بیانیه هیات داوران هفتمین دوسالانه داستان کوتاه نارنج و اسامی داستانهای انتخابی برای چاپ در کتاب نارنج منتشر شد.
همچنین بیانیه هیات داوران هفتمین دوسالانه داستان کوتاه نارنج به شرح زیر چنین است:
به نام خدا
داستان کوتاه نقطه پررنگ و مهم پیوند مائی است که اینجا جمع شدهایم، ما نویسندگان و خوانندگان و مشتاقان داستان کوتاه که همچنان بر ویژگیهای ادبی و هنری این شکل پیچیده صحه میگذاریم؛ این شکل و ابزار قدرتمند برای بازافرینی جهان و حتی فراتر رفتن از مرزهای محدودکننده جهان.
فرم پویا و تولید بالنسبه راحتتر این قالب ادبی شمشیر دودمی است که هم باعث افزایش کمیت و پراکندگی جغرافیائی نوشتهها میشود و هم بهانهای برای سهلانگاری گهگاه نویسندگان به دست میدهد. در این میان، نقش جشنوارههای ملی داستان کوتاه – به خصوص در دوران کمتوجهی حوزه چاپ و توزیع رسمی – بسیار مهم است تا هم چراغ داستان کوتاه را در اقصی نقاط ایران و سایر کشورهای فارسیزبان روشن نگه دارند و هم شرکتکنندگان جوان محلی را برای بهبود و ارتقا کارهای بعدیشان هدایت کنند.
ما داوران هفتمین دوسالانهی داستان نارنج، ضمن تاکید بر داوری دقیق و منصفانهی تکتک آثار رسیده، و داشتن آرائی نزدیک به هم، دکر نکات انتقادی زیر را با امید هرچه بهترشدن کیفیت آثار لازم میدانیم؛ نکاتی از قبیل:
- شتابزدگی آَشکار در اکثر آثار، هم در ایده و هم در اجرا و شیوههای فرمی و روائی
- کمتوجهی نویسندگان به تحولات و تطورات داستان کوتاه امروز دنیا
- کمرنگ بودن نقش اقلیم و ویژگیهای قومیتی در عمقبخشیدن به داستان، و بسندگی به اسم و ظاهر اقلیم
- عدم ویرایش و بازنویسی کار
- و بالاخره تاثیرپذیری اشتباه و بسیار از سریالها و دیالوگنویسیهای تلویزیونی و پاورقیها، و موضع غیرخلاقانه در برابر این رسانهها.
به رغم تمام اینها، حضور پرشور و مشتاقانهی نویسندگان بزرگترین نقطهی قوت این گردهمائی زیباست؛ که البته وظیفهی برگزارکنندگان و داوران اولیه را در دورهای بعدی سنگینتر میکند.
ما امیدواریم تمامی شرکتکنندگان با حس پذیرش و روحیهی نقدپذیری ادبی؛ توان خود را به کار گیرند تا این کمیت بالا را به کیفیت بالا هم پیوند بزنند و جشنوارههای آتی را هرچه پررونقتر سازند.
با سپاس از دستاندرکاران و برگزارکنندکان محترم این جشنواره که نارنجستان داستان را 14 سال سرسبز نگه داشتهاند.
ابراهیم دمشناس- شیوا مقانلو - امیرحسین خورشیدفر
نظر شما