جمعه ۳۰ آبان ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۲
مطالعه تعریف خاص خود را دارد

سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مردم در شبکه های اجتماعی اخبار را در کانالی ببینند و به گروهی سرکشی کنند مطالعه محسوب نمی‌شود تاکید کرد: مطالعه تعریف خاص خود را دارد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از روابط‌عمومی موسسه خانه‌کتاب و ادبیات ایران؛ حجت‌الاسلام و المسلمین احمدحسین فلاحی سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با ستاد خبری بیست و هشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، درباره مشکلات حوزه کتاب و ترویج مطالعه گفت: ما درباره فرهنگ کتاب و کتابخوانی مشکلات اساسی و عدیده‌ای داریم؛ البته برخی مطالعه در فضای مجازی را نوعی کتابخوانی می‌دانند، ولی متأسفانه خواندن محتوا در این فضا به هیچ وجه مطالعه عمیق محسوب نمی‌شود.
 
وی افزود: اینکه مردم در شبکه‌های اجتماعی اخبار را در کانالی ببینند و به گروهی سرکشی کنند مطالعه محسوب نمی‌شود زیرا مطالعه تعریف خاص خود را دارد.
 
نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مطالعه منسجمی که از یکجا شروع و به یک جای دیگر ختم شود  و نتیجه‌گیری داشته باشد  فقط در کتابخوانی محقق می‌شود.
 
فلاحی گفت: ما در بحث فرهنگ کتابخوانی مشکل داریم ضمن اینکه در بحث طراحی کتاب هم باید رویه فعلی تغییر پیدا کند.
 
وی افزود: شرقی‌ها در بحث جذابیت در طراحی کتاب و روان بودن قلم مشکل دارند و اصولاً در فرهنگ شرقی هر کسی که سخت نوشته و سخت سخن بگوید باسواد محسوب می‌شود در حالیکه این موضوع در جامعه غربی به دلیل آنکه آنها به دنبال نفوذ در قلوب هستند برعکس است. زیرا هر کسی که در جامعه غربی روان بگوید و بنویسد بازار دارد و همین موضوع باعث شده فرهنگ پذیرش کتاب در کشورما پایین بیاید.
 
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: مردم وقتی مقابل ویترین کتابفروشی طرح جلد کتاب‌ها را مشاهده می‌کنند متوجه بی‌احساس بودن آن‌ها می‌شوند، ضمن اینکه قلم‌‌ها روان نیست و محتوا هم غیرقابل فهم است؛ لذا باید به سمتی برویم که جامعه را با جذابیت منابع آشنا کرده و محتوا را روان ‌تر کنیم.
 
فلاحی بیان کرد: وقتی اعلام می‌شود که انبیاء الهی مأمور شده‌اند با مردم براساس عقل‌ شان سخن بگویند، تکلیف مشخص است. لذا باید به سمت روان بودن سخن و قلم حرکت کنیم که لازم است این رویه  در بازار کتاب و نشر نیز اصلاح شود.
 
حجت‌الاسلام و المسلمین احمدحسین فلاحی در پاسخ به این سوال که طرح های فصلی فروش کتاب همچون عیدانه، تابستانه و پاییزه کتاب چه میزان تاثیری بر ترویج کتابخوانی دارد، عنوان کرد: قطعا اینگونه طرح ها و اقدامات در راستای ترویج کتابخوانی خوب و تاثیرگذار است و باید برای افزایش مطالعه در جامعه ادامه دار باشد.
 
طرح پاییزه کتاب ۹۹ همزمان با هفته کتاب در حال برگزاری است؛ بیست‌وهشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار «دانایی؛ مانایی» از ۲۴ آبان آغاز و تا ۳۰ آبان ماه ۱۳۹۹ ادامه دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها