در سالروز تولد ۹۹ سالگی سیمین دانشور با حضور جمعی از مدیران شهری از سردیس این نویسنده و مترجم پرآوازه کشور رونمایی شد.
رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران در این مراسم، مرمت و حفظ هویت خانه - موزه سیمین و جلال را اقدامی قابل تحسین دانست و گفت: ساخت سردیس سیمین دانشور گامی برای اجرای طرح بزرگداشت شخصیتهای فرهنگی و ادبی کشورمان است.
حق شناس همچنین ادامه داد: سازمان زیباسازی به خاطر ساخت سردیسهای مختلف شخصیتهای برجسته ادبی و سیاسی تاریخ ایران زمین و نصب و جانمایی آنها در نقاط مختلف شهر، شایسته قدردانی است چراکه این اقدامات، برای هر چه بیشتر دیده شدن و معرفی این چهرههای برجسته تاریخی به جامعه موثرخواهد بود.
مدیر عامل سازمان زیباسازی شهر تهران نیز با اشاره به مصوبه کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران مبنی بر لزوم ساماندهی و معرفی عناصر فرهنگی و هنری در سطح پایتخت، گفت: شهر تهران در سال 99 شاهد ساخته شدن و نصب تندیس بزرگانی از تاریخ فرهنگ، هنر و سیاست از جمله سعدی، حافظ، قائممقام فراهانی، کریمخانزند و... خواهد بود.
این سردیس ساخته ملیحه آرمان است که با تکنیک برنز ساخته شده است و به مناسبت تولد اولین داستاننویس زن ایران در خانه قدیمی او و جلال آل احمد که به موزه تبدیل شده است، جانمایی شد.
سیمین دانشور متولد ۸ اردیبهشت ۱۳۰۰ در شیراز است. او نخستین زن ایرانی است که بهصورت حرفهای در زبان فارسی به نگارش داستان پرداخت. مهترین اثر او رمان «سووشون» است که تاکنون به ۱۷ زبان ترجمه شده و یکی از آثار پرفروش ادبیات داستانی کشور به شمار میرود. دانشور در ۱۸ اسفندماه ۱۳۹۰ در تهران دارفانی را وداع گفت.
نظر شما