کتاب «آسیبشناسی اقتصاد ایران از منظر مدیران و فعالان اقتصادی» منتشر شد
لزوم توجه به صادرات غیرنفتی برای حرکت تولید
محمدزمان رستمی در این کتاب میگوید که دولت باید تسهیلات لازم و بانکها باید تضمینهای لازم برای صادرات غیرنفتی را فراهم کنند و این راه باز شود تا تقاضا تحریم شود و حرکت خروج از رکورد کلید بخورد.
درواقع این مجموعه اقتصاد ایران را مورد بررسی قرار میدهد و موانع تولید را واکاوی میکند و سعی دارد راهحلهایی نیز برای رفع این موانع ارائه بدهد. نگارنده همچنین سوالات بسیاری را در پاورقی کتاب آورده که آنها را زمنیهساز ایجاد کنجکاوی در خواننده و تحقیقات بعدی میداند.
او در مقدمه کتاب مینویسد: «برای پایانماندن رشد، باید فضای کسبوکار را پراعتماد کرد تا فعالان اقتصادی احساس کنند امکان برنامهریزی درازمدت و سودآوری مستمر برایشان فراهم شده است. کاهش تورم و ثبات نرخ ارز میتواند آرامش را به بازارها بازگرداند. وقتی بحث خروج از رکود پیش میآید معمولا گفته میشود که باید تقاضا را تحریک کرد؛ زیرا تا تقاضا تحریک نشود، تولید حرکت نمیکند و تحریک تقاضا وابسته به سیاستهای انبساطی است. اما بهتر است که صادرات غیرنفتی را تحریک کنیم و اگر دولت با ایجاد تورم جدید در سایه بالا بردن پایه پولی بخواهد به رونق برسد، همزمان قدرت خرید کاهش پیدا میکند. خلاصه اینکه دولت باید تسهیلات لازم و بانکها باید تضمینهای لازم برای صادرات غیرنفتی را فراهم کنند و این راه باز شود تا تقاضا تحریم شود و حرکت خروج از رکورد کلید بخورد.»
برخی از سرفصلهای کتاب نیز عبارتند از: رکود تورمی و ریشههای رکود تورمی، کنترل پایه پول، محدودیت نقدینگی، شبهدولتیها، دلالی، بهینهسازی نظام مالیاتی، مالیات و فرار سرمایه، معافیت مالیاتی در دوره رکود، موسسات اعتباری غیرمجاز، معوقات بانکی، قیمت تمامشده پول، لزوم تقویت بازار سرمایه در کنار بازار پول، دلالی شرکتهای صوری مناطق آزاد در بورس، خصوصیسازی و تقویت بخش خصوصی، حمایتهای نابجا از صاحبان صنایع، ثبات نرخ ارز، عوامل قاچاق و ...
کتاب «آسیبشناسی اقتصاد ایران از منظر مدیران و فعالان اقتصادی» نوشته محمدزمان رستمی در ۲۶۴ صفحه، شمارگان ۱۰۰ نسخه و به قیمت ۳۸۰۰۰ تومان از سوی انتشارات امیرکبیر منتشر شده است.
نظر شما