مدیر انتشارات تیمورزاده معتقد است؛ توزیع کاغذ دولتی در میان ناشران موجب شکسته شدن قیمت کاغذ آزار در بازار شده است و این موضوع نشاندهنده تاثیر توزیع کاغذ یارانهای در بازار نشر است.
تیمورزاده با بیان اینکه توزیع کاغذهای دولتی موجب شده است که بهای کاغذ مورد نیاز ناشران در بازار کاهش داشته باشد، گفت: اکنون که کاغذها با قیمتی بسیار پایینتر از بازار در اختیار ناشر قرار میگیرد، هزینههای ناشر هم تا حد زیادی کاهش یافته و این خیلی خوب است اما نکاتی هم در این میان وجود دارد که در ادامه اجرای این طرح توجه به آن ضروری است.
وی در این زمینه توضیح داد: توزیع کاغذ یارانهای در مواردی امکان رقابت با کسی که کاغذ دریافت نکرده است را سلب میکند، عدهای که کاغذ دریافت میکنند، میتوانند بهای کتاب خود را پایینتر بزنند زیرا وقتی بهای کاغذ کاهش پیدا میکند تا حدی بهای کتاب هم پایین باقی میماند.
مدیر انتشارات تیموزاده یادآور شد: آنچه میبینم این است که به اندازهای که کاغذ دولتی توزیع میشود، بهای کتاب پایینتر نیامده است و نرخ کاغذ دولتی در قیمتگذاری نهایی محاسبه نمیشود. عددی که در نظر گرفته میشود بهایی بین کاغذ دولتی و آزاد است.
به گفته وی، البته باید گفت که بهای کاغذ آزاد متاثر از توزیع کاغذ دولتی، الان پایین است و اساسا اگر کاغذ دولتی نباشد و تاجر بخواهد با ارز آزاد کاغذ وارد کند، قیمت آن متفاوت و قطعا بالاتر است.
تیمورزاده با ذکر مثالی در این زمینه گفت: یک تن کاغذ حدود ۱۰۰۰ دلار یعنی کیلویی یک دلار است، هر بند کاغذ ۷۰ در ۱۰۰ نیز به طور حدودی ۲۴ و نیم کیلو است یعنی هر باید ۲۴ و نیم دلار باشد. در این میان اگر دلار را ۲۷ هزار تومان محاسبه کنیم، بدون هیچ هزینه دیگری غیر از حمل و نقل، این کاغذ باید از چین ۶۶۰ هزار تومان خریداری شود اما الان کاغذ آزاد در بازار ایران بین ۳۸۰ تا ۴۰۰ هزار تومان است و این موضوع نشاندهنده تاثیر حضور کاغذ دولتی در بازار است و باید آن را غنیمت شمرد.
نظر شما