وی با اشاره به اهمیت فناوری در امر اطلاعرسانی درباب کتاب گفت: در مرکز ودیا ما تصمیم گرفتیم که بحث ولاگری را در ایران به ویژه در بازار کتاب گسترش دهیم. به اعتقاد من اطلاعرسانی درستی در امر کتاب و کتابخوانی در بستر فضای مجازی وجود ندارد، شاید به همین دلیل است که فروش کتاب در ایران شرایط مطلوبی ندارد. با توجه به اینکه ویدیو نمایهای است که مردم دوست دارند به همین دلیل تلاش میکنیم با این ابزار به معرفی کتاب بپردازیم. در حقیقت هدف ما احیای بازار کتاب است.
میقانی افزود: قرار است به زودی نرمافزاری از سوی این مرکز بارگزاری شود که به نوعی کمک-کتابخوان است. با استفاده از این نرمافزار مخاطبان میتوانند نظم بهتری در مطالعه خود پیدا کنند. آنها صفحات خوانده شده در کتاب را وارد میکنند و نرمافزار میزان سرعت کتابخواندن در طول روز را به فرد نشان میدهد؛ همچنین شماره صفحه کتاب را به فرد یادآوری میکند. در واقع نوعی برنامه کتابخوانی را به خوانندگان ارائه میدهد. این نرمافزار میتواند برای افرادی که میخواهند گامهای اولیه در دنیای کتابخوانی بردارند بسیار مفید واقع شود.
همانگونه که گفته شد فضای مجازی و اپلیکیشنها مربوط به آن میتواند انتخاب خوبی برای افرادی باشد که علاقهمندند در زمینه کتاب به فعالیت بپردازند.
سروناز احتشام، مدیر مسئول صفحه مجازی «بوکهارمونی» در گفتوگو با ایبنا درباره روند فعالیت این بستر اطلاعرسانی کتاب گفت: در هارمونی کتاب، کتابها برای مردم به صورت ویدیویی بازسازی میشوند. در حقیقت فعالیتهای «بوکهارمونی» تنها کتاب را در برنمیگیرد؛ بلکه در زمینه کتابفروشیها و نویسندگان هم اطلاعات زیادی را به مردم میدهیم. باید بگویم این ویدویوها با زحمت زیادی ساخته میشوند چراکه تلاشهای ما به صورت مستقل بوده و حمایت ویژه از سوی مراکز خاصی را نداریم.
وی افزود: روش کار اینگونه است که کتابها به دلخواه انتخاب میشوند و دیدگاه یا سوگیر خاصی در انتخاب آنها وجود ندارد و بر اساس اهمیت در میان مردم کتابها را انتخاب میکنیم.
احتشام با اشاره به بازسازی کتابها در بوکهارمونی گفت: ابتدا کتابها مطالعه و با توجه به تصاویری که مبتنی بر کتابها هستند بازسازی میشوند. در حقیقت در امر بازسازی ویدیوی آن بخش از کتابها ساخته میشوند که معرف دقیقتر آنها هستند. بستر «هارمونی کتاب» اپیکیشنهایی مانند اینستاگرام و تلگرام و وبسایت خود «هارمونی کتاب» است؛ همچنین کانالهایی در نماشا و نماوا را برای نمایه آن اتخاذ کردهایم.
وی ادامه داد: در «بوکهارمونی» چشمانداز بلند مدتی برای خود در نظر گرفتیم. یکی از اپلیکیشنهایی که میخواهیم در راستای همین بستر به کار بگیریم فناوری AR است که افراد میتوانند با استفاده از اسکن کتاب در کتابفروشیها توسط گوشیهای همراه خود ویدیوی اطلاعرسانی مربوط به آن را دریافت کنند. در حال حاضر این نرمافزار در گوشیهای اندروید قابل استفاده است.
مدیر مسئول بوکهارمونی با اشاره به اهمیت اطلاعرسانی الکترونیکی افزود: ما مردمی هستیم که وبلاگهای زیادی را در بستر اینترنت دیدهایم و سالها وبلاگنویسی را تجربه کردهایم؛ همچنین مردم ما وبلاگها و صفحات مجازی زیادی را درباره کتاب دیده بودند. هدف من ایجاد فضایی صمیمی در میان اهالی فضای مجازی با بهرهگیری از کتاب است. اما متاسفانه فضای بلاگری در اینستاگرام تبدیل به یک فضایی شده است که در نهایت هدف تنها تبلیغات و کسب سودهای است.
وی در پاسخ به این پرسش که بعد از تاسیس بوکهارمونی چه بازخوردهایی را از سوی مردم دریافت کردید گفت: خوشبختانه بازخوردهای خوبی از مردم درباره «بوکهارمونی» دریافت کردم؛ به ویژه در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران؛ چراکه تلاش کردم در این نمایشگاه آنچه هست را به نمایش بگذارم. فصل بندیها در هارمونی کتاب به گونهای است که به جنبههای مختلف ترویج کتابخوانی میپردازد. فصلی به گفتوگو با نویسندگان محبوبشان فصلی به معرفی کتابها و دیگر فصلها به موضوعات مرتبط به کتاب میپردازد.
نظرات