جمعه ۱۳ دی ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۷
دارالقرآن جامع شهر محمدیه به بهره‌برداری رسید

دارالقرآن جامع شهر محمدیه در استان قزوین طی مراسمی با حضور مسئولان کشوری و استانی به بهره‌برداری رسید.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) در قزوین، دارالقرآن جامع شهر محمدیه در فضایی به مساحت 1700 مترمربع و در دو طبقه با کلاس‌های اختصاصی آموزش قرآن، قرائت خانه و سالن آمفی تئاتر با ظرفیت 214 نفر طی مراسمی با حضور سیدرضا صالحی امیری رئیس کمیته ملی المپیک، به بهره برداری رسید.

آیت‌الله عابدینی نماینده ولی فقیه و امام جمعه قزوین، هدایت‌الله جمالی‌پور استاندار، حجت‌الاسلام موسوی‌موینی امام جمعه محمدیه، محمد نصیری سرپرست فرمانداری البرز، علایی مقدم مدیرکل ورزش و جوانان استان، مریم نخستین شهردار و اعضای شورای شهر، مرکز دارالقرآن الکریم شهر محمدیه از دیگر حاضران در این مراسم بودند.

توسعه زیرساخت‌های قرآنی باید مقدمه ترویج فرهنگ قرآن در جامعه شود
سید رضا صالحی امیری رئیس کمیته ملی المپیک در مراسم افتتاحیه این دارالقرآن گفت: توسعه زیرساخت‌های قرآنی در کشور موجب توجه بیشتر به فرهنگ قرآن و تامین نیازهای فعالیت این حوزه می‌شود.

وی بیان کرد: بدون اغراق این مجموعه جزو زیباترین و کامل‌ترین دارالقرآن‌های موجود در کشور است و قطعا می‌تواند بستری برای رشد و شکوفایی فعالیت‌های فرهنگی و قرآنی را در استان قزوین و شهرستان محمدیه
فراهم کند.

صالحی امیری بیان کرد: قرآن جرعه نابی از سرچشمه معرفت و حقیقت است و قطعا انسان تشنه حقیقت و کمال قدر این نعمت بزرگ را خواهد دانست و ما نیز وظیفه داریم این نعمت بزرگ را در بین اقشار مختلف مردم از ورزشکاران، تا عموم مردم ترویج دهیم و بتوانیم بسیاری از مشکلات و مفاهیم فرهنگی و ناهنجاری‌های موجود در جامعه را با ابزار اخلاق قرآنی درمان کنیم.

وی یادآور شد: استان قزوین دارای تاریخی غنی و سرشار از ویژگی‌های برجسته است و قطعا ما می‌توانیم در چنین استانی از مردم انتظار فعالیت قرآنی و تلاش برای توسعه و ترویج روح قرآن در جامعه را داشته باشیم.

رئیس کمیته ملی المپیک همچنین عنوان کرد:  از مسئولین شهر محمدیه برای توجه ویژه به حوزه قرآن و عترت متشکریم و امیدواریم این نگاه و روحیه تا همیشه در این شهرستان ادامه داشته باشد.

نیازهای قرآنی جامعه در شهرسازی نوین مورد توجه قرار گیرد
آیت الله عابدینی امام جمعه قزوین در بخش دیگری از این آئین افتتاح با اشاره به لزوم توجه جدی مدیران شهری به رفع نیازهای مذهبی و قرآنی جامعه گفت: زمانی که تاسیس شهرها و شهرک‌ها در حال مطالعه و برنامه‌ریزی است باید نیازهای قرآنی و مذهبی جامعه نیز در قالب مسجد، مدرسه و دارالقرآن مورد توجه قرار گیرد.

وی بیان کرد: در معماری سنتی ایرانی اهمیت مساجد و حسینیه‌ها بسیار زیاد بود و بسیاری از کودکان با چهره آشنای مسجد و فعالیت‌های اجتماعی در این بستر مذهبی انس داشتند اما امروز شهرسازی نوین توجه خاصی به این مسئله نداشته است.

امام جمعه قزوین بیان کرد: قرآن باید از کتابخانه و طاقچه‌های منازل خارج در دل جامعه جاری و ساری شود و امیدواریم که توسعه زیرساخت‌ها و ترویج مفاهیم مرتبط با این حوزه بتواند بخشی از نیازها و مشکلات را درمان کند.

نماینده ولی فقیه در استان قزوین بیان کرد: در فرهنگ ما قرآن از جایگاه برجسته‌ای برخوردار است و عمدتا شروع زندگی مشترک، شروع کسب و کار و بسیاری از فعالیت‌های مهم زندگی ما با قرآن انجام می‌شود اما باید توجه داشته باشیم حرکت در مسیر قرآن با توجه به احکام و توصیه‌های این کتاب آسمانی امکان پدیر است و برای رفع مشکلات موجود در جامعه نیز راهی جز توجه به فرمایشات قرآن نداریم.

آیت الله عابدینی بیان کرد: اگرچه حفظ و تلاوت قرآن بسیار ارزشمند است اما ما معتقدیم جای قرآن در دل‌هاست و میخواهیم تا فهم و درک جامعه و مردم از قرآن، دستورات این کتاب آسمانی و مسائل این حوزه به دل‌های مردم نفوذ کند.

تکریم قرآن از وظایف مسئولین در جامعه اسلامی است
حجت الاسلام موسوی موینی امام جمعه محمدیه نیز در ادامه بیان کرد: تکریم قرآن از واجبات و وظایفت مسئولین در جامعه اسلامی است و تاسیس دارالقرآن‌ها در سراسر کشور، برگزاری نمایشگاه و جشنواره‌های قرآنی و فراهم کردن مقدمات آشنایی هرچه بیشتر مردم با این کتاب آسمانی از مصادیق این تکریم و ارج نهادن است.

وی بیان کرد: در حال حاضر شهر محمدیه با دارا بودن این دارالقرآن ظرفیت خوبی در این حوزه به دست آورده است که امیدواریم با همراهی مردم این زیرساخت به بهترین شکل مورد بهره برداری قرار گیرد.

امام جمعه محمدیه بیان کرد: قرآن امانت بزرگ پیامبر به جامعه اسلامی است که باید برای حفظ، نگهدرای و اشاعه آن هرچه در توان داریم را به کار گیریم چون دوری از قرآن اثراث غیر قابل جبران زیادی در بدنه جامعه خواهد داشت که امروز برخی از این اثرات را مشاهده می‌کنیم.

حجت الاسلام موسوی همچنین گفت: محور فعالیت‌های ما در جامعه اسلامی باید قرآن باشد و باید کمک کنیم تا مردم نیز بتوانند از تعالیم و احکام این کتاب آسمانی بهره گیرند.

3 میلیارد و 600 میلیون تومان اعتبار برای ساخت دارالقرآن محمدیه هزینه شده است
در پایان این آئین افتتاحیه مریم نخستین شهردار محمدیه نیز با ابراز خرسندی از اتمام عملیات عمرانی و به بهرداری برداری رسیدن این طرح فرهنگی و مذهبی بیان کرد: امروز ساختمان بزرگ دارالقرآن شهر محمدیه به همراه سالن آمفی تئاتر آن با حضور مسئولان کشوری و استانی افتتاح شد که زمین آن توسط امام جمعه محمدیه اهدا شده و شهرداری آن را احداث کرد.

وی افزود: قرارداد این دارالقرآن در سال ۹۳ منعقد شد و حدود ۵۰۰ میلیون تومان برای آن هزینه شده بود و ما آن را تکمیل کردیم و برای آن بالغ بر ۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان هزینه شد که یکی از بهترین سالن‌ها را دارد.

نخستین همچنین گفت: وظایف و مسئولیت‌های ما در حوزه قران در جامعه ادامه دارد و با تمام توان برای تحقق آن تلاش می‌کنیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها