معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان به ایبنا گفت؛
احتمال مجازی شدن جشنواره کتاب سال جوانان
محمدمهدی تندگویان، از برگزاری جشنواره کتاب سال جوانان خبر داد و گفت: اگر ستاد مقابله با کرونا مجوز برگزاری فیزیکی این جشنواره را صادر کند از مدعوین برای حضور در این برنامه فرهنگی دعوت خواهیم کرد.
وی افزود: ایجاد دبیرخانه با هدف شناسایی موضوعات مبتلابه جوانان برای تولید محتوا ازجمله دستاوردهای این جشنواره است. در قالب دبیرخانه با نویسندگان توانمند در ارتباط هستیم تا علاوهبر تولید محتوا، براساس نیاز جوانان به ایجاد نگرشهای جدید درباره موضوعات مختلف؛ بهویژه در مباحث اعتقادی نیز پرداخته شود.
تندگویان، تولید محتوای مکتوب با ادبیات غیرمستقیم را موثرتر ارزیابی کرد و گفت: در جریان برگزاری جشنواره کتاب سال جوانان با برخی روحانیون صاحب قلم که حائز رتبه شدند، درباره پرداختن به مسائل مختلف ازجمله اعتقادات دینی، حجاب، ازدواج، سنتها که شاید در برخی جوانان کمرنگ شده باشد، صحبت شد. این محتواها را میتوان در قالب کتابهای الکترونیکی و یا کاغذی تولید و عرضه کرد.
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان درباره تاثیرگذاری کرونا بر برنامهریزیهای این معاونت بیان کرد: بعد از شیوع ویروس کرونا انجمنهای مردمنهاد معاونت در سراسر کشور پویشهای فرهنگی ازجمله در حوزه ترویج کتابخوانی با محوریتهای تخصصی و خانوادهمحور در ردههای سنی مختلف را تشکیل دادند. جوایز مسابقات این پویشها نیز آنلاین پرداخت و تلاش شد با بومیسازی مسابقات انگیزه در خانه ماندن را افزایش دهیم.
تندگویان درباره برگزاری دومین جشنواره کتاب سال جوانان خبر داد: مقدمات برگزاری دومین جشنواره کتاب سال جوانان انجام شدهاست. اگر ستاد مقابله با کرونا مجوز برگزاری فیزیکی این جشنواره را صادر کند، از مدعوین برای حضور در این برنامه فرهنگی دعوت خواهیم کرد. اما اگر تا یکیدو ماه آینده این اجازه برگزاری فیزیکی جشنواره صادر نشد، همانند جشنواره فیلم «تدبیر زندگی» مجازی برگزار میشود.
وی درباره ظرفیتهای تعامل بین وزارتخانههای فرهنگ و ارشاد اسلامی و ورزش و جوانان با بیان این مطلب که در مجموع، تعامل بین این وزارتخانه خوب است، بیان کرد: با توجه به اینکه در سراسر کشور نزدیک به 3200 تشکل مرتبط با جوانان وجود دارد و از این تعداد، حداقل 300 تشکل در حوزههای فرهنگی ازجمله کتاب و کتابخوانی فعالیت میکنند. یکی از درخواستهای مهم مرتبط با این تشکلها بهویژه در استانها، تسهیل و تسریع در صدور مجوزهای تخصصی از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به جوانان داوطلب این تشکلها است.
تندگویان ادامه داد: بهنظر میرسد دو وزارتخانه ورزش و جوانان و فرهنگ و ارشاد اسلامی نیاز چندانی به انعقاد تفاهم ندارند، چراکه جلسات ستاد ساماندهی امور جوانان استانها هر ماه بهطور منظم و با حضور نماینده امور استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکیل میشود؛ بنابراین برای تحقق هدف رونق کسب وکار اشتغال جوانان با رویکرد فرهنگی که از سوی وزارت ورزش و جوانان با ثبت تشکلها برای جوانان علاقهمند صادر میشود، این درخواست از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وجود دارد تا به جریان صدور مجوزهای تخصصی سرعت ببخشد. دیده شدن آثار جوانان با حمایت وزارتخانهها تاثیر بسیار مهمی بر فعالیت آنها دارد.
نظر شما