یکشنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۸ - ۱۱:۴۲
«مدادرنگی» داستانی درباره شکاف بین نسل‌هاست

«مدادرنگی» رمانی است درباره شکاف بین نسل‌ها که نویسنده‌ آن معتقد است مسئله روز ماست.

ناهید هاشمیان، نویسنده رمان «مدادرنگی» و 22 عنوان کتاب دیگر، در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره جدیدترین رمان خود گفت: «مداد رنگی» رمانی در رابطه با شکاف نسلی است، که به نظر من مسئله روز ما است و به همین دلیل دست به نگارش درباره این سوژه زدم.
 
هاشمیان درباره داستان «مدادرنگی» گفت: در حقیق داستانی درباره شکاف بین نسل‌هاست، که در آن گزینه‌های مختلف مانند اینکه واکنش خانواده‌ها در رابطه با شکاف نسلی باید چه باشد را بررسی کردم و در نهایت پیشنهاد خودم را هم ارائه داده‌ام.
 
او ادامه داد: زاویه دید «مداد رنگی» دانای کل است و یک خانواده 4 نفره را توصیف می‌کند. چون خودم زن هستم، زن و مادر خانواده را محور داستان قرار داده‌ام و در برخورد با این مشکل، نقش خانم خانه را پرنگ‌تر و فعال‌تر کرده‌ام.
 
نویسنده «مداد رنگی» ضمن اشاره به اتفاقات و ماجرای اصلی این رمان، گفت: شروع داستان این‌طوری است که یک مادر، به یک‌باره متوجه شکاف نسلی در خانواده‌اش می‌شود؛ دقیقا مثل این که ناگهان ببیند یک چاه در خانه‌اش دهان بازکرده، یک‌دفعه متوجه تفاوت شدیدی بین خودش و فرزندانش می‌شود که تا حالا خیلی به آن توجه نکرده است.
 
او ادامه داد: این مادر که استاد دانشگاه هم هست متوجه می‌شود که فرزندش که دانشجو است، رفتارهایی دارد که اصلا از آن خبر نداشته و به‌ نوعی غافلگیر می‌شود. این برهه هم درست زمانی اتفاق می‌افتد که همسرش مسافرت است و باید به تنهایی با آن مقابله کند. ضمن اینکه خانواده رمان «مدادرنگی»، یک خانواده 4 نفره است، چون سعی داشتم تفاوت‌های بین نسل‌ها را هم در دختر و هم در پسر بیان کنم، فرزندان این خانواده را یک پسر و یک دختر انتخاب کردم.
 


وی افزود: چیز دیگری که من در این رمان وارد کردم، این است که خانم خانواده با همسرش شکاف فرهنگی دارد؛ که به نظر من این مسئله خیلی بهتر قابل مدیریت است و بالاخره برطرف می‌شود؛ اما شکاف نسلی آنقدر عمیق و بزرگ است که قابل حذف نیست و فقط باید مدیریت شود.
 
هاشمیان درباره انتخاب عنوان «مدادرنگی» برای جدیدترین اثر خود، عنوان کرد: همان‌طور که در یک جعبه مدادرنگی، رنگ‌ها نباید یکدیگر را کنترل کنند یا تغییر دهند، بلکه باید با هم هارمونی داشته باشند و یک تصویر قشنگ را به دست دهند، در خانواده هم افراد خانواده باید سعی کنند در تعامل با هم یک خانواده خوب بسازند.
 
وی در پایان ضمن بیان اینکه «مدادرنگی» کتاب بیست‌ودوم من است، از نگارش دو کتاب جدید خبر داد و گفت: در حال حاضر نگارش دو کتاب را به طور موازی در دست دارم که یکی از آن‌ها کاملا واقعی است و داستان را براساس زندگی واقعی می‌نویسم، یکی دیگر کاملا خیالی است و شخصیت‌ها در یک دنیای کاملا خیالی هستند. من دکترای مهندسی صنایع دارم و اصلا رشته مهندسی خوانده‌ام؛ ولی عاشق ادبیات هستم. از این 22 عنوان کتابی هم که تا به‌حال منتشر کرده‌ام، فقط سه تای آن داستانی نیست. یکی کاملا علمی و دوتای آن حاصل کار پژوهشی است، که آن هم شبیه کار داستانی نوشته‌ام؛ یعنی بنده یک تجربه پژوهشی با عنوان «ثبت تجربیات کارکنان شرکت گاز مشهد» بود؛ که آن را هم به شکل داستانی نوشتم.
 
رمان «مدادرنگی» به قلم ناهید هاشمیان در 200 صفحه با شمارگان 300نسخه و بهای 45000 تومان، از سوی انتشارات «کتاب نیستان» چاپ و روانه بازار کتاب شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها