میثم امرودی در پاسخ به ایبنا:
برنامههای کتابمحور سازمان فرهنگی هنری با مشورت شورای اندیشهورز اجرایی میشود
رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در نشست خبری تشریح برنامههای تابستانی این سازمان، بر محوریت فعالیتهای کتابی و موانع بودجهای در این راه، اشاره کرد.
امرودی در این نشست و در پاسخ به خبرنگار ایبنا، بر اهمیت حوزه کتاب و کتابخوانی در برنامههای سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و البته محدودیتهای بودجهای که بهفراخور وضعیت اقتصادی کشور و تگناهای حاصل از کرونا در این حوزه تاکید کرد.
وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه کتاب، طی هفت ماهی که از انتصابش بهعنوان رئیس سازمان گذشته، گفت: یکی از ابتداییترین اقدامات ما، تشکیل شورای اندیشهورز در حوزه کتاب بود که حمعی از کارشناسان و اهالی کتاب در آن عضویت دارند؛ چهرههایی نظیر علیاکبر اشعری، رئیس پیشین کتابخانه ملی؛ علیرضا مختارپور، دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی؛ محسن چینیفروشان، مدیرعامل پیشین کانون پرورش فکری؛ مصطفی رحماندوست، شاعر و نویسنده و چندتن از مدیران سازمان.
رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با بیان این مطلب که کلیه اقدامات کتابی سازمان با مشورت شورای اندیشهورز، بهاجرا درمیآید، توضیح داد: با توجه به شیوع ویروس کرونا و ایجاد مشکلات اقتصادی، یکی از اقداماتی که در این حوزه انجام شد، خرید کتاب از باغ کتاب و افزودن آنها به کتابخانههای سازمان در اوایل سال جاری بود.
وی این اقدام را، اقدامی دوسویه دانست که هم به نفع مخازن 110کتابخانه سازمان در تهران بود و هم تا حدودی مشکلات اقتصادی باغ کتاب را حل کرده است؛ هرچند این اقدام در حد تجهیز کتابخانهها قلمداد نمیشود زیرا رقم تخصیص یافته در مقابل مخازن کتابخانهها ناچیز بود.
امرودی در پاسخ به دیگر سوال خبرنگار ایبنا درمورد امکان مشارکت سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در بازار کتاب و برگزاری طرحهای کتابی، توضیح داد: در وهله اول مسئولیت سازمان در حوزه کتاب، اداره 110 کتابخانه و باغ کتاب تهران است اما پیرو مذاکراتی که آقای چینیفروشان با جناب حناچی، شهردار محترم تهران داشتهاند، مقرر شده تا در هفته کتاب آتی، سازمان در برگزاری طرحهای کتابی مشارکت داشته باشد.
رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران همچنین در ادامه تشریح برنامههای کتابمحور سازمان در فصل تابستان، به برگزاری طرحهای متنوعی مانند کتاب پارک، پاتوق کتاب، مسابقه کتابخوانی مجازی و اتوبوس کتابگرد هدهد و... اشاره کرد.
امرودی با اشاره به تعبیر مقام معظم رهبری که فرمودند تهدیدها میتوانند به فرصت تبدیل شوند گفت: تلاش همکاران سختکوش و میدانی سازمان فرهنگی هنری ارزشمند است. آنچه دراین مدت اتفاق افتاد به فضل خدا چیزی شبیه معجزه بود و امروز بسیاری از کارهایی که در فضای مجازی، صداوسیما و شبکههایی که تعقیبکنندههای فراوان دارند دیده میشود نشءت گرفته از همین تلاش است.
وی به اهمیت و اولویت سه عنصر فرهنگ، هنر و رسانه در سازمان فرهنگی هنری پرداخت و افزود: به عقیده من فضا و تغییر فرهنگی نیاز به آرامش دارد. در یک فضای جنجالی کار فرهنگی شکل نمی گیرد. ممکن است یک کار تبلیغی هیجانی اتفاق بیافتد، یک نفر حرفی بزند، فرد دیگری جوابش را بدهد. لازمه این که سازمان فرهنگی هنری بتواند موفق بشود این است که تمام یاران، فرهنگدوستان و کسانی که دلشان برای فرهنگ این کشور میتپد بهویژه درحوزه رسانه ورود پیدا کنند و این فضای آرامش بخش را برای سازمانهایی از قبیل سازمان فرهنگی هنری فراهم کنند.
از سمفونی گام دوم تا ساخت فیلم سردار سلیمانی
حجتالاسلام امرودی بیان کرد: از زمان شیوع ویروس کرونا بیش از 145 هزار اثر از طرف مراکز فرهنگی هنری زیر مجموعه سازمان تولید شده است که از این تعداد بیش از 11 هزار کلیپپ و موشن بودهاست، بیش از 34 هزار در زمینه در تولیدات آموزشی، 18 نماهنگ، 9 قطعه و هشت آلبوم موسیقی تولیده شده است، همچنین مقدمات پیش تولید سمفونی گام دوم در حوزه مدیریت موسیقی سازمان در دستور کار قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه همچنین کلاسهای حقیقی در کنار مجازی از اول تیرماه باز خواهند شد و علاقهمندان میتوانند از کلاسها استفاده کنند گفت: برخی از اقدامات سازمان فرهنگی در حوزه آموزش فراکشوری عمل کردن است، به نحوی که شرایط فراهم شده است تا ایرانی های خازج از کشور هم بتوانند از حضور آنلاین در کلاس های آموزشی سازمان استفاده کنند.
امرودی بهرهگیری از ظرفیت مجازی و حقیقی را مهم و تاثیرگذار دانست و گفت: جامعه ما در دوران بحران کرونا است و مردم احتیاج به امید دارند و باید سعی کنیم امید را در جامعه تزریق کنیم. در بخش فضای مجازی سعی داشتیم همانگونه که بهصورت حقیقی توانستیم خدمات را ارائه کنیم همه امکانات را بسیج کنیم تا بدون هیچ کموکاستی رویدادها و برنامهها و کلاسها برگزار شود.
امرودی در بخش دیگری از سخنان خود به ساخت فیلمی با موضوع سردار سلیمانی اشاره کرد. وی تصریح کرد این پیشنهاد قبل از شیوع ویروس کرونا مطرح بود، اکنون پیگیر این اتفاق هستیم تا با تامین منابع مالی این اتفاق رقم بخورد.
سازمانی با رویکردی حقیقی، مجازی و جهادی
رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فعالیتهای این سازمان در دوران شیوع ویروس کرونا گفت: شرایط بحرانی و تبدیل تهدیدها به فرصت باعث شد تا سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران علاوه بر فعالیت های حقیقی خود در دو حوزه مجازی و جهادی نیز ورود معنا داری انجام دهد.
وی افزود: در حال حاضر می توان به جرات گفت این سازمان علاوه بر اقدامات حقیقی خود؛ با تولید بیش از 145 هزار اثر در فضای مجازی تبدیل به یک سازمان فرهنگی هنری مجازی و در حوزه جهادی با انجام اقداماتی مثل تولید ماسک در فرهنگسراها به سازمان فرهنگی هنری جهادی تبدیل شود.
آغاز به کار پردیسهای سینمایی و اکران خانوادگی فیلمها
رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با اشاره به تغییر رویکرد این سازمان در دوران پساکرونا گفت: پیش از شیوع کرونا مجموعه پردیس سینمایی پردیس با گشایش چند سالن تعداد ٩٠٠ صندلی به سینماهای کشور اضافه کرد. همچنین شرایطی فراهم شد تا خانواده ها بتوانند در برخی سالن ها با ظرفیت 40 نفر به صورت خانوادگی به تماشای فیلم بنشینند. هم اکنون با رعایت پروتکل های بهداشتی تمامی پردیس های سینمایی سازمان از ابتدای تیرماه نمایش فیلم را دستور کار قرار دادهاند.
افتتاح پردیس تئاتر در باغ کتاب تهران
امرودی در ادامه افزود: به زودی و با هماهنگی ستاد کرونا افتتاح بزرگترین پردیس تئاتر تهران در مجموعه باغ کتاب تهران با حضور شهردار تهران انجام می شود. به گفته وی این پردیس، پس از پردیس تئاتر تهران بزرگترین مجموعه تئاتری مدیریت شهری خواهد بود.
تولید ۱۴۰ هزار اثر در فضای مجازی
وی همچنین به تولید ۵۹۱۶ دوره آموزشی مجازی، 11 هزار و ۸۹۵ کلیپ، موشن و نماهنگ، 34 هزار و 813 مطلب آموزشی مجازی، ۵۲۴۷ فتوکلیپ و ۹۷۵۷ پوستر و اینفوگرافی در سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران اشاره کرد.
تولید بیش از 145 هزار اثر در فضای مجازی
سعید صدرائیان، مدیرکل روابط عمومی و امور بینالملل سازمان فرهنگی هنری با ارئه گزارش درباره اقدامات و فعالیتهای سازمان فرهنگی هنری در ایام شیوع کرونا گفت: آنچه در سازمان فرهنگی هنری برای ما حائز اهمیت است، بیان این نکته است که خمیرمایه اصلی برگزاری برنامههای فرهنگی هنری پیرو تجمع است. از برگزاری کلاسهای آموزشی گرفته تا جلسات نقد شعر، نمایش فیلم، تئاتر و موسیقیهای فاخری که در سازمان اجرا میشود. اساس برپایی همه این موضوعات تجمع و قرارگرفتن افراد در کنار هم است.
وی افزود: شیوع کرونا باعث شد تا در سازمان یک وقفه کوتاه پیش بیاید. به تعبیری سازمان حقیقی مجبور به راهاندازی سازمان مجازی شد. آنچه که اکنون حایز اهمیت است وجود سازمان با ظرفیت بالا و نیروهای انسانی توانمند است.
سازمان فرهنگی هنری همانند بخشهای دیگر شهرداری با دستور دورکاری مواجه و دو راهحل پیش روی ما قرار گرفت. بخش اول، انتخاب تعطیلی مانند سایر بخشها و بخش دوم استفاده از توانمندی همکاران در ایام دورکاری بود که مجموعه سازمان فرهنگی هنری به نحو شایسته از این فرصت استفاده کرد و توانمندیهای خود را به معرض نمایش گذاشت. بلافاصله کارها با فضای مجازی تطبیق پیدا کرد و تولیدات در فضای مجازی آغاز شد. شاید ذکر این مطلب برای مخاطبان ما خالی از لطف نباشد که دورههایی که ما در فضای مجازی برگزار کردیم نافی دورههای حقیقی مخاطبان نخواهد بود و به محض بازگشایی، ادامه جلسات را برگزار خواهیم کرد.
صدرائیان افزود: اکنون آموزشهای آنلاینی داریم که در سطح جهان قابل ثبت نام و انجام است. ما هفته گذشته با شهرداری شیراز به تفاهم رسیدیم تا بتوانند به راحتی و بدون هیچ محدودیتی از دورههای آموزش و فرهنگی هنری این سازمان استفاده کنند.
وی تصریح کرد: مبحث دیگر ما بحث قرارگاه جهادی بود. سازمان فرهنگی هنری اولین مرکزی بود که در فرهنگسرای خاوران اقدام به تولید ماسک کرد و فکر میکنم هنوز تنها مرکز در ایران هستیم که نماینده سازمان جهانی بهداشت از آن بازدید کرده و بر تولیدات ما صحه گذاشتهاست.
صدراِئیان افزود: مساله آخر موضوع نشر آثار است که با دقت تمام انجام میشود؛ ارتباطات بسیار خوبی با مراکزی مثل شبکه سلامت، شبکه آموزش، شبکه تهران، سامانه شاد آموزش و پرورش، سامانه دان دانشگاه آزاد گرفتیم تا در بحث انتشار محتوا با ما همکاری کنند و بازنشرها را انجام دهند.
نظر شما