شهرداری شهر نیویورک طرحی برای نشانهگذاری ساختمانهای قدیمی شهر دارد که مالک استرند این طرح را موجب رکود کتابفروشی میداند.
کمیسیون محافظت از نشانهای تاریخی (LPC) وابسته به شهرداری نیویورک در سالهای گذشته سعی کرده ساختمانهای قدیمی شهر را نشانهگذاری کند تا بافت قدیمی شهر حفظ شود که حالا ظاهراً نوبت به ساختمان قدیمی کتابفروشی استرند رسیده است. نانسی باس ویدن مالک کنونی کتابفروشی در اصل نسل سوم خانواده موسس استرند محسوب میشود. وی اعتقاد دارد این کار کمیسیون به کسب و کار این کتابفروشی لطمه میزند.
نانسی ویدن قصد دارد شکایتنامهای رسمی علیه شهرداری تنظیم کند و میگوید این ساختمان با اینکه قدیمی است ولی در حال حاضر 238 کارمند به طور فعال در آن کار میکنند و این اقدام شهرداری میتواند به کار آنها لطمه وارد کند. طبق قانون شهرداری نیویورک ساختمانهای دارای نشان تاریخی مشمول یک سری محدودیتهای رفت و آمد میشوند.
ویدن 58 ساله میگوید در صورت نشانگذاری شهرداری دیگر نمیتواند تغییری در ساختمان کتابفروشی دهد و این کار به پویایی کارشان صدمه میزند. کار کتابفروشی نیاز به طراحی و بازسازی ویترین و نمای ساختمان دارد که در هر فصل از سال تغییر میکند و در صورت اجرای این قانون دیگر چنینی چیزی ممکن نخواهد بود.
وی گفت: در نیویورک سال 1950 حدود 386 کتابفروشی کار میکردند که در سال 2015 این رقم به 106 کتابفروشی تقلیل یافته است. مقامات دولتی به جای کمک به کتابفروشیها و مراکز فرهنگی با این اقدامات زمینه تعطیلی آنها را فراهم میکنند.
کتابفروشی استرند در حال حاضر با داشتن بیش از دو و نیم میلیون جلد کتاب جدید، دست دوم و نایاب یکی از مهمترین و پررفت و آمدترین مراکز فرهنگ شهر است و به اعتقاد ویدن این اقدام شهرداری به طور حتم به بازدید روزانه 5هزار نفر از این کتابفروشی آسیب خواهد رساند.
وی با تنظیم شکایت نامهای رسمی از مسئولان نیویورکی خواسته است نسبت به تصمیم خود تجدیدنظر کنند.
نظر شما