جمعه ۷ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۶

تاریخ تنها زمانی اهمیت پیدا می‌کند که پرسش‌هایی در باب مسائل، دل مشغولی‌ها و علایق فلسفی پیش آیند و طبیعتاً عصر خود ما نیز بدان‌ها علاقه‌مند باشد.

به گزارش خبرگزار یکتاب ایران(ایبنا) کای همرمایستر؛ استاد فلسفه و فرهنگ آلمانی در دانشگاه ایالتی اوهایو است. از این استاد فلسفه به تازگی کتاب «سنت زیباشناسی آلمانی» با ترجمه محمدرضا ابوالقاسمی در نشر ماهی منتشر شده است.

کتاب کای همرمایستر شرحی خواندنی بر پیدایش و پردازش اندیشه‌ةای زیباشناختی در فلسه آلمانی است. در این کتاب او نشان می‌دهد که فیلسوفان گوناگون، به رغم تفاوت در رویکردها و روش‌ها، همگی با پرسش‌های مشترکی در حوزه زیباشناسی روبه رو بوده‌اند.

کای همرمایستر با توضیح و شرح این پرسش‌ها نشان می‌دهد که فهم اندیشه‌ةای زیباشناختی این فیلسوفات مستلزمتبعیین جایگاه آنان در این سنت پربار فلسفی است. بسیاری از اندیشه ةای زیباشناختی در فلسف مدرن پیرو، وامدار یا ناقد سنت زیباشناسی آلمانی بوده‌اند. دانشجویان فلسفه هنر و زیباشناسی به واسطه آشنایی با این سنت شاهد شکل گیری شالوده مباحثی خواهند بود که در زیباشناسی روزگار همچنان تداوم دارند.


کتاب حاضر اهداف گوناگونی دارد. اولاً، مواضع اصلی در زیباشناسی فلسفی آلمانی را معرفی می‌کند و از روابط متقابل آن‌ها و تلاششان برای غلبه بر مواضع پیشین یا احیای‌ آن‌ها می‌گوید. ثانیاً، مهم‌ترین چهره‌های این سنت را معرفی می‌کند، آن هم نه تک‌افتاده و جدا از هم، بلکه در بستر روایتی تاریخی. ثالثاً، این کتاب بیانگر باوری است مبنی بر این‌که تاریخ فلسفه را نمی‌توان از فلسفه‌ی نظام‌مند جدا کرد. تاریخ تنها زمانی اهمیت پیدا می‌کند که پرسش‌هایی در باب مسائل، دل مشغولی‌ها و علایق فلسفی پیش آیند و طبیعتاً عصر خود ما نیز بدان‌ها علاقه‌مند باشد.

«سنت زیباشناسی آلمانی» ششمین کتاب از مجموعه‌ی هنر نشر ماهی است. سایر کتاب‌های این مجموعه نیز توسط محمدرضا ابولقاسمی ترجمه شده‌اند و عبارتند از:

▫️«درآمدی بر زیباشناسی اسلامی»، نوشته‌ی اولیور لیمن
▫️«مبانی زیباشناسی»، نوشته‌ی پیر سوانه
▫️«زیباشناسی چیست؟»، نوشته‌ی مارک ژیمنز
▫️«فلسفه‌ی هنر»، نوشته‌ی ژان لاکست
▫️«فرهنگ زیباشناسی»، نوشته‌ی اران گوتر
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها