نقد و بررسی کتاب «شکسپیر: ایران وشرق» در موسسه فرهنگی شهرکتاب برگزار میشود.
تحلیل ارجاعات شکسپیر به ایران و شرق در نمایشنامههایش از مباحث مهم این کتاب است. درباره ویلیام شکسپیر و آثار او کتابهای بسیاری وجود دارد. نمایشنامههای او به تمام زبانهای شناختهشده دنیا ترجمه شدهاند. هر واژه و کلام او موضوع نقد و بررسیهای بسیار بوده است. کتابها و مقالههای بیشماری به علایق گسترده شکسپیر (از گل و گیاه تا موسیقی و پزشکی) پرداختهاند. کتاب حاضر نیز یکی از این تلاشهاست که به بررسی دانش و علاقه شکسپیر به ایران و دیگر مناطق مشرقزمین میپردازد. تعلیمات تاریخی شکسپیر او را با ایران باستان آشنا ساخته بود. و این دانش تاریخی بخشی از تعلیمات رایج در دوران رنسانس بود. در ضمن، کتابها و رسالههایی هم دربارهی ایرانزمین بهقلم جهانگردان موجود بود که به احتمال فراوان شکسپیر با آنها آشنا بود.
نویسنده کتاب حاضر، سیروس غنی (۱۳۰۸-۱۳۹۴) فرزند دکتر قاسم غنی و از ایرانپژوهان کوشا سعی کرده است بخشی از جهانبینی زمانه شکسپیر را با بررسی ارجاعات او به مشرقزمین آشکار سازد. غنی با بررسی دقیق بافت اجتماعی و سیاسی نمایشنامههای شکسپیر، سازمایههای گفتمان غالب زمانه را شناسایی میکند و بدینترتیب خواننده را به درک ژرفتری از نمایشنامههای شکسپیر میرساند. سیروس غنی در این کتاب میکوشد آگاهی شکسپیر از ایران را در بافت تاریخیِ آن بررسی کند.
نشست هفتگی شهرکتاب در روز سهشنبه پنجم اسفند ساعت ۱۱ صبح به نقدوبررسی کتاب «شکسپیر: ایران وشرق» اختصاص دارد که با حضور دکتر امید طبیبزاده، دکتر مصطفی حسینی و دکتر مسعود فرهمندفر به صورت مجازی برگزار میشود. علاقهمندان میتوانند این نشست را از اینستاگرام مرکز فرهنگی شهرکتاب به نشانی ketabofarhang، کانال تلگرام bookcitycc و صفحهی این مرکز در سایت آپارات پیگیری کنند.
نظر شما