وی افزود: برای داشتن جامعهای پویا و خلاق لازم است رویکرد بهتر و بیشتری به مباحث علمی و مطالعاتی داشته باشیم؛ از این رو، نه تنها در هفته کتاب و کتابخوانی، بلکه در طول سال نیز فعالیت اصلی ما بر پایه همین مسئله است.
احدزاده تصریح کرد: مطالعه، مهارتهای بسیاری را در ما پرورش میدهد؛ از تمرکز، افزایش حافظه، مهارتهای نگارشی و ارتباطی تا توسعه مهارتهای روانشناختی که منجر به یادگیری میشود.
وی اضافه کرد: رویکرد اخیر یونسکو درباره یادگیری مبتنی بر چهار اصل است؛ یادگیری برای دانستن، عمل کردن، زندگی کردن و باهم زندگی کردن که اگر به آنها نرسیم، در حد سواد خواندن و نوشتن میماند و ارتقا نمییابد.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان اردبیل در توضیح شاخصترین نتایج فعالیتهای کانون در حوزه کتاب و کتابخوانی گفت: اتفاقات بسیار مبارکی را در این زمینه شاهد بودهایم؛ از جمله اینکه 5 عضو کانون پرورش فکری کودک و نوجوان استان اردبیل، موفق به تولید محتوا شدهاند، همچنین عضوی که بیش از 340 عنوان کتاب در مدت یکسال مطالعه کرده است؛ اینها اتفاقات مبارکی است که اگر بتوانیم این رویه را ادامه دهیم اوضاع بهتر میشود، زیرا داناییمحوری و خردورزی جای همه خلأها را پُر خواهد کرد.
وی ادامه داد: در هفتهای که گذشت، به مناسبت هفته کتاب، در 23 مرکز فرهنگی-هنری نقاط مختلف استان، کافه کتاب، نقد کتاب نوجوان و رونمایی از کتاب صورت گرفت و همچنین هر مرکزی مؤلف منطقه خود را دعوت کرد تا با اعضای آن مرکز به گفتوگو بنشیند؛ از جمله دیدار نوجوانان با محمود مهدوی، نویسنده توانای اردبیلی و صحبت پیرامون رمان برادرخوانده که برگزیده جایزه ادبی امیرحسین فردی شناخته شده بود.
احدزاده تصریح کرد: امروز از دو کتاب رونمایی میشود؛ یکی رمان «آنتیگونه» است، برای گروه سنی نوجوان با ترجمه وحید ضیائی و دیگری کتاب «قلمیاران» که حاوی بانک اطلاعات مؤلفان حوزه ادبیات کودک و نوجوان و تاریخ مشاهیر استان اردبیل بوده و خلاصهای از زندگی 70 مؤلف حوزه کودک و نوجوان استان را دربردارد.
امیر رجبی، رئیس حوزه هنری استان اردبیل نیز در جریان این مراسم اظهار کرد: خواندن کتاب خوب در سنین کودکی، نکتهای بسیار کلیدی است زیرا کودکان هر چه بیشتر با کتاب مأنوس باشند، بهتر گلیم خود را از آب بیرون میکشند.
وی افزود: ادبیات و ادبیات داستانی تفاوت عمدهای با فیلم دارد؛ فیلم، تلویزیون و فضای مجازی، مجال ما را میگیرد؛ مخاطب فقط مصرفکننده است و شخصیت منفعلی دارد، اما وقتی کتاب میخوانیم، به اندازه نویسنده درگیر مطلب میشویم؛ زیرا در تخیل آن سهیم هستیم و به مخاطب فعالی تبدیل میشویم که خلاقیت و ذهنی پویا داریم.
رئیس حوزه هنری استان اردبیل با تأکید بر اینکه نقش ما در برنامهریزی برای آینده کودکان بسیار حیاتی است، افزود: کتابی که امروز رونمایی میشود اثر سوفوکل از دوران یونان باستان است که 500 سال پیش از میلاد مسیح نوشته شده اما الی اسمیت نویسنده اسکاتلندی بازنویسی امروزی از آن داشته و وحید ضیائی نیز اثر وی را ترجمه کرده است.
وی با توضیح اینکه بازآفرینی این قصه اساطیری برای نسل امروز با پیشرفت فرهنگی و اعتلای معنوی جوامع رابطه مستقیم دارد، اذعان کرد: این حکایت از آن دارد که متریال و مواد خام بسیاری در ادبیات فولکلور داریم که نویسندگان باید همت کنند تا خوانشی متفاوت را در فضایی متفاوت به وجود آورند.
وحید ضیائی، شاعر، نویسنده، مترجم و پژوهشگر ادبی نیز در جریان این رونمایی گفت: امروز برآنیم تا در حوزه کودک و نوجوان، مفاهیم کودکانه را با زبان کودکانه برای کودکان ارائه بدهیم؛ بر این اساس میتوان ادبیات گذشته مادربزرگها و پدربزرگها را با کمی تغییر بازآفرینی کرد.
وی اضافه کرد: آنتیگونه یکی از متون کهنی است که دو شخصیت جدید به آن اضافه شده است؛ کلاغ که نماد پیشگویی و آیندهبینی و دنیای دیگر است و سگ که نشان از نگهبانی و حفظ محیط دارد.
مترجم کتاب آنتیگونه گفت: این اثر، با وجود همه تلخیها، قصه برادرانه و خواهرانه است؛ قصه اتفاقات تکراری که همواره در زندگی همه ما میافتد و در واقع نگرشی نو از زاویهای امروزی است به اثری کهن.
بنا بر این گزارش، علاوه بر رونمایی از دو کتاب آنتیگونه و قلمیاران و تجلیل از کتابخوانان برتر مراکز؛ تجلیل از همکاران موفق و برگزیده کانون در طرح «کتاب، دوستِ دوستداشتنی من»، پخش فیلم «درخت شکلات» که جزو ۱۰ اثر برگزیده کشوری است، شاهنامهخوانی، معرفی کتاب با بازی پازل کلمات و پخش کلیپ از فعالیت مراکز فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان اردبیل نیز از دیگر برنامههای این مراسم بود.
نظر شما