جمعه ۱۳ دی ۱۳۹۸ - ۱۵:۰۹
مراسم تشییع پیکر سیداسعد شیخ‌الاسلامی برگزار شد

مراسم تشییع پیکر زنده‌یاد سیداسعد شیخ‌الاسلامی، نویسنده و محقق کرد و مؤسس رشته فقه شافعی در دانشگاه تهران و دانشگاه آزاد، در دانشکده الهیات دانشگاه تهران برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، مراسم تشییع و وداع با پیکر زنده‌یاد سیداسعد شیخ‌الاسلامی، نویسنده و محقق کرد و صاحب کرسی و مؤسس رشته فقه شافعی در دانشگاه تهران و دانشگاه آزاد، صبح امروز جمعه ۱۳ دیماه در محل کار سابق او در دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران برگزار شد.

جلال جلالی‌زاده، پژوهشگر و استادانشگاه تهران در سخنانی به‌نمایندگی از گروه فقه شافعی دانشکده الهیات و معارف اسلامی این دانشگاه، فقدان زنده‌یاد شیخ‌الاسلامی را ضایعه‌ای بزرگ برای مردم ایران و نهضت تقریب مذاهب در کشور دانست.

وی همچنین از این استاد فقید دانشکده الهیات دانشگاه تهران به عنوان فردی موحد، مردم‌دار و کسی که به‌معنی واقعی کلمه به دنبال «تقریب» بود، یاد کرد و گفت: ایران شخصیتی بزرگ و کردستان آخرین «شیخ‌الاسلامی» خود را از دست داد.


محمدصالح نیکبخت، بهرام ولدبیگی، دکتر سجادی، اسماعیل شمس، عادل ضیایی، کریمی رئیس دانشگاه کردستان، عبدالله سهرابی، فواد بابان و ... از جمله چهره‌های حاضر در مراسم وداع با زنده‌یاد شیخ‌الاسلامی بودند.

بر اساس همین گزارش، پس از برگزاری مراسم تشییع زنده‌‌یاد شیخ‌الاسلانی، پیکر او برای خاکسپاری راهی شهر زادگاهش سنندح شد. بنا بر اعلام، مراسم خاکسپاری آن مرحوم فردا شنبه ۱۴ دیماه در سنندج (به سوی صلوات آباد) و مراسم ختم و ترحیم او نیز در روزهای شنبه و یکشنبه در مسجد ملاویسی سنندج برگزار می‌شود.

جلال قلعه‌شاخانی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان نیز در پیامی درگذشت پرفسورسید اسعد شیخ الاسلامی را به مردم کردستان و جامعه روحانیون تسلیت گفت و برای وی غفران الهی و برای بازماندگان و اهل بیت او، صبر جمیل مسئلت کرد.
 
پروفسور سیداسعد شیخ‌الاسلامی نویسنده و محقق کرد، صاحب کرسی و مؤسس رشته فقه شافعی در دانشگاه تهران و دانشگاه آزاد و طراح و بانی آزمون تعیین سطح روحانیان اهل سنت، چهارشنبه ١١ دیماه در سن ٨٩ سالگی در تهران درگذشت.

شیخ‌الاسلامی در سال 1311 در سنندج به دنیا آمد. وی فرزند سیدمحمد و نوه سید عبدالعزیز شیخ‌الاسلام کردستان از خانواده‌های مشهور و اهل علم در کردستان بود. شیخ‌الاسلامی تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در سنندج به پایان رساند و برای ادامه تحصیل به تهران آمد و در دانشکده ادبیات و علوم انسانی ثبت‌نام کرد و به اخذ درجه لیسانس در رشته زبان و ادبیات فارسی نائل شد.

وی در خلال همین ایام نزد پدر خود حاج‌سید‌محمد شیخ الاسلام به کسب علوم و معارف رایج در آن زمان پرداخت و به دریافت گواهی افتاء و تدریس از عالم فاضل مرحوم ملامحمود مفتی کردستان و مرحوم پدرش نائل شد.

شیخ‌الاسلامی در سال 1336 وارد دانشکده الهیات و معارف اسلامی شد و پس از دریافت درجه کارشناسی و موفقیت در کنکور مقطع دکتری در سال 1344 شمسی به اخذ درجه دکتری در رشته منقول سابق (فقه و مبانی حقوق اسلامی فعلی) نائل شد.

وی علاوه بر کسب علم و دانش از سیدمحمد شیخ‌الاسلام کردستان (پدر) که استاد ممتاز دانشگاه تهران بود، در محضر اساتیدی هم‌چون ملامحمود مفتی کردستان پسر عبدالله دشه‌ای، عبدالحمید بدیع‌الزمانی مهی سنندجی، بدیع الزمان فروزانفر، محمد محمدی رئیس دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران، ابراهيم پورداوود، حسن تقی‌زاده، محمود شهابی، جلال‌الدین همایی، عبدالحسین زرین کوب،  فاضل ‌تونی، ذبیح‌لله صفا و احسن خطیبی کسب فیض کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها