یکشنبه ۱۴ دی ۱۳۹۹ - ۲۰:۱۵
نمایشگاه مجازی کتاب تجربه‌ای نو و جدید است

مدیر انتشارات آوند دانش معتقد است: فروش کتاب در قالب نمایشگاه مجازی تجربه‌ای نو و جدید در ایران است و می‌تواند پایه خوبی برای دوره‌های آتی این نمایشگاه باشد که شاید در دوره‌های آینده هم در همین فرمت و قالب برگزار شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا)، مهدی عمرانلو، مدیر انتشارات آوند دانش در گفت‌وگو با روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران، با اشاره به ضرورت برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب اظهار کرد:‌ با توجه به عدم برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران این انتظار از سمت ناشران و خریداران وجود دارد که این زنجیره و ارتباط بین خریداران و تامین‌کنندگان کتاب قطع نشود.
 
وی ادامه داد: با توجه به اینکه بخش زیادی از کتاب‌های خارجی نمایشگاه کتاب تهران به کشور رسیده بود نیاز به برگزاری نمایشگاهی احساس می‌شد؛ این کتاب‌ها باید در معرض خرید و دید بازدیدکنندگان قرار گیرد و به دست مخاطبان برسد.
 
عمرانلو با بیان اینکه فروش مجازی کتاب به این شکل تجربه‌ای نو و جدید در ایران است، گفت: اگرچه سایت‌های خارجی طی سالیان گذشته در این حوزه فعال بودند و کتاب می‌فروختند اما در ایران کار نویی است و طبیعتا در گام نخست ممکن است با مشکلاتی روبه‌رو شود زیرا اطلاعات مختصری را می‌توانیم در اختیار مخاطبان قرار دهیم.
 
وی یادآور شد: این کتاب‌ها محدودیت موجودی دارد و شاید نتواند همه نیازهای مخاطبان را پوشش دهد اما فکر می‌کنم به هر حال شروع خوبی است؛ زیرا از یک‌سو هزینه‌های خریدار شامل حمل و نقل و رفت و ‌آمد برای تهیه کتاب را کاهش می‌دهد و از سوی دیگر از هزینه‌های فروشنده می‌کاهد از این رو دیگر نیازی نیست اجاره غرفه بپردازد یا حقوقی به فروشندگان خود اختصاص دهد.
 
عمرانلو همچنین درباره آینده نمایشگاه مجازی کتاب توضیح داد: در صورتی که این رویداد با کمترین مشکل روبه‌رو باشد می‌تواند پایه خوبی برای دوره‌های آتی این نمایشگاه باشد و شاید در دوره‌های آینده هم در همین فرمت و قالب برگزار شود.
 
وی در ادامه صحبت‌های خود بر لزوم حمل و نقل درست کتاب‌ها تاکید کرد و گفت: از آنجایی که کتاب‌های لاتین قیمت بالایی دارند باید حتما در حمل و نقل آن‌ها نکات مخصوص رعایت شود تا کتاب‌ها آسیب نبینند؛ اما با همه این مسائل معتقدم این کار باید آغاز شده و ایردات آن برای دوره‌های بعدی اصلاح شود.
 
عمرانلو با بیان اینکه نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران یک ویترین جهانی برای ما است افزود: شاید بهتر باشد بحث خرید کتاب و اختصاص یارانه از قالب نمایشگاه فیزیکی خارج شود تا در سال‌های آتی نمایشگاه شکل واقعی خود را بگیرد و خود فروشگاه در قالب دیجیتال برگزار شود؛ زیرا بخش زیادی از هزینه‌ها را کاهش می‌دهد و مشکلات را به‌خصوص برای خریداران استان‌ها و شهرهای مختلف کم می‌کند.

نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران از اول تا ششم  بهمن‌ماه برگزار خواهد شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها