دورههای آموزش زبان فارسی، به همت خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاهور و با مشارکت اتاق بازرگانی لاهور آغاز شد.
در این مراسم محمدرضا ناظری، سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در لاهور، لانگ دینگ بین، سرکنسول چین در لاهور، عرفان اقبال شیخ، رییس اتاق بازرگانی لاهور، میان زاهد جاوید احمد، معاون رییس اتاق بازرگانی لاهور، خانم یزدانمنش، استاد زبان اردوی دانشگاه تهران، علی حصام اصغر، معاون ارشد رییس اتاق بازرگانی لاهور، عبدالوحید، استاد زبان چینی و تعدادی از اعضای اتاق بازرگانی لاهور شرکت کردند.
عرفان اقبال شیخ در سخنانی، گفت: جای بسی افتخار و خوشحالی است که امروز ما موفق به راهاندازی کلاسهای آموزشی زبان فارسی و چینی در اتاق بازرگانی لاهور شدهایم. دو کشور جمهوری اسلامی ایران و چین از کشورهای همسایه و برادر کشور پاکستان هستند.
رییس اتاق بازرگانی لاهور خطاب به دانشجویان تأکید کرد: این دو زبان را به درستی و به صورت کامل یاد بگیرید، تا بتوانیم روابط تجاری و فرهنگی را با دو کشور بیش از پیش گسترش دهیم.
ایران در هفت شهر بزرگ پاکستان خانه فرهنگ دارد
میان زاهد جاوید احمد هم در سخنانی، بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران اولین کشوری بود که پاکستان را به عنوان یک حکومت اسلامی به رسمیت شناخت. علاوه بر این در بسیاری از بخشهای مختلفی چون تجاری، فرهنگی، هنری، علمی و ... همیشه با کشور پاکستان همکاری کرده، که باعث شده روابط دو کشور روز به روز مستحکمتر شوند.
معاون رییس اتاق بازرگانی لاهور افزود: کشور پاکستان تنها کشوری است که جمهوری اسلامی ایران در هفت شهر بزرگ آن خانههای فرهنگ خود را تأسیس کرده و این امر بیانگر دوستی و اخوت دو کشور ایران و پاکستان است.
لانگ دینگ بین در این مراسم، گفت: چین کشوری است که با وجود سختیهای فراوان، با سعی و تلاش در جهان خود را به نقطه اوج رسانده است. ما همیشه سعی بر این داشتم که روابط دو کشور دوست و برادر چین و پاکستان رو به تقویت باشند و یادگیری زبان چینی این موقعیت را فراهم میسازد که شما با فرهنگ چینی بیشتر آشنا شوید.
محمدرضا ناظری هم با اشاره به روابط دوستانه ایران و پاکستان گفت: جمهوری اسلامی ایران همیشه به تقویت و گسترش روابط خود را با کشورهای همسایه اهمیت داده است و دو کشور همسایه، دوست و برادر ایران و پاکستان روابط بسیار خوب و مستحکمی دارند.
سرکنسول کشورمان اظهار کرد: زبان فارسی در حقیقت زبان خود این منطقه بوده است و بسیاری از بزرگان این منطقه گنجینههای گرانبهایی از خود را به زبان فارسی برجای گذاشتهاند. آموزش زبان و ادبیات فارسی برای گسترش بیش از پیش روابط دو کشور بسیار مهم و ضروری است.
نظر شما