به استقبال اهالی قلم مهلت ارسال آثار به دبیرخانه جشنواره تا 25 اسفندماه 99 خبر داد.
 
وی بیان کرد: عموم نویسندگان، مؤلفان، مترجمان، ناشران و پدیدآورندگان کتاب می‌توانند آثار خود را که بین سال‌های 93 تا 93 تدوین شده است، به دبیرخانه جشنواره  ارسال کنند.

حمیدی ادامه داد: تمامی نویسندگان، مؤلفان، مترجمان و ناشران ساکن استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل و زنجان امکان شرکت در این رویداد فرهنگی را داند، هم‌چنین پدیدآورندگان و مولفان، به غیر از استان‌های ذکرشده در صورتی می‌توانند در این رویداد شرکت کنند که محتوای اثرشان از نظر موضوع و مضمون درباره تبریز و آذربایجان باشد.
 
وی در تشریح محورهای برگزاری جایزه کتاب سال تبریز گفت: علاوه بر بخش اصلی، علاقه‌مندان می‌توانند در بخش جنبی جشنواره شامل ناشر نمونه سال، گرافیست نمونه سال و تصویرساز نمونه سال و بخش ویژه؛ با محوریت شهریار و شهریار شناسی(بدون در نظر گرفتن شرایط بومی بودن نویسنده و ناشر) شرکت کنند.
 
حمیدی گفت: با توجه به اینکه در دوره‌های قبل سطح جوایز اعطایی به جشنواره‌های مرتبط با حوزه کتاب در استان در شأن اهالی قلم نبوده است، در این دوره میزان جوایز را مطابق با اِشل‌های ملی در نظر گرفته‌ایم. به همین منظور برای نفرات برگزیده در بخش اصلی مبلغ شش میلیون تومان و سایر منتخبان سه میلیون تومان، برای نفرات برگزیده در بخش ویژه نیز پنج میلیون تومان و برای منتخبان دیگر سه میلیون تومان در نظر گرفته شده است.
 
معاون فرهنگی اجتماعی شهرداری تبریز برگزاری رویداد جایزه کتاب سال تبریز را زمینه‌ساز تمرکز هر چه بهتر و بیشتر شهر تبریز و اهالی این کهن شهر در حوزه نشر مکتوب دانست.
 
 وی زمان برگزاری اختتامیه جشنواره را 28 اردیبهشت 1400 اعلام کرد.
 
ضرورت ایجاد تعامل بین‌بخشی در امور فرهنگی
مدیرعامل سازمان فرهنگی، هنری، اجتماعی و ورزشی شهرداری تبریز، وظیفه نهادهای فرهنگی را ایجاد تعامل بین‌بخشی و هماهنگی در راستای برگزاری هرچه بهتر رویدادهای فرهنگی به‌خصوص در حوزه کتاب عنوان کرد.

 
بابک دانش پناه گفت: تلاش ما در  دبیرخانه جایزه کتاب سال تبریز بر این است تا مجموعه‌های ارسالی را به نحو احسن دریافت کرده و داوری کنیم.
 
عضو هیئت علمی جایزه کتاب سال تبریز با بیان اینکه در دوره‌های قبلی جایزه کتاب سال تبریز بدون مجوز برگزار شده بود، افزود: در این دوره موفق به اخذ مجوزهای علمی لازم برای برگزاری این رویداد شده‌ایم که از شاخص‌های اساسی به شمار می‌رود.
 
محمّد طاهری خسروشاهی با اشاره به اینکه داوران مطرحی در سطح ملی و استانی، فرایند داوری این دوره ازجایزه کتاب سال تبریز را بر عهده دارند، از حضور افراد شاخصی از قبیل ابراهیم اقبالی، عبدالمجید نجفی، محمد طاهری خسروشاهی و معصومه سپهری در بین داوران جشنواره خبر داد.
 
وی محورهای اصلی جشنواره را در حوزه‌های ادبیات و علوم انسانی، علوم اجتماعی، روان‌شناسی و علوم تربیتی، علوم مهندسی، دفاع مقدس و انقلاب اسلامی، هنر و معماری و کودک و نوجوان عنوان کرد.

 
طاهری خسروشاهی، تاثیرگذاری، تازگی و خلاقیت، رعایت استانداردها از حیث ظاهری، قدرت تحلیل و منطق کلام، درج منبع و ارزش محتوایی را از جمله ملاک‌های داوری اعلام کرد.
 
وی گفت: آثاری که طی سال‌های قبل منتشر شده‌ و در بازه زمانی سال‌های 93 تا 98 تجدید چاپ شده‌اند نیز امکان حضور در جشنواره را دارا هستند.
 
وعده تهیه آرشیو کامل از برگزیدگان جایزه کتاب سال تبریز
دبیر اجرایی پنجمین جایزه کتاب سال تبریز تبریز با بیان اینکه تبریز با پیشینه غنی فرهنگی در حوزه چاپ  ونشر حرف‌های زیادی برای گفتن دارد، برگزاری جایزه ملی کتاب سال تبریز را گامی در جهت احیای جنبش فرهنگ مکتوب در شهر اولین‌ها عنوان کرد.


سیروس مصطفی در پاسخ به سوال خبرنگار ایبنا در رابطه با اینکه آیا بانک اطلاعاتی از آثار برگزیده چهار دوره‌ قبل جایزه کتاب سال تبریز تشکیل شده است یا خیر؟، گفت: متاسفانه به شکل ایده‌آل آرشیوی در این زمینه تاکنون نداریم، چرا که این رویداد یک حرکت نوپا در استان بود، اما برای دوره فعلی چنین برنامه‌ای مد نظر قرار دارد و در تلاش هستیم تا آرشیوی کامل از تمام اثرات برگزیده در تمام دوره‌ها جمع‌آوری کنیم.
 
وی با اشاره به تلاش‌های دبیرخانه جشنواره در اطلاع‌رسانی هر چه بیشتر گفت: پوستر جشنواره به 225 نقطه از کشور ارسال شده است.
 
وی با ابراز خرسندی از اینکه جایزه کتاب سال تبریز دوباره جای خود را در تقویم رویدادهای فرهنگی کشور باز کرده است، از اختصاص 93 میلیون تومان جایزه برای برگزیدگان جشنواره خبر داد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها