دوشنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۲:۲۴
تقدیر و تشویق فعالان حوزه چاپ به پویا شدن این صنعت کمک می‌کند

مهرزاد دانش، در نشست خبری جشنواره ملی چاپ گفت: تجلیل و تشویق کسانی که در این حوزه فعالیت می‌کنند و خلاقیت‌های خاص خود را دارند، ازجمله اهداف برگزاری جشنواره ملی چاپ است زیرا تقدیر و تشویق این افراد قطعاً به و پویاتر شدن این صنعت کمک می‌کند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نشست خبری جشنواره ملی چاپ صبح امروز (دوشنبه 27 بهمن) با حضور مهرزاد دانش، مدیرکل دفتر چاپ و نشر، محسن شمس، دبیر اجرایی جشنواره چاپ و محمدحسین شهامت‌پور دبیر علمی جشنواره برگزار شد.
 
در ابتدای این نشست مهرزاد دانش در سخنانی با اشاره به تاخیر زمان برگزاری جشنواره چاپ گفت: به دلیل شیوع بیماری کرونا و برخی مناسبت‌های مذهبی برگزاری این جشنواره به تاخیر افتاد و تلاش کردیم امسال با یک رویکرد جدید در فرم و محتوا این رویداد را برگزار کنیم.
 
وی افزود: در این رویکرد جدید به طراحی، گرافیک و زبان فارسی توجه ویژه‌ای شده است و تلاش کردیم با توجه به این رویکرد به وجه‌هایی که پیش از این کمتر در جشنواره چاپ پرداخته شده توجه کنیم و چاپ را از زوایا و ابعاد مختلف به مردم معرفی کنیم.
 
دانش با بین اینکه در این دوره تصمیم‌هایی برای فرهنگی‎‌تر شدن این جشنواره اتخاذ  شده است، توضیح داد: جشنواره امسال در چهار بخش مباحث فنی، پاسداشت زبان فارسی، موضوعات هنری و محتوایی برگزار می‌‎شود و به ابعاد مختلف این صنعت در هر یک از این بخش‌ها توجه خواهد شد.
 
وی با طرح این موضوع که در کشور، همه چاپ را با کتاب و نشر و مطبوعات می‌شناسند، گفت: مساله اینجا است که صنعت چاپ در همه بخش‌های زندگی ما جاری است و از صبح که بیدار می‌شویم تا شب با آن سر و کار داریم تک تک نوشته‌ها و طراحی‌ها و نوع بسته‌بندی‌ها همه در صنعت چاپ انجام می‌شود؛ به‌عبارت دیگر صنعت چاپ، ما را به نوعی در معرض پیام‌های مختلف قرار می‌دهد.
 
دانش همچنین درباره هدف برگزاری جشنواره چاپ توضیح داد:‌ تجلیل و تشویق کسانی که  در این حوزه فعالیت می‌کنند و خلاقیت‌های خاص خود را دارند، ازجمله اهداف برگزاری جشنواره ملی چاپ است، تقدیر و تشویق این افراد بی‌تردید به و پویاتر شدن این صنعت کمک می‌کند.
 
وی با اشاره به تقدیر از دست‌اندرکاران فعال در این صنعت گفت: طی سال‌های گذشته از چهره‌های نمونه این صنعت مانند پیشکسوتان نمونه و صادرکنندگان نمونه را معرفی کردیم، اما امسال با یک نوآوری جدید بانوی فعال در عرصه چاپ را معرفی خواهیم کرد زیرا از جایگاه مهم بانوان در این عرصه طی سال‌های گذشته غفلت شده بود.
 
در بخش دیگر این نشست محسن شمس دبیر اجرایی بیستمین دوره جشنواره صنعت با اشاره به برنامه‌های جنبی جشنواره امسال توضیح داد: هر سال، مراسم‌هایی را در روز صنعت چاپ برگزار می‌کردیم؛ امسال هم طبق سنوات گذشته از دوستان خواستیم با توجه به شرایط و پروتکل‌های بهداشتی مراسم‌ها در استان‌های مختلف برگزار شود و ۲۶ استان مراسم را به شکل ویژه و با محدودیت‌های ناشی از کرونا برگزار و از پیشکسوت‌های استانی خود تجلیل کردند.
 
وی درباره انتخاب ۶ پیشکسوت برگزیده جشنواره نیز گفت: از 80 پرونده ارسالی به دبیرخانه، ۶ پیشکسوت را به‌عنوان برگزیده انتخاب شده‌اند؛ همچنین انتخاب کارآفرین نمونه با بررسی ۴۰ پرونده و انتخاب صادرکننده برتر با بررسی 25 پرونده انجام شد.
 
شمس با اشاره به انتخاب بانوی فعال صنعت چاپ گفت: این موضوع در سال‌های قبل مغفول مانده بود و امسال مقارن با میلاد حضرت زهرا(س) این انتخاب را انجام دادیم و انتخاب کارشناس برتر حوزه چاپ در استان‌های کشور نیز از دیگر برنامه‌های این دوره بود.
 
آخرین سخنران این نشست، محمدرضا شهامت‌پور، دبیر علمی جشنواره ملی چاپ بود، وی با اشاره به پشتوانه ۱۹ دوره برگزاری جشنواره صنعت چاپ گفت: در دوره بیستم با یک تغییر اساسی مواجه بودیم و می‌توان گفت که در نخستین دوره متفاوت جشنواره قرار داریم و تلاش کردیم این رویکرد را که تنها مسابقه‌ای برگزار و برگزیدگانش مشخص شوند‌، را تغییر دهیم.
 
وی افزود: همیشه این جای خالی وحود داشته است که کارفرما،‌ با طراح و صنعت چاپ در ارتباط نیست. با توجه به شرایط برگزاری جشنواره در وزارت ارشاد، جشنواره را با تمرکز بر دو معیار رعایت هنجارهای معیشتی،‌ فرهنگی و اقتصادی و پاسداشت زبان فارسی برگزار کردیم،؛ البته انتظار نداریم که تغییرات با یک دوره برگزاری انجام شود، اما به نظر می رسد که تغییرات در صنعت شروع شده است.
 
شهامت‌پور با بیان اینکه با توجه به شرایط کرونا، کارها را دنبال و سعی کردیم کیفیت جشنواره بالاتر برود، گفت: با توجه به اینکه در بدنه صنف فعال هستم فعالیت‌های این حوزه را می‌شناسم سعی کردیم به واسطه جشنواره رویکرد این دوره را تغییر دهیم زیرا احساس کردم به‌عنوان یک فعال صنفی ارتباط دقیق بین کارفرما، طراح و صنف چاپ نیست.
 
وی تاکید کرد: در حوزه گرافیک و صنعت چاپ نیز مسابقات مختلفی برگزار می‌شود اما این دو با هم ارتباطی ندارند و به آن هدف غایی که هر دو باید با آن بیندیشند نزدیک شده‌ایم.
 
به گفته شهامت‌پور، در جشنواره امسال به چهار معیار اصلی طراحی، موارد فنی، هنجارهای معیشتی و پاسداشت زبان فارسی توجه شده است.
 
به گزارش ایبنا، در پایان این نشست نیز از پوستر جشنواره ملی چاپ رونمایی شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها