هفت تن از ایرانشناسان نامی چین در دانشگاه مطالعات بینالمللی پکن تقدیر شدند.
پیش از آغاز این مراسم، محمد کشاورززاده، سفیر جمهوری اسلامی ایران در چین، با خانم یو، معاون دانشگاه مطالعات بینالمللی پکن در خصوص همکاریهای مشترک گفتوگو کرد.
خانم یو در سخنانی، از اقدامات رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و نماینده بنیاد سعدی در پکن برای سفر موفق رییس دانشگاه و هیأت همراه به تهران قدردانی کرد و گفت: ایران یک کشور مهم و تاریخی است و این دانشگاه علاقهمند است که همکاریهای خود را با ایران گسترش دهد.
معاون دانشگاه مطالعات بینالمللی پکن به روابط خوب بین دو کشور اشاره و بر ضرورت ایجاد برنامههای مشترک علمی و دانشگاهی میان این دانشگاه و دانشگاههای ایران تأکید کرد.
کشاورززاده هم از دانشگاه مطالعات بینالمللی به خاطر همکاریهای خوب سپاسگزاری کرد و افزود: خوشبختانه روابط دو کشور تاریخی ایران و چین در همه زمینهها رو به گسترش است.
سفیر کشورمان افزود: روابط علمی و دانشگاهی ایران با چین سابقه زیادی دارد و دانشگاهیان توانستهاند ایرانشناسی در چین را بنا کنند و گسترش دهند. آنگونه که چینشناسان ایرانی این نقش مهم را به عهده دارند.
وی ادامه داد: در ایران شاهد گسترش چینشناسی هستیم. ایجاد کرسیهای زبان و ادبیات چینی و مراکز چینشناسی در دانشگاههای ایران از رواج چینشناسی در ایران حکایت دارد.
در پایان این مراسم، سفیر کشورمان در چین از «لی لینگ» ایرانشناس بنام دانشگاه پکن، «یوان ون چی» پژوهشگر نامی چین در حوزه ادبیات عرفانی،«لی شیانگ» استاد نامی دانشگاه پکن، «ون یه شون» نخستین دانشآموخته زبان و ادبیات فارسی، «جانگ هوی» مترجم اشعار رودکی، نظامی، خیام و قابوسنامه، «وانگ ای دن» استاد بنام داشگاه پکن و همچنین، «مو هونگ ین» نویسنده بیش از 17 کتاب درباره زبان وادبیات وفرهنگ ایران، تقدیر کرد.
نظر شما