چهارشنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۸ - ۰۸:۳۳
اینترنت اشیاء با استفاده از بلاک‌چین و هوش مصنوعی

کتاب «اینترنت اشیا؛ امن و هوشمند»،‌ ضمن ارائه تعاریفی از مفهوم اینترنت اشیاء، به موضوعات مرتبط با آن همچون امنیت، پیش‌بینی آینده و جایگاه هوش مصنوعی و بلاک‌چین در اینترنت اشیاء می‌پردازد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، اینترنت اشیاء (IOT)، سیستمی به‌هم‌ پیوسته از تجهیزات رایانه‌ای، ماشین‌های مکانیکی و دیجیتال، اشیاء، حیوانات یا افرادی است که با شناسه‌های منحصربه‌فرد «UID» هویت یافته‌اند و از قابلیت انتقال داده‌ها روی یک شبکه بدون نیاز به تعامل انسان با انسان یا انسان با رایانه برخوردار هستند. یک شی در اینترنت اشیاء می‌تواند انسانی باشد که یک دستگاه پایش قلب در بدنش نصب شده یا دامی با یک ترانسپوندر بیولوژیک یا خودرویی که با حسگرهای تعبیه‌شده در آن، راننده را از فشار کم لاستیک‌ها آگاه می‌کند یا هر شی طبیعی یا انسان‌ساخت دیگر که می‌تواند با اختصاص یک آدرس IP، داده‌ها را روی یک شبکه انتقال دهد.

امروزه سازمان‌ها در صنایع و کسب‌وکارهای گوناگون، به‌‌شکلی فزاینده‌ از قابلیت‌های اینترنت اشیاء بهره می‌گیرند تا کارآمدتر و اثربخش‌تر عمل کنند. اینترنت اشیاء، فرایند تصمیم‌سازی و تصمیم‌‌گیری را در سازمان بهبود می‌بخشد و ارزش کسب‌وکار را به‌شکلی چشمگیر افزایش می‌دهد.

کتاب «اینترنت اشیا؛ امن و هوشمند» نوشته پروفسور احمد بانافه؛ محقق برجسته در حوزه فناوری و مدرس دانشگاه‌های استندفورد، برکلی، سن خوزه و ماساچوست است که در سال جاری با ترجمه مشترک مصطفی سبزه‌کار، محمد اختری و رضا اسکندری از سوی انتشارات سنجش و دانش چاپ و به بازار نشر عرضه شده است.

 

چالش‌های پیش‌روی اینترنت اشیاء
اینترنت اشیاء، زندگی انسان را با اتصال وسیع و عملکرد نامحدود از طریق شبکه‌های گسترده بر روی اینترنت تغییر می‌دهد. این فناوری، بیشتر جنبه شخصی و پیشگویی خواهد داشت و جهان فیزیکی و دنیای مجازی را برای ایجاد یک تجربه شخصی و اغلب پیشگویانه ادغام می‌کند. با تمام نویدها و توانایی‌های حاضر در اینترنت اشیاء، هنوز سه مشکل مهم بر سر راه اینترنت اشیاء وجود دارد: 1- استاندارد یکپارچه برای دستگاه‌ها 2- امنیت 3- حریم شخصی افراد. بدون درنظر گرفتن ملاحظات امنیتی کامل در تمام اتصالات اینترنت اشیاء و حفاظت از داده‌ها، مقامات قضایی و جوامع اجتماعی، مانع از پیشرفت اینترنت اشیاء خواهند شد. همچنین توسعه اینترنت اشیاء بدون استاندارد مشترک برای اتصال دستگاه‌ها یا حسگرها، با کُندی پیش می‌رود.


بلاک‌چین و اینترنت اشیاء
فناوری بلاک‌چین، حلقه گم‌شده مقیاس‌پذیری، حریم شخصی و نگرانی‌های مربوط به اعتمادپذیری در اینترنت اشیاء است. فناوری‌های بلاک‌چین، شاید تنها راه‌حل موردنیاز صنعت اینترنت اشیاء باشد. فناوری بلاک‌چین می‌تواند در ردیابی میلیاردها دستگاه متصل شده، استفاده شود، پردازش تراکنش‌ها و هماهنگی‌های بین دستگاه‌ها را امکان‌پذیر سازد و امکان ذخیره‌سازی را به سازندگان صنعت اینترنت اشیاء بدهد. این رویکرد تمرکززدایی نقاط شکست را با ایجاد یک اکوسیستم انعطاف‌پذیرتر برای اجرای دستگاه‌ها ایجاد می‌کند. الگوریتم‌های رمزنگاری استفاده شده توسط بلاک‌چین، امنیت بیشتری را برای داده‌های مصرف‌کننده به ارمغان می‌آورد... در یک شبکه اینترنت اشیاء، بلاک‌چین می‌تواند ثبت تغییرناپذیر از تاریخچه دستگاه‌های هوشمند را نگه دارد. این ویژگی عملکرد خودکار دستگاه‌های هوشمند را بدون نیاز به قدرت متمرکز، ممکن می‌سازد. در نتیجه بلاک‌چین، راه را برای مجموعه‌ای از رویدادهای بسیار سخت یا غیرممکن اینترنت اشیاء، باز می‌کند.

نخستین چاپ کتاب «اینترنت اشیا؛ امن و هوشمند» در 160 صفحه به بهای 25 هزار تومان از سوی انتشارات سنجش و دانش روانه بازار نشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها