مدیر کتابخانه مسجد اعظم قم در یادداشتی به خصوصیات اخلاقی واقف خیراندیش زندهیاد حاج محمدعلی عزیزی پرداخت.
این خیّر اهل وقف از واقفین کتاب به کتابخانه حضرت آیت الله العظمی بروجردی بود. ایشان آثار خود را به سایر کتابخانهها و علاقهمندان به مطالعه نیز اهدا کردهاند. دفاتری به دست خط ایشان به یادگار مانده که پیرامون تفسیر قرآن، شرح احادیث نبوی و اشعاری در مدح و مصائب ائمه معصومین علیهم السلام است که بخشی از آنها سرودههای حاج آقا عزیزی است.
هر وقت دوستاران و شاگردان برای عیادت خدمت ایشان میرسیدند؛ از نصایح ایشان که غالبا از قرآن و کلام حضرات معصومین و عشق به ابا عبدالله الحسین (ع) بود، بهره مند میشدند.
وی متولد شهرستان مراغه در سال 1298 بود. در ایام جوانی، به تهران عزیمت کرد و با تاسیس هیات کنزالحسین به آموزش مباحث دینی و توسعه فرهنگ قرآن و اهل بیت علیه السلام پرداخت.
حاج محمدعلی در بازار تهران، در راسته سرای عالی، قسمت قماش و پارچه فروشان حجره داشت و در مسجد ملکِ بازار جلسات قرآن برگزار میکرد. این مرد خدا با آغاز انقلاب اسلامی مسئولیت بسیج مردمی بازار تهران را برعهده گرفت و همکاری خود با جمعیت موتلفه را آغاز کرد.
با شروع جنگ تحمیلی حاج محمدعلی راهی جبهههای حق علیه باطل شد و در ایامی که پشت جبهه بود به جمعآوری کمکهای بازاریان برای پشتیبانی از جبههها مشغول بود.
این پیشکسوت تعلیم قرآن و خادم دربار حضرت اباعبداله الحسین (ع) در حسینیه جرعهنوشان حضرت زهرا (س) در تهران بود و در دوران دفاع مقدس با حضور در شهرهای مرزی همچون اشنویه و پیرانشهر دعای توسل و زیارت عاشورا و عزاداریهای بهیادماندنی برگزار میکرد.
فرزند ایشان حاج حبیب الله عزیزی که افتخار شاگردی پدر را دارد، رئیس هیأت مدیره اتحادیه مؤسسات قرآنی استان قم است و در مؤسسه مهد قرآن به تربیت بیش از ۵ هزار نفر حافظ قرآن کریم در سنین پایین اقدام کرده است.
روحش شاد و یادش گرامی
نظرات