یکشنبه ۱۷ آذر ۱۳۹۸ - ۱۶:۱۱
ضرورت «مدیریت توزیع کتاب» در مناطق محروم کشور

جلسه هماهنگی «پویش اهدای کتاب به مناطق محروم» با حضور دکتر محسن جوادی در معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا)، به نقل از روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، جلسه هماهنگی «پویش اهدای کتاب به مناطق محروم» با حضور محسن جوادی در معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
 
محسن جوادی با تشکر از تلاش‌های موسسات و نهادهای خصوصی و دولتی در «پویش اهدای کتاب به مناطق محروم» گفت: راه‌اندازی این پویش به معنای این نیست که نیاز به تامین کتاب در شهرهای بزرگ وجود ندارد، بلکه اولویت ما شهرهای کوچک و روستاها هستند. در سال‌های اخیر چهره فرهنگی روستاها بر خلاف گذشته تغییر پیدا کرده است و میزان کتابخوانی نیز به طبع آن افزایش داشته است.
 
وی با اشاره به برنامه‌های معاونت امور فرهنگی برای کتابخوانی در مناطق روستایی گفت: طرح‌های ضربتی با همکاری برخی نهادهای دیگر در حال انجام است تا فضاهای مدرن‌تری را برای کتابخوانی در روستاها ایجاد کند تا از این طریق در تشویق مردم روستایی به کتابخوانی موفق‌تر عمل کنیم.
 
جوادی ادامه داد: معاونت امور فرهنگی سالیانه رقم قابل‌توجهی برای تجهیز کتابخانه‌های مدارس و کتابخانه‎ها اهدا می‎کند اما باید توجه داشت که اهدای کتاب بدون نیازسنجی تبعاتی به دنبال خواهد داشت.
 
معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر ضرورت «مدیریت توزیع کتاب» در مناطق محروم کشور گفت: باید تلاش شود تا تقاضاها نیز تحریک شوند و براساس تقاضاهای روستاها و یا مناطق محروم کتاب به مناطق ارسال شود. برای این منظور باید پایگاهی ایجاد شود تا پس از جمع‌آوری کتاب‌های اهدایی نسبت به طبقه‌بندی و رده‌بندی آن‌ها اقدام شود و با استفاده از نظرات اهالی فرهنگ خصوصا نویسندگان نسبت به توزیع کتاب‌ها به روستاها اقدام کرد.
 
وی تصریح کرد: ایجاد طبقه‌بندی برای کتاب‌ها و مشارکت انجمن‎ها و نهادهای مردمی می‌تواند به نتایج پر باری منتج شود و از انبار شدن کتاب در کتابخانه‎ها جلوگیری کند.  متاسفانه در غیر این صورت، کتاب‌های اهدایی انبار خواهند شد و نتیجه مطلوب از آن‌ها حاصل نخواهد شد. باید مقاصد ارسال کتاب به خوبی شناسایی شوند و با توجه به ظرفیت‌ها و نیازهای آن‌ها، اهدای کتاب انجام شود.
 
وی اولویت دیگر «پویش اهدای کتاب به مناطق محروم» را استفاده از تجربیات دیگر کشورها و مطالعات پژوهشی دانست و گفت: باید تلاش شود از تجربیات کشورهای دیگر بهره‌برداری شود. همچنین دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی‌های فرهنگی می‌تواند درباره آن کارهای پژوهشی انجام دهد و مسیر اهدای کتاب را برای سالیان آتی، ترسیم کند.
 
معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اطلاع‌رسانی و تبلیغات یکپارچه و واحد برای این پویش گفت: باید تلاش شود تا این پویش مردمی بماند و از دولتی شدن یا مطرح شدن نام‎ افراد و یا گروه‎های خاص در آن جلوگیری شود تا ماندگاری بیشتری پیدا کند. همچنین با این اقدام این پویش به رسالت خود که اهدای کتاب به مناطق محروم است، دست خواهد یافت.
 
در ادامه این جلسه ابراهیم حیدری؛ مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه‎‌ریزی‌های فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز با اشاره به جمع‌آوری بیش از 50 هزار نسخه کتاب در «پویش اهدای کتاب به مناطق محروم» عنوان کرد: این دفتر با تجریه چندین ساله خود در برگزاری جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب توانسته است، احاطه خوبی به ظرفیت کتابخوانی در مناطق روستایی و محروم پیدا کند و می‌تواند از ظرفیت خود در ارسال هدفمند کتاب به مناطق محروم استفاده کند.
 
وی ادامه داد: همچنین می‌توانیم از ظرفیت‌های معاونت امور فرهنگی مانند نمایشگاه‌های کتاب استانی بهره‌برداری کنیم تا با واگذاری جمع‌آوری کتاب برای این پویش توسط انجمن‎ها و نهادهای مردمی هر استان، میزان مشارکت مردمی در این پویش را افزایش دهیم.
 
در ادامه جلسه نیز اعضای شورا به بحث و تبادل نظر درباره نحوه جمع‌آوری و اهدای کتاب پرداختند.
 
در جلسه هماهنگی پویش اهدای کتاب به مناطق محروم نمایندگانی از  قرارگاه جهادی امام رضا (ع)، معاونت توسعه مناطق محروم ریاست جمهوری، موسسه مهر گیتی، انجمن حامی، سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد کشور، مرکز اسناد و کتابخانه ملی ایران، نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران، سرای محلات شهرداری، معاونت فرهنگی و اجتماعی شرکت بهره‌برداری راه‌آهن شهری تهران و حومه و مرکز تبادل و سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران حضو داشتند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها