وی افزود: آیزاک آسیموف، نویسنده برجسته علمی-تخیلی در زندگینامهاش به تأثیری که پل در زندگی ادبی او گذاشته اشاره میکند و میگوید که اگر فرد پل در مقام سردبیری تعدادی از داستانهای او را نخریده بود، احتمالا دوران زندگیاش بهعنوان نویسنده به پایانی زودهنگام میرسید و بهجای تبدیل شدن به نویسندهای مشهور و محبوب در سطح جهانی، احتمالا کارمندی گمنام در یک شرکت تولیدات شیمیایی میشد!
به گفته سیمرغ، کتاب «دروازه»، که نخستین بخش از مجموعه «حماسه هیچی» بهشمار میرود، یکی از آثار تفکر برانگیز پل است که در آن به روبهرو شدن انسانها با فناوری موجودات بیگانه میپردازد، انسانهایی که درک کاملی از این فناوریها ندارند، اما میکوشند با روش آزمون خطا (که گاهی هزینههای گزافی نیز به همراه دارد) از این فناوری به نفع خودشان استفاده کنند.
این مترجم تأکید کرد: پل کتاب «دروازه» را چنان عالی نوشته و چنان عالی فضاسازی و شخصیتپردازی کرده که برنده مهمترین جوایز ادبیات علمی-تخیلی، یعنی جایزه نبیولا در سال 1977 و جایزه هیوگو در سال 1978 شد. این اثر همچنین در سال 1978 برنده جایزههای یادبود جان کمبل و جایزه لوکاس نیز شده است.
برگی از کتاب
در بخشی از این اثر می خوانید: «تمام برنامههای تلویزیونی شامل آگهیهای روحیهبخشی هستند که به ما میگویند کارمان چقدر مهم است و اینکه چطور همهی دنیا بابت غذا به ما وابسته است. اگر ما کارمان را انجام ندهیم در تگزاس مردم گرسنه میمانند و بچههای اورِگان به کواشیورکور مبتلا میشوند. ما همه این را میدانیم. ما هر روز پنج تریلیون کالری به رژیم غذایی دنیا وارد میکنیم و نیمی از جیرهی پروتئین یک پنجم از جمعیت جهان تولید ماست. همه اینها از مخمرها و باکتریهایی که ما با روغن سنگِ رُس وایومینگ، همراه با بخشهایی از یوتا و کلرادو پرورش میدهیم بهوجود میآید. جهان به این غذا نیاز دارد، ولی این تاکنون به قیمت بیشتر زمینهای وایومینگ، نیمی از کوههای آپالاش و بخش بزرگی از منطقه شنهای قیری آتاباسکا تمام شده است. تازه، بعد از اینکه آخرین قطره از آن هیدروکربنها به مخمر تبدیل شدند میخواهیم چهکار کنیم؟
البته این مشکل من نیست، ولی هنوز هم به آن فکر میکنم.»
«دروازه» نخستین کتاب از فرد پل است که توسط سعید سیمرغ به فارسی برگردانده شده و کتابسرای تندیس آنرا منتشر کرده است.
نظر شما