«یک استکان چای تلخ» اثر سید علی شجاعی که در قالب فیلمنامه سینمایی نوشته شده است از سوی نشر نیستان منتشر شد.
سید علی شجاعی تجربیاتش در داستاننویسی را پیش از این در قالب داستانکوتاه و بلند اجتماعی و مذهبی به ثبت رسانده است و تجربیات جسته و گریختهای نیز در شعر دارد. گرچه او را در نگارش وامدار پدرش میدانند، ولی خود او نیز گاه در گفتوگوهایی از این انتساب ابراز ناخوشایندی نکرده و میگوید به چنین اتفاقی در صورت وجود افتخار میکند. فیلمنامه «یک استکان چای تلخ» نیز در ادامه همین مسیر و با بازخوانی برخی از مهمترین دغدغههای شجاعی در قالب یک داستاننویس اجتماعی نوشته شده است.
نگاه خاص او به رویدادهای اجتماعی که نشات گرفته از سازمان و سامان زندگی پاک در ساختار عمدتا ناپاک زیست اجتماعی معاصر است، در او دغدغههایی را خلق کرده است که در نگارش این فیلمنامه به خوبی هویداست. شخصیتسازی از افراد مختلف که به طور عمده در نقش خانواده و نزدیکان خانواده سررودی (متوفی) خود را نشان میدهند و نوع نگاه خاص آنها به زندگی و مناسباتش و نیز ایجاد برخی چهرههای سفید و خاکستری درست در مقابل آنها در داستان، برای نوعی تلنگر زدن به مخاطب و نیز تکیه بر قصهسازی و قصهگویی و دوری از اطنابهای بیانی در زمره شگردهای او در داستاننویسی است. در عین حال شجاعی در این فیلمنامه سعی کرده است با ایجاد میزانسنهای دقیق و متعدد در فیلمنامه و تغییر مدام زاویه دید در اثر آن را به متنی پرکشش و تعلیق مبدل کند.
تعبیه دو داستان در دل هم و نیز استفاده از زبان نزدیک به شخصیت کاراکترها و نیز طنزی نهفته در بیان آنها که نویسنده سعی کرده آن را با توصیف حالات متعدد از شخصیت آنها همراه کند نیز از دیگر موضوعاتی است که در ایجاد جذابیت در این اثر مؤثر بوده است.
کتاب نیستان فیلمنامه سینمایی «یک استکان چای تلخ» را در 100 صفحه با قیمت 20000 تومان منتشر شده است.
نظر شما