دوشنبه ۱۶ دی ۱۳۹۸ - ۰۸:۳۴
آخرین نسخه کتاب «فرماندهان  ورود ممنوع» قسمت شهید المهندس شد

نویسنده کتاب «فرماندهان ورود ممنوع» گفت: زمانی که شهید المهندس برای خرید این کتاب به نمایشگاه آمد نمی‌توانستیم او را دست خالی بگذاریم و جلد آخر کتاب را به او هدیه دادیم.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب «فرماندهان ورود ممنوع» به خاطرات فرماندهان تخریب‌چی یگان‌ها و لشگرهای دوران هشت سال دفاع مقدس می‌پردازد، که به قلم رحیم مخدومی نگاشته شده است. یکی از ویژگی‌های این کتاب ثبت خاطرات 30 فرمانده دفاع مقدس است.

مقدمه شهید سلیمانی بر کتاب «فرماندهان ورود ممنوع»
سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی مقدمه‌ای بر این کتاب نوشته است که به شرح زیر است: «این کتاب رایحه‌ای است از بوستان معطر مردان مردی که بارها بر مسیر به انحراف رفته بشریت، طریق جدیدی گشودند و خطی سرخ و ماندگار را برای گم نشدن‌ها و نیفتادن در انحراف‌ها، نشانه‌گذاری کردند. این کتاب که با همت مردان لمس‌کننده آن بوستان و استشمام‌کننده آن رایحه‌ها به تحریر درآمده است، ذره نوشته‌ای است از حقیقت آن دنیای نادیده در نیمه‌های تاریک شب. آفریده‌ای که ملائکة الله با دیدن عظمت‌اش سر بر سجده خاک نهادند و فریاد تبارک الله احسن‌الخالقین سردادند. سرگذشت مردان پاره پاره و تکه‌های بر زمین فرش شده برای عبور جندالله در حمایت از حزب‌الله. غنچه‌های آویزان بربلندی‌های سیم خاردارها. سرگذشت بی‌دست و پاها. سرگذشت چشم‌های برخاک افتاده. کلمه تخریب، شاید برای آنچه می‌بایست در وصف آن جوانان و مردان با عظمت نقل کرد، عبارت جامعی نباشد. تخریب یعنی نافله‌های پشت تله‌های مرگ. سجده‌های شکر پس از بازگشت؛ نه برای زنده ماندن، بلکه برای توفیق حیات بخشیدن.»


سردار سلیمانی با تمام مسئولیت‌هایش به کتاب می‌پرداخت
رحیم مخدومی، نویسنده کتاب «فرماندهان ورود ممنوع» در گفت‌وگو با خبرگزاری ایبنا درباره نگارش مقدمه این کتاب می‌گوید: فرماندهان مطرح در این کتاب رفاقت و آشنایی دیرینه‌ای را با حاج قاسم داشتند و برخی از همراهان او در دوران دفاع مقدس بودند. این ارتباط، همکاری و همرزمی در موضوع مدافعان حرم ادامه داشت. به همین دلیل به پیشنهاد این سرداران قرار بر این شد که سردار سلیمانی بر آن مقدمه بنویسد و کتاب قبل از چاپ به دست سردار رسانده شد. سردار سلیمانی علاوه بر مسئولیت‌هایی که داشت به مطالعه کتاب می‌پرداخت و این موضوع در نوع خود بسیار جالب توجه بود. حتی تصاویری از او رسانه‌ای شده بود که در مسیر ماموریت و در هواپیما کتاب مطالعه می‌کند.


قلم سردار ناشی از مطالعات او بود
او افزود: این موضوع برای ناشر و نویسندگان کتاب حائز اهمیت بود که سردار سلیمانی کتاب را قبل از چاپ مطالعه کند و مقدمه زیبایی بنویسد. قلم زیبای سردار ناشی از مطالعات او بود. در هر شرایطی مطالعه را کنار نمی‌گذاشت و خواندن کتاب جزو امورات روزانه‌اش بود. این تاثیر در جلوه‌های مختلف و در قلمش مشاهده می‌شود. ما پیش از این هم نظراتی از او در بعضی کتاب‌ها دیده بودیم. برای مثال دیدگاه‌های سردار درباره کتاب «من زنده‌ام» نوشته معصومه آباد.

نویسنده کتاب «جنگ پا برهنه» در پاسخ به این پرسش که زمانی که سردار سلیمانی مقدمه‌ای بر کتاب «فرماندهان ورود ممنوع» نوشت چه احساسی داشتید؟ گفت: تا این حد می‌توانم بگویم پس از مقام معظم رهبری، موضوع تقریظ‌‌نویسی سردار برای اهل قلم یعنی ناشران و نویسندگان یک اتفاق بزرگ محسوب می‌شد. سردار سلیمانی شخصیت دومی بود که این اتفاق را در دنیای ادبیات و نشر رقم زد. این موضوع برای ناشران و کسانی که خاطراتشان در این کتاب آمد بسیار جالب و برای من بسیار خوشایند بود.

وقتی که کتاب «فرماندهان ورود ممنوع» در نمایشگاه نایاب می‌شود
مخدومی ادامه داد: در همین نمایشگاه کتاب اخیر در اردیبهشت 98 کتاب‌های متعددی را به نمایشگاه کتاب برده بودم. اما کتاب «فرماندهان ورود ممنوع» نسبت به کتاب‌های دیگر ‌ از لحاظ قیمت و نشر، اثر سنگین‌تری بود. ما در این غرفه این کتاب را معرفی کردیم. عکس حاج قاسم و مقدمه‌ای که او بر این کتاب نوشته بود به غرفه آویخته شده بود. به گونه‌ای از این کتاب استقبال شد که کتاب را در همان نمایشگاه تمام کردیم و در دو روز پایانی نمایشگاه این کتاب دیگر موجود نبود.

او با بیان خاطره‌ای از ابومهدی المهندس فرمانده گروه «حشدالشعبی» که به همراه سردار قاسم سلیمانی در بغداد به شهادت رسید، گفت:  آخرین نسخه از این کتاب در نمایشگاه قسمت شهید ابومهدی المهندس شد. گویا این بزرگوار یکی از اهدافش از آمدن به نمایشگاه کتاب تهیه کتاب «فرماندهان ورود ممنوع» بود. او ارادت ویژه‌ای به حاج قاسم داشت و همین دلیل به غرفه «رسول آفتاب» نمایشگاه کتاب آمد. تنها یک جلد از کتاب باقی‌ مانده بود که به دلیل حجم بالای صفحات، کتاب از هم جدا شده بود و ما آن را کنار گذاشتیم که نفروشیم. این شهید بزرگوار زمانی که به غرفه آمد نمی‌توانستیم او را دست خالی بگذاریم و همان یک کتاب جلد آخر را به شهید ابومهدی المهندس هدیه دادیم.

شهید ابومهدی المهندس در کنار سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی

کتابی درباره سردار سلیمانی خواهم نوشت
مخدومی در پاسخ به این پرسش که با توجه به شهادت سردار سلیمانی، آیا تصمیم دارید برای او کتابی بنویسید؟ تصمیم دارم حتما کتابی بنویسم و در برنامه‌‌های آینده من است که درباره این شخصیت بزرگ اثری نگارش کنم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها