علی اصغر محمدخانی معاون فرهنگی شهر کتاب طی سخنانی درباره تاریخچه این جایزه گزارشی را ارائه کرد و گفت: از اوایل دهه نود غیر از برنامههای معمول و همیشگی شهر کتاب، برگزاری اهدای سه جایزه را دنبال کردیم؛ جایزه فتح الله مجتبایی که به پایاننامه برتر ادبیات و عرفان اختصاص داشت، جایزه داوری اردکانی که به پایاننامه برتر در حوزه فلسفه غرب تعلق میگرفت و جایزه ابوالحسن نجفی که به ترجمه رمان و داستان کوتاه میپرداخت.
او با بیان اینکه یکی از اهداف این جوایز، شناسایی چهرههایی است که در دانشگاهها کمتر دیده میشوند گفت: قصد داریم با اهدای این جوایز آنها را به جامعه معرفی کنیم و خوشبختانه تاثیرات این جایزهها هم دیده شده است.
محمدخانی افزود: سال گذشته باید چهارمین دوره جایزه داوری اردکانی برگزار میشد اما چون تعداد پایاننامهها به حد کافی نرسید، دوره چهارم و پنجم را یکی کردیم و امسال دو دوره را با هم برگزار کردیم. در مجموع در این دو دوره ۲۷ پایاننامه به دبیرخانه رسید که یک پایاننامه برگزیده و یک پایاننامه هم تقدیر میشود.
به گفته او، اکثر این پایان نامهها درباره فلاسفهای مانند گادامر، ارسطو، هایدگر و ... و مربوط به حوزههایی مثل پدیدارشناسی، فلسفه تطبیقی و ... بوده است.
محمدخانی یکی از اهداف برگزاری این جایزهها را تقویت خلاءها در موضوعات مختلف دانست و یادآور شد: هیئت داوران جایزه داوری اردکانی را هم رضا داوری اردکانی، ضیاء شهابی، شهرام پازوکی، علی اصغر مصلح و صافیان تشکیل دادهاند. هیئت داوران حوزههای تخصصیتر مثل فلسفه علم هم شامل افرادی چون معصومی همدانی، کرباسی زاده، شیخ رضایی و محمد امینی است.
او گفت: امیدواریم که در آینده پایان نامهها و رسالهها به موضوعاتی بپردازند که پاسخ این سئوالات را دربرداشته باشد؛ فلسفه در دانشگاهها چگونه است؟ دانشگاهها و گروههای فلسفه در شکل گیری تفکر چه نقشی دارند؟ میزان ارتباط فلسفه با سایر علوم چیست؟ نقش فلسفه و دانش آموختگان آن چه فرقی با گذشته کرده است؟
معاون فرهنگی شهر کتاب در پایان سخنانش به معرفی آثار برگزیده و مورد تشویق قرار گرفته پرداخت و توضیح داد: رساله برگزیده چهارمین و پنجمین دوره جایزه رضا داوری اردکانی به حسن امیری آراء تعلق گرفت. وی تحصیلات کارشناسی خود را در رشته تحصیلی مهندسی عمران در دانشگاه علم و صنعت، کارشناسی ارشد را در رشته تحصیلی فلسفه در دانشگاه تهران و دوره دکترای خود را در رشته تحصیلی فلسفه در موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران گذرانده است. عنوان رساله وی «همزمانی و واقعیت(نسبت متافیزیک زمان و همزمانی نسبی)» است. اساتید راهنمای این رساله جولیانو تورنگو و امیراحسان کرباسی زاده و استاد مشاور نیز ابوتراب یغمایی است.
به گفته محمدخانی، امیری آرا پیش از این مترجم آثار فلسفی چون «نسبی انگاری»، «گفتگویی درباره متافیزیک زمان»، «تاریخچه زمان» (برگزیده به عنوان کتاب شایسته تقدیر در بیست و چهارمین جشنواره کتاب سال دانشجویی)، «شوپنهاور» و ... بوده است. قرار است به زودی هم ترجمه مدخل فلسفه ریاضیات از مجموعه مدخل فلسفه علم هم با ترجمه او توسط انتشارات موسسه حکمت و فلسفه منتشر شود. همچنین رساله «تفسیر پدیدارشناسانهی هایدگر از اخلاق نیکوماخوس؛ مطالعهی انتقادی» نوشته سیدمجید کمالی در این مراسم مورد تشویق قرار گرفت.
به نویسنده رساله برگزیده مبلغ صد میلیون ریال، بههمراه لوح تقدیر اهدا شد. هر دو رساله در نشر هرمس منتشر خواهند شد.
جوایز این دو نفر برگزیده توسط رضا داوری اردکانی و سایر هیئت داوران اهدا شد.
نظر شما