در راستای حفظ و نگهداری از میراث مکتوب ایران و اسلام؛
نسخ خطی «شرح لمعه»، «الکفایه فی الفقه» و مثنوی مولانا توسط کتابخانه ملی ایران خریداری شد
نسخ خطی «شرح لمعه» در دو جلد، «الکفایه فی الفقه» و مثنوی مولانا متعلق به اواخر قرن 9 و اوایل قرن دهم قمری است که از سوی سازمان و کتابخانه ملی ایران خریداری شده و در گنجینه این سازمان نگهداری میشود.
نسخه خطی «شرح لمعه» در دو جلد که توسط میرزا حسین نوری با خط نستعلیق کتابت شده است. این نسخه خطی از جمله نسخ پرتعداد به حساب میآید.
همچنین نسخه خطی «الکفایه فی الفقه» از محقق سبزواری است که در تملک آقا شیخ احمد بهبهانی صاحب مرآت الاحوال بوده است. این اثر هم به تازگی خریداری شده و در مخازن کتابخانه ملی ایران نگهداری میشود.
نسخه خطی مثنوی مولانا نیز مربوط به اواخر قرن 9 و اوایل قرن دهم قمری است که این نسخه خطی از جهت نسخه آرایی و مینیاتور از نمونههای برتر مکتب هرات است.
سید منصور طباطبایی، مصحّح، کتاب شناس و فهرستنگار در تشریح ارزشمندی نسخ خطی خریداری شده گفت: نسخ خطی که به تازگی از سوی این سازمان خریداری شده، از نفایس به حساب میآیند که هر کدام آنها به مثابه یک موزه ارزشمند هستند. از مهمترین ویژگیهای این نسخ علاوه بر قدمت میتوان به خطاطی و نسخه آرایی آنها اشاره کرد. نسخه خطی «شرح لمعه» نیز به دلیل خطاطی میرزا حسین نوری ارزشمند شناخته شدهاست.
طباطبایی عنوان کرد: از این نسخه خطی نیز به تعداد قابل توجه ای وجود دارد ولی اهمیت نسخه خطی موجود در کتابخانه ملی به این دلیل است که اجازه پنج تن از ارکان فقه شیعه از جمله شیخ جعفر بن خضر مالکی معروف به کاشفالغطا، میرزا ابوالقاسم گیلانی معروف به میرزای قمی و صاحب قوانین، سیدعلی طباطبایی حائری مشهور به صاحب ریاض و سید محسن اعرجی معروف به محقق اعرجی در آغاز این کتاب وجود دارد.
نظر شما