برگزیدگان ششمین جشنواره نویسندگی خلاق درحالی معرفی شدند که از نظر جنسیت حضور خانمها نسبت به دوره قبل افزایش پیدا کرده و با 190 اثر از نویسندگان مرد با 80 اثر پیشی گرفتند.
این استاد دانشگاه افزود: از میان آثار رسیده 260 اثر قابل قبول شناخته شدند. و بعد از بررسی آثار به لحاظ تعداد، دانشگاههای دولتی با 145 اثر رتبه نخست را داشتند. دانشگاه آزاد 40 اثر، پیام نور 30 اثر، علمی کاربردی 25 اثر و غیرانتفاعی 30 اثر ارسال کردند.
وی افزود: امسال برخلاف سال گذشته رشتههای علوم انسانی با ارسال 108 اثر حضور پررنگتری داشتند. همچنین حضور دانشجویان دوره کارشناسی با 158 اثر پررنگتر و دانشجوبان دکترای حرفهای با دو اثر کمرنگتر از سایر دانشجویان بود. از نظر جنسیت نیز حضور خانمها نسبت به دوره قبل افزایش پیدا کرد و با 190 اثر از نویسندگان مرد با 80 اثر پیشی گرفتند.
شکروی در ادامه با اشاره به اینکه از نظر موضوعی حرکت به سوی ژانر مذهبی بیشتر دیده میشد، گفت: در این دوره 150 داستان کوتاه، 90 داستان کوتاه کوتاه و 20 داستان کوتاه بلند داشتیم که در سه مرحله داوری شدند.
وی درباره کیفیت آثار رسیده نیز توضیح داد: در این دوره پرهیز از نشر اعتراضهای بیمعنی، افزایش رعایت نگارش، کاهش میزان مرکزگریزی و توجه بیشتر به استفاده از واژهها و شیوه بیان به جای تفکر و اندیشه دیده میشد.
شکروی یادآور شد: افراط در استفاده از واژهها و شیوه بیان بهجای تفکر و اندیشه سبب تولید متنهای توخالی میشود. لذا فقدان تفکر پخته در بیشتر داستانهای رسیده به چشم میخورد.
در ادامه برگزیدگان ششمین جشنواره نویسندگی خلاق به شرح زیر اعلام شدند:
مریم شمس/ «کلاغها منتظرند»
مریم جهانبین/ «ساعت مچی»
افرا سرنایب/ «بازگشت»
اسماء حسینیمقدم/ «روی این تخت»
غزل محمدی/ «طلوع»
آرمیتا جلیلناعونی/ «شعله»
سیده حدیث میرفیضی/ «آقای مرگ فقط یک پادوی ساده است»
الهام مریمی/ «لنز چشمان گلاب»
صدف فیاضی/ «من، خودم، دیگران»
بیتا شمشیری/ «پوستهای که شکستهام»
نظر شما