وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدار با معاون اول رئیس جمهئوری پیشنهاد داد؛
تشکیل «کارگروه اقتصاد فرهنگ و فناوری» با همکاری دفتر معاون اول رئیس جمهوری
سید عباس صالحی، در دیدار با اسحاق جهانگیری، استفاده حداکثری از ظرفیتهای کارشناسی اصحاب فرهنگ و هنر در حوزههای سیاسی، اجتماعی و اقتصادی کشور را انتظار اصحاب فرهنگ و هنر دانست و تشکیل تشکیل «کارگروه اقتصاد فرهنگ و فناوری» را پیشنهاد داد.
وی افزود: توجه به اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه و همچنین بهطور کلی حوزه فرهنگ، نتایج پر ثمری به جا میگذارد و حمایت از این اهالی را ضروری میدانیم و گامهای مورد انتظار در حوزه فرهنگ، هنر و رسانه را دنبال میکنیم.
وی با اشاره به گستره فعالیتهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: این وزارتخانه در 6 حوزه کاری فعالیت میکند که حوزه فرهنگ ازجمله این فعالیتها است. این حوزه موضوعاتی مانند نشر، کتاب، کتابخانه، اهل قلم، ادبیات، چاپ، فرهنگ عمومی و ... را دنبال میکند.
صالحی ادامه داد: حوزه هنر در قالب فعالیتهایی مانند موسیقی، نمایش، سینما، مد و لباس، بازیهای رایانهای و ... از دیگر فعالیتهای این وزارتخانه به شمار میآید.
حوزه رسانه شامل رسانههای چاپی و برخط از دیگر حوزههای فعالیتی این وزارتخانه از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برشمرده شد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: حوزه دین که معاونتهای مختلف بهطور مستقیم در این حوزه فعالیت میکنند و سازمانهای اوقاف و امور خیریه و حج و زیارت و ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگ هنری کشور هم بهطور خاص در این حوزه فعالیت میکنند از دیگر بخشهای حوزه فعالیتی این وزارتخانه است.
صالحی ادامه داد: فعالیت در حوزه بینالملل از دیگر فعالیتهای این وزارتخانه به شمار میآید که در بخشهای مختلف جشنوارهای مانند تئاتر، سینما، موسیقی و ... و نمایشگاههای بینالمللی کتاب نمود دارد و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بهعنوان وظیفه اصلی این حوزه را دنبال میکند.
وی در ادامه گفت: نظرسنجیها و پیمایشها بهعنوان پشتوانه اصلی علمی و حرکتی فعالیتهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم از دیگر فعالیتها و حوزههای کاری این وزارتخانه به شمار میآید که این فعالیتها نیز در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام میشود.
از سال 92 تاکنون در شاخصهای مختلف شاهد رشد کمی قابل توجهی بودهایم
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از این دیدار با اشاره به برخی اقدامهای انجام شده در این وزارتخانه افزود: در همه اقدامات این وزارتخانه از سال 92 تاکنون در شاخصهای مختلف شاهد رشد کمی قابل توجهی بودهایم که از آن جمله میتوان به عناوین کتابها، نمایشهای تولید و اجرا شده، تعداد عناوین رسانههای چاپی و برخط، تعداد مجوزهای صادر شده بستههای نرمافزار داخلی، تعداد اعضای صندوق اعتباری هنر و ... اشاره کرد.
وی با بیان اینکه بهطور مثال در سال 92 سی میلیارد فروش در حوزه نمایش داشتهایم، گفت: در این حوزه در سال 98 این رقم به 300 میلیارد رسیدهاست.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه تاکید کرد: جریان تحولات فرهنگی و هنری از لحاظ کمی روند رو به رشد قابل توجهی را از سال 92 تاکنون طی کردهاست.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به اسناد اقدامی این وزارتخانه اشاره کرد و گفت: سند توسعه هنر یکی از این اسناد است و آماده ارائه در شورای هنر است.
وی افزود: سند تحول فضای مجازی با 71 اقدام از سال قبل کار خود را آغاز کردهاست و اسناد فرهنگ عمومی عمومی که شامل 10 سند است و سند چشم تحول و چشم انداز کانونهای مساجد در افق 1414 و سند جامع سینما که آمادهاست، از دیگر اسناد اقدامی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
صالحی به قانون دسترسی آزاد به اطلاعات اشاره و کرد و ادامه داد: سند تهیه و تدوین شیوه نامههای قانون انتشار آزاد اطلاعات از دیگر این اسناد است و تاکنون یک هزار و 100 دستگاه در سامانه آن عضو و فعال هستند.
افتتاح 360 کتابخانه عمومی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه به طرحهای اقدامی این وزارتخانه اشاره کرد و افزود: طرح شبکه شهرهای خلاق، طرح پایتخت کتاب ایران، طرح روستاها و عشایر دوستدار کتاب، طرح جام باشگاههای کتابخوانی کودک و نوجوان، طرح مروجان کتابخوانی، طرح فهما، چلچراغ آسمانی و خانههای نورانی، مسابقات کتابخوانی رضوی، طرح تقویت بخش کودک و نوجوان کتابخانههای عمومی کشور، طرح تشکیل انجمنهای سراسری فرهنگ، هنر و رسانه، طرح سینما امید، طرح ردهبندی سنی فیلمها، طرح عدالت در اکران فیلمهای سینمایی، طرح چابکسازی موسسات وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، طرح ساماندهی مجوزهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، طرح الکترونیک، طرح ارتقای محتوای حمایتهای وزارت فرهنگ فرهنگ و ارشاد اسلامی، تاسیس و تکمیل فضاهای فرهنگی و هنری مانند افتتاح 360 کتابخانه عمومی، تبدیل بقاع متبرکه به مراکز فرهنگی، اجتماعی، منطقهای و محلی، طرح شفافیت و تقویت تشکلها و نهادهای صنفی ازجمله این طرحها به شمار میآید.
وی به اقدامات استانی این وزاتخانه هم اشاره کرد و گفت: ازجمله این اقدامات میتوان به سفرهای برنامهای وزیر به استانها و امضای تفاهمنامه همکاریهای فرهنگی با استانداریها اشاره کرد.
صالحی تصریح کرد: امضای این تفاهمنامههای همکاری بالغ بر 12 هزار و 44 میلیارد ریال بودهاست.
وی ادامه داد: دیدار با اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه و دین استانها از دیگر برنامههای استانی این وزارتخانه در حوزه سفرهای وزیر است که براساس آمار موجود 238 هزار و 775 فعالیت و برنامه در استانها داشتهایم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه به ظرفیتهای موجود این وزارتخانه در حوزههای مختلف انسانی، اقتصادی و اجتماعی (مرجعیت اجتماعی فرهنگ و هنر) اشاره و تاکید کرد: بهرهگیری از این ظرفیتها در حوزههای مختلف کمک بسیاری به ما می کند و میتوان از اصحاب فرهنگ و هنر و نقش آنها در بحرانهای اجتماعی مانند مشکلات طبیعی و ... مانند کرونا استفاده کرد و نباید از نقش تاثیرگذار آنها و کمکهای مشورتی آنها غافل بود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به برخی انتظارت این وزارتخانه اشاره کرد و گفت: افزایش منابع بودجهای یکی از این انتظارات است . فرهنگ حوزه انفاق است و بذری که در حوزه فرهنگ و هر کاشته میشود مانند انفاق است که دوباره اثرات آن به خودمان بازمیگردد.
وی ادامه داد: با توجه به ظرفیتهای اقتصادی موجود در حوزه فرهنگ و هنر خوب است که کارگروهی مشترک با دفتر معاون اول رئیس جمهور با عنوان «کارگروه اقتصاد فرهنگ و فناوری» ایجاد شود زیرا ظرفیتهای قابل وصول در پیشرو خواهد داشت.
صالحی افزود: استفاده حداکثری از ظرفیتهای کارشناسی اصحاب فرهنگ و هنر در حوزههای سیاسی، اجتماعی و اقتصادی کشور از دیگر این انتظارات است.
نظر شما