شنبه ۱۹ مهر ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۷
انتشار ترجمه و کتاب صوتی «لمس بشر» تازه‌ترین اثر «میچ آلبوم» در مشهد

«لمس بشر» جدیدترین کتاب «میچ آلبوم» نویسنده مطرح آمریکایی که داستانی بلند با تِم کرونا و با موضوع همبستگی انسان‌ها برای گذر از سختی‌هاست، به فارسی ترجمه شد و به‌زودی هم کتاب صوتی آن توسط یک ناشر و گوینده مشهدی روانه بازار کتاب می‌شود.

مرجانه حسین‌زاده، گوینده کتاب صوتی «لمس بشر» در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در خراسان رضوی گفت: «لمس بشر» داستان انسان‌هایی است که در دوران همه‌گیری کرونا از لمس کردن، لمس شدن و در آغوش کشیدن محروم شده‌اند.

وی با بیان اینکه این کتاب به‌عنوان اولین داستان بلند با موضوع کرونا و جدیدترین و آخرین اثر «میچ آلبوم» نویسنده مطرح آمریکایی‌تبار منتشر شده است، افزود: این کتاب به‌تازگی توسط انتشارات شمشاد در مشهد با ترجمه «شهرزاد ضیایی» منتشر شده و قرار است به‌زودی کتاب صوتی آن نیز توسط همین انتشارات وارد بازار شود.

حسین‌زاده با اشاره به اینکه «میچ دیوید آلبوم» نویسنده، روزنامه‌نگار، فیلمنامه‌نویس، نمایشنامه‌نویس، مجری رادیو و تلویزیون و نوازنده متولد ۲۳ ماه می سال ۱۹۵۸ در نیوجرسی آمریکا است و او را بیشتر به‌خاطر آنچه «داستان‌های الهام‌بخش» نامیده می‌شود، می‌شناسند، اضافه کرد: کتاب‌های «میچ آلبوم» جزو آثار پرمخاطب در جهان است؛ به‌طوری‌که بر اساس آمارها تاکتون بیش از ۳۵ میلیون نسخه از مجموع آثار وی در سراسر جهان فروخته شده است.
 
حسین‌زاده ادامه داد: از آثار معروف «میچ آلبوم» که به زبان فارسی ترجمه و از استقبال خوبی هم برخوردار شده، می‌توان به «در بهشت پنج نفر منتظر شما هستند»، «نفر بعدی که در بهشت ملاقات می‌کنید»، «سه‌شنبه‌ها با موری» و «اولین تماس تلفنی از بهشت» اشاره کرد.

این روزنامه‌نگار و گوینده کتاب‌های صوتی در مورد کتاب «لمس بشر»، گفت: میچ آلبوم نویسنده آمریکایی پس از شیوع بیماری کرونا تصمیم گرفت تا درجهت مبارزه با این بلای خانمان‌سوز از طریقی به مردم شهر خود و در نهایت به همه مردم جهان، کمک کند. برای سرعت بخشیدن به این روند به‌جای فروش کتاب «لمس بشر» آن را به‌صورت رایگان در هشت فصل و در هشت هفته به‌صورت آنلاین منتشر کرد. او از خوانندگان خواست تا به‌جای خرید کتاب، داوطلبانه به موسسه خیریه مبارزه با کووید ۱۹ در دیترویت کمک کنند؛ موسسه خیریه یادشده با درآمد حاصل از این کتاب اقدام به ایجاد سرپناه، غذا و تست‌های رایگان کرونا می‌کند.

به گفته وی، داستان کتاب «لمس بشر» روایت چهار خانواده است که خواننده کمی پیش از شروع شیوع بیماری کرونا با آن‌ها همراه می‌شود. آنچه بر این همسایگان می‌گذرد، برای هیچکس در این کره خاکی غریب نیست. چراکه همه ما تجربه‌های مشترکی را با آغاز بیماری کرونا از سر گذارنده‌ایم. داستان «لمس بشر» داستان یک شهر یا یک کشور نیست؛ داستان همه انسان‌هاست؛ داستان قدیمی پیوستگی و اتحاد برای گذر از سختی‌ها.

حسین‌‌زاده همچنین عنوان کرد: کتاب ساده نگاشته شده و مثل سایر آثار «آلبوم» دغدغه انسان بودن دارد. او به زیبایی نیاز بشر به لمس شدن، در آغوش کشیده شدن و گرمای وجود دیگری را به‌تصویر می‌کشد.

گوینده کتاب صوتی «لمس بشر» با بیان اینکه کار ضبط و آماده سازی این اثر به پایان رسیده است، گفت: خوانش این‌ کتاب 199 صفحه‌ای در استودیو «داب‌فیلم» مشهد انجام شد و خروجی کار در حدود 3.5 ساعت فراهم آمد و کتاب، به‌زودی در کتابفروشی‌ها و سایت انتشارات شمشاد به نشانی www.shemshadpub.ir قابل عرضه است.


وی مهم‌ترین ویژگی کتاب‌‌های صوتی را بهره‌مندی مردم از زمان‌های مرده‌ خود و همچنین افزایش سرانه مطالعه در کشور دانست و یادآور شد: کتاب‌های صوتی به برخی گروه‌ها‌ی جامعه نظیر زنان خانه‌دار، افراد نابینا و.. فرصت مطالعه می‌دهد و لذا این کار موجب توسعه فرهنگ کتابخوانی در جامعه می‌شود. همچنین اینکه می‌توان هنگام استفاده از مترو و اتوبوس یا پشت فرمان و در حال رانندگی هم از کتاب صوتی بهره برد.
 
حسین زاده با بیان اینکه یکی از دلایل اقبال مردم به کتاب‌های صوتی قیمت زیاد کتاب‌های کاغذی است، گفت: البته این را هم نباید از خاطر ببریم که کتاب‌صوتی، مکمل کتاب کاغذی است و هیچ‌گاه جای آن را نخواهد گرفت و بسته به نیاز انسان مدرن، شکل گرفته‌ است، این دو هیچ‌گاه نباید جای یکدیگر را بگیرند.
 
در بخشی از کتاب «لمس بشر» می‌خوانیم:
«قبل از اینکه بتواند مراسم را تمام کند، یکی از اعضای کلیسا به نام هانا ماری از جایش بلند می‌شود و می‌گوید: -‘کشیش، می‌دانم خدا با ماست. واقعا به این موضوع باور دارم! من از این طاعون نمی‌ترسم!’ رو به زن کنار دستش می‌کند و او را در آغوش می‌کشد. زن دوم لحظه‌ای تامل می‌کند و بعد جواب آغوشش را می‌دهد؛ بعد به مرد پشت سرش رو می‌کند و دست او را می‌فشارد. بقیه هم همین کار را کردند. کشیش دوست دارد فریاد بزند که دست از این کار بکشند، اما کلمات در گلویش گیر می‌کنند. تقصیر او بود که آن‌ها را دور هم جمع کرده بود. قبل از اینکه به خودش بیاید نصف جمعیت کلیسا داشتند یکدیگر را در آغوش می‌کشیدند یا به هم دست می‌دادند. کشیش به صندلی‌اش تکیه می‌دهد. تحت نام خدا چه کاری انجام داده بود؟!»

یادآوری می‌شود، مرجانه حسین‌زاده، گوینده، روزنامه‌نگار و دبیر سرویس تئاتر ماهنامه «بارثاوا» متولد و ساکن مشهد دارای مدرک کارشناسی معماری و از فعالان حوزه فرهنگ، رسانه، تئاتر و کتاب مشهد است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها