وبینار بزرگداشت پروفسور بیانکا ماریا اسکارچا آمورِتّی، شیعه شناس شهیر ایتالیایی، هشتم مهرماه از سوی رایزنی فرهنگی ایران در ایتالیا، برگزار میشود.
رایزنی فرهنگی ایران در ایتالیا علاوه بر ارسال خبر و پیام تسلیت درگذشت نامبرده به شبکه ارتباطی دانشگاهی و انتشار آن در شبکه اجتماعی در اختیار و تارنمای رسمی، وبیناری را با مشارکت یکی از سایتهای ایتالیاییزبان جهت بزرگداشت خانم پروفسور بیانکا ماریا اِسکارچا آمورِتّی برنامه ریزی کرده که هشتم مهرماه برگزار می کند.
پروفسور بیانکا ماریا اِسکارچا آمورِتّی سال ۱۹۳۸ م. در شهر "آئوستا" ایتالیا متولد شد. وی شاگرد آلساندرو بائوزانی (Alessandro Bausani)، اسلام شناس فقید ایتالیایی و استاد بازنشسته اسلام شناسی دانشگاه ساپینزا (Sapienza) شهر رم و عضو هیأت تحریریه نشریه «جغرافیای سیاسی» (Geopolitica) بود.
حوزه تخصصی این شرق شناس ایتالیایی، اسلام شناسی در شاخه اسلام سیاسی و به طور اخص، شیعه شناسی بود. علاوه بر کتب و مقالات تألیفی پر شمار، میتوان به ده ها اثر حاوی مجموعه مقالات که زیر نظر وی به طبع رسیده یا ده ها تحقیق و پایان نامه دانشگاهی که با راهنمایی ایشان در حوزه اسلام شناسی انجام یافته نیز اشاره کرد.
آخرین طرح وی تدوین دانشنامه تشیع در زبان ایتالیایی بود که تکمیل نشد. «تساهل و جنگ مقدس در اسلام» (۱۹۷۴ م.)، «جهان اسلام» (۱۹۸۱ م.)، «فلسطین: تاریخ یک سرزمین» (۱۹۸۷ م.)، «شیعیان در جهان» (۱۹۹۴ م.)، «جهان اسلام. پانزده قرن تاریخ» (۲۰۰۱ م.)، «قرون وسطایی دیگر. روزنامه در اسلام» (۲۰۰۱ م.)، «قرآن. خوانشی دیگر» (۲۰۰۹ م.)، «دین و سیاست» (۲۰۱۱ م.)، «زنان قهرمان سرزمین اسلامی» (۲۰۱۵ م.) از جمله مهمترین کتب تألیفی یا مجموعه مقالات گردآوری شده زیر نظر این شیعه شناس فقید است.
پروفسور اسکارچا در دوره حیات، نهایت حسن همکاری با رایزنی فرهنگی ایران در ایتالیا را داشت که در قالب شرکت وی در همایشهای برگزار شده توسط این نمایندگی یا پیگیری و هماهنگی سفر و تحقیقات نامبرده و دانشجویان شان در ایران و... تحقق یافت و شایسته بود؛ به احترام این حسن همکاری، اطلاع رسانی خبر درگذشت ایشان در پایگاه های اطلاع رسانی کشور با این میزان شتابزدگی انجام نمی یافت؛ که موجب گردد؛ شخصیت ایشان در سایه شخصیت همسرشان، پروفسور "جان روبرتو اسکارچا" گم گشته و از متن خبر چنین مشتبه شود؛ که تألیف ۲۸۶ عنوان کتاب و مقاله و ترجمه ایتالیایی غرلیات حافظ توسط خانم پروفسور "اسکارچا" انجام یافته؛ حال آن که، این اقدامات توسط همسر وی؛ آقای پروفسور "اسکارچا" انجام یافته است.
نظر شما